Шта је кредитна унија? Предности чланства

Шта је кредитна унија?

Кредитни савези су непрофитне кооперативне финансијске институције у власништву њихових чланова. Нуде исте услуге као и банке, али се профит се враћа члановима у виду камата и других погодности. Као резултат тога, чланови обично имају користи од бољих стопа на депозитне рачуне.

Кредитне уније имају услове за чланство на основу тога где живите, радите или обожавате, или преко удружења или разлога у које сте укључени.

» Упоредите са: Шта је банка?

Како функционишу кредитне уније?

Кредитне уније се фокусирају на помагање члановима да финансијски успеју. Они су у власништву чланова који гласају и бирају волонтерски одбор директора.

Неке услове за чланство је лакше испунити од других. Ако се квалификујете, обично плаћате једнократну чланарину — понекад само 5 долара — и можда ће вам требати почетни депозит да бисте финансирали свој рачун.

У кредитним унијама, профит се враћа члановима кроз образовне програме, ниске накнаде, боље стопе на кредите и веће стопе на штедњу. Новац једног члана може постати зајам другог члана за кућу, аутомобил или посао.

» ВИШЕ: Кредитне уније вс. банке

Шта нуде кредитне уније?

Депозитни рачуни. Производи и услуге у кредитним унијама су слични онима у банкама, али је терминологија понекад другачија. На пример, "дељени рачуни" су текући рачуни, "део рачуни" су штедни рачуни, а "номинална вредност" је минимални почетни депозит.

Осигурање средстава чланова. Депозити у савезним кредитним унијама осигурани су од стране Националног фонда за осигурање акција, који штити новац на исти начин као Федерална корпорација за осигурање депозита. осигурава банке у случају пропасти. Депозити чланова су осигурани до $250,000 по категорији власништва.

Филијале и банкомати. Кредитне уније имају тенденцију да имају своје филијале и банкомате, али када их немају, можда ће моћи да их понуде уз помоћ технологије финансијских услуга од стране Цо-оп организације. Уз Цо-оп, чланови многих кредитних унија могу приступити свом новцу преко мреже од око 30.000 банкомата — од којих неки укључују ниске накнаде на међународном нивоу — и 5.600 заједничких филијала.

Солидна корисничка услуга. Чак и уз технолошку подршку, неке кредитне уније могу заостајати у најновијој технологији онлајн или мобилног банкарства, али услуга за кориснике обично је једна од њихових предности. У последњих пет година, они су били нешто више рангирани од банака у овој категорији, према америчком индексу корисничке подршке.

Остала разматрања пре уласка у кредитну унију

Неке кредитне уније које је одобрила држава су приватно осигуране и нису подржане пуном вером и кредитом У.С. владе, као што су кредитне уније које имају савезни уговор. Такође, неке кредитне уније имају врло специфичне услове за чланство, као што су кредитне уније у војсци и компанијама.

Постоје 5.164 федерално осигуране кредитне уније са преко 120 милиона чланова. Да бисте сазнали да ли су ваши депозити осигурани на савезном нивоу, посетите локатор кредитне уније Националне управе за кредитне уније.

Као и код сваког финансијског производа или услуге, обавезно процените факторе као што су накнаде, каматне стопе, погодност, приступ и доступне услуге пре него што постанете члан одређене кредитне уније.

» ВИШЕ: Како одабрати кредитну унију

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here