Шта је дефиниција животног осигурања?

Животно осигурање је уговор између вас и осигуравача који исплаћује суму новца након ваше смрти онима које одредите као кориснике. Ви, уговарач осигурања, плаћате премије животног осигурања у замену за покриће. Компаније за животно осигурање улажу премије које примају од клијената, надајући се да ће поврат на њихова улагања донети профит пре него што морају да исплате потраживање животног осигурања.

Постоје две главне врсте животног осигурања: орочено и трајно. Врста политике коју одаберете зависи од тога колико дуго желите да заштита траје и колико сте спремни да платите.

  • Терминско животно осигурање покрива вас на одређени временски период, на пример 10 или 20 година.

  • Стално животно осигурање покрива вас за цео живот и има штедни рачун у готовини који можете подићи или позајмити против. Из ових разлога, полиса трајног животног осигурања је скупља од ороченог животног осигурања.

Унутар горње две категорије, постоје различите врсте политика које можете изабрати. Рок, цели и универзални живот су међу најчешћим.

Дефиниција животног осигурања

Терминско животно осигурање је врста животног осигурања која вас покрива на одређени број година. Износи политике се крећу од хиљада до милиона. Трошкови ороченог животног осигурања често су нижи од трајних полиса јер покриће важи само за одређени временски период. У зависности од полисе, можда ћете моћи да обновите покриће или да је претворите у трајну полису када истекне.

Целокупна дефиниција животног осигурања

Осигурање целог живота је најчешћи тип трајног животног осигурања. Покривеност траје цео живот, а компонента готовинске вредности полисе гарантује поврат док сте још живи. Премије за цео живот остају исте током трајања полисе, а износ покрића се не мења.

Дефиниција универзалног животног осигурања

Универзално животно осигурање је врста трајног покрића са више флексибилности од целог живота. Можете повећати своје премије да бисте повећали новчану вредност полисе или смањили премије ако готовинска вредност може да покрије разлику. Такође можете повећати или смањити износ покрића ако је потребно променити ваше осигурање. Можда ће бити потребан лекарски преглед да би се повећала покривеност.

Разумевање животног осигурања

Полиса животног осигурања може да обезбеди финансијску сигурност за ваше кориснике када умрете. На пример, накнада за смрт из ваше полисе може помоћи вашим корисницима да плате:

  • Трошкови домаћинства, као што су храна и одећа.

  • Плаћања хипотеке.

  • Цоллеге школарина.

  • Завршни трошкови, као што су трошкови сахране.

Како се обрачунавају премије животног осигурања?

Премије животног осигурања се обично заснивају на очекиваном животном веку, што је једнако вероватноћи да ће осигуравач морати да исплати одштету. Што је већа шанса за плаћање потраживања, то су веће премије. Да би проценили ваш очекивани животни век, осигуравачи обично користе личне податке, као што су ваше године, здравље и породична медицинска историја.

Неке политике не захтевају никакав лекарски преглед и неколико или нимало здравствених питања. Међутим, пошто осигуравач не може да процени ваш очекивани животни век тако тачно као код испита, стопе за ове врсте полиса могу бити високе. Обавезно упоредите понуде животног осигурања различитих компанија пре него што изаберете полису.

 » ВИШЕ: Како функционише животно осигурање

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here