Шта је фонд који саветују донатори и како функционише?

Шта је фонд који саветује донатор?

Фонд који саветују донатори, или ДАФ, је рачун на који можете депоновати средства за донације у добротворне сврхе током времена. Донатор добија порески одбитак за уплату доприноса у фонд који саветује донатор. Спонзорска организација управља налогом; донатор препоручује како уложити средства и где их донирати. Технички, када се средства депонују у фонд који саветују донатори, спонзорска организација има законску контролу над њима. Али све док одаберете добротворну организацију коју Пореска управа признаје као У.С. добротворна организација, спонзорска организација ће обично користити ваше добротворне организације по избору.

Које су предности фонда који саветује донатор?

Поред пружања финансијске подршке добротворним организацијама, фондови које саветују донатори могу да обезбеде непосредније одбитке пореза на доходак за донаторе, као и потенцијално смањење пореза на капиталну добит и пореза на имовину. Могуће предности фонда који саветују донатори укључују:

Порески одбици

Можете затражити одбитак пореза у години када уложите средства у фонд који саветују донатори, а не у години када допринос иде у добротворне сврхе. На пример, ако обично донирате 3.000 долара месечно у добротворне сврхе (36.000 долара годишње), у суштини бисте могли унапред да платите, рецимо, донације у вредности од пет година тако што ћете сада уложити 180.000 долара у фонд који саветују донатори.

Фонд који саветују донатори користио би новац да исплаћује 3.000 долара месечно у добротворне сврхе, као и обично, али ћете ове године добити одбитак пореза од 180.000 долара уместо одбитка од 36.000 долара сваке године у наредних пет година. Добијање огромног одбитка у једној години могло би да вреди више од мањег годишњег одбитка од 36.000 долара.

Нижи порези на капиталну добит

Нећете плаћати порез на капиталну добит на имовину коју ставите у фонд који саветују донатори, а ако донирате имовину која вреди више од онога што сте платили за њих, обично можете да одбијете тренутну тржишну вредност имовине, а не оно што сте првобитно платили за имовину.

Смањени порез на имовину

Мало људи мора да плати порез на имовину (у 2021. ови порези се односе само на оне са имањима већим од 11 долара.7 милиона). Ако сте један од тих неколико, улагање новца у фонд који саветују донатори може смањити величину ваше опорезиве имовине. како? Имовина коју ставите у фонд који саветују донатори не подлеже порезима на имовину, тако да се не рачунају у вашу укупну вредност имовине.

Наслеђе давања

Када планирате имање, можете оставити завештање у свом тестаменту тако да се сва преостала имовина у вашем фонду који саветују донатори донира вашим добротворним организацијама након што умрете. Такође постоји опција да се имовина пренесе наследницима како би могли да преузму филантропски плашт и дају грантове добротворним организацијама које желе да подрже.

Анонимност

Неки појединци гравитирају ка фондовима које саветују донатори због анонимности које та средства пружају. Можете одабрати да анонимно ускратите свој идентитет и донације за поклоне ако не желите да будете тражени за будуће донације или не желите да ваше донације постану јавне.

Шта можете да допринесете фонду који саветују донатори?

У зависности од организације за подршку и типа налога који одаберете, ваш минимални почетни допринос може да се креће од 0 до 250.000 долара. Можете допринети различитим врстама средстава у фонд који саветују донатори, као што су:

  • Цасх.

  • Акције, обвезнице и акције заједничких фондова.

  • Новац у ИРА и 401(к)с.

  • Акције приватне компаније.

  • Цриптоцурренциес.

  • Осигурање живота.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

5 до 1000 долара

на бесплатним залихама за кориснике који се пријаве преко мобилне апликације

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

Како инвестирати у фонд који саветују донатори

Корак 1. Упоредите организације које спонзоришу фондове које саветују донатори

Постоји много различитих врста спонзорских организација. Комерцијалне фондове које саветују донатори, на пример, воде непрофитне групе националних компанија за финансијске услуге. У табели испод издвајамо три од њих. Као што показује, фондови које саветују донатори зарађују новац од накнада.

Фиделити Цхаритабле

Сцхваб Цхаритабле

Вангуард Цхаритабле

Минимални почетни допринос

$0.

$0 за Цоре налоге; 250.000 долара за професионално вођене рачуне.

$25,000.

Минимум за додатне доприносе

$0.

$0.

$5,000.

Минимална донација у добротворне сврхе

$50.

$50.

500 долара.

Годишња административна накнада

Веће од 0.60% или 100 УСД (у низу након 500.000 УСД).

Веће од 0.60% или 100 УСД (у низу након 500.000 УСД).

0.60% (у нивоу након 500.000 УСД).

Инвестиционе накнаде

0.015% према 1.04%.

0.03% до 0.84%.

0.03% према 1.23%.

Накнада за одржавање

$0.

$0.

250 долара годишње ако је испод 25.000 долара у фебруару.

Корак 2. Допринесите готовину или другу имовину у фонд који саветује донатор

Можете уложити готовину, акције или друге инвестиције, као што је криптовалута или чак ваше власништво у приватном послу. Напомена: Доприноси су неопозиви, што значи да када уложите средства, не можете их поново извући.

Корак 3. Наведите своје порезе да бисте добили пореску олакшицу

То значи да попуните Табелу А када плаћате порезе и да се уверите да ваши одбици премашују стандардни одбитак како бисте добили највише новца за своје дониране новце. (Сазнајте више о томе како да одлучите да ли је вредно тога да наведете порезе ове године.) Пореску олакшицу добијате у години у којој доприносите свом донаторском фонду.

У случају да вас занимају ограничења одбитака, можете одбити до 60% свог прилагођеног бруто прихода за готовинске доприносе. Ако улажете хартије од вредности или цените имовину у ваш фонд који саветују донатори, можете одбити до 30% свог АГИ. Ако нисте у могућности да добијете пуни одбитак у једној години, обично имате пет година да затражите неискоришћене одбитке.

Корак 4. Помозите да ваша донација расте

Иако спонзорска организација контролише новац у фонду који саветују донатори и опције улагања које бирате, ви можете да препоручите које инвестиције да користите.

Средства у фонду који саветују донатори се затим улажу и могу ценити без пореза док не будете спремни да их донирате у добротворне сврхе по избору. Ово може бити у року од две године или 10; то је у потпуности на вама. За разлику од приватних фондова, не постоји обавезан датум расподеле, што значи да би средства могла годинама (или неограничено) да стоје у фонду који саветују донатори пре него што их добротворне организације добију. Међутим, неки провајдери имају политике које захтевају да редовно исплаћујете средства у добротворне сврхе.

Које су предности чекања на исплату средстава у добротворне сврхе? Неки људи више воле да сачекају да инвестиције доспеју како би могли да дају већи износ. Други желе одбитак пореза одмах, али им је потребно време да изаберу добротворне организације којима желе да дају.

Корак 5. Изаберите добротворне организације за подршку

То је циљ читавог процеса. Можете подржати скоро сваку јавну добротворну организацију квалификовану ИРС. Обично је ентитет који спонзорише фонд који саветују донатори одговоран за проверу добротворних организација како би се осигурало да новац иде у легалне.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here