Шта је ФАФСА4цастер?

Зароните дубље у ФАФСА

  • Када треба да се пријавите: Сазнајте који је рок за ФАФСА

  • Колику помоћи ћете добити: Процените своју награду за финансијску помоћ

  • Шта је на вашој ФАФСА контролној листи: Шта ће вам требати да довршите пријаву

  • ФАФСА ФАКс: Ваша ФАФСА питања, одговоре

Ако желите да добијете представу о томе колико савезне помоћи можете очекивати, ФАФСА4цастер је ваша продавница на једном месту. Али ако желите да добијете процену целокупног пакета финансијске помоћи, укључујући помоћ и стипендије засноване на држави и институцијама, онда је то само прва станица на дужем путовању.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Ево шта треба да знате о алату - и шта треба да урадите након што добијете резултате:

Како функционише ФАФСА4цастер

ФАФСА4цастер је бесплатна алатка из У.С. Одељење за образовање које даје рану процену вашег савезног квалификовања за помоћ студентима. Попут бесплатне апликације за савезну помоћ студентима, или ФАФСА, ФАФСА4цастер анализира приходе и имовину вашег домаћинства како би одредио ваш очекивани породични допринос или ЕФЦ.

» ВИШЕ: Шта је финансијска помоћ?

Можете да користите процене за те износе, али што конкретније информације можете да пружите, то ће ваши резултати бити тачнији.

Ваша процена помоћи ће укључивати финансирање путем федералних директних зајмова, савезне радне студије и Пелл грантове ако испуњавате услове за њих. Такође можете додати друге грантове и стипендије, као и зајам за родитеље ПЛУС да бисте добили потпунију слику о вашој пројектованој помоћи за студенте.

» ВИШЕ: Колику новчану помоћ ћу добити? 

Како користити ФАФСА4цастер

Корак 1: Унесите своје податке

На првој страници алатке од вас ће се тражити основне личне и финансијске информације, укључујући:

• Ваш рођендан.

• Држављанство.

• Брачно стање.

Постојаће и одељак за „Нето вредност имовине“ који се аутоматски попуњава и процењује се на основу прихода. Међутим, ако имате при руци изводе из банке и информације о улагању, можете ажурирати ту цифру и добити тачније резултате.

Корак 2: Погледајте могућу финансијску помоћ

На следећој страници ћете видети своју пројектовану награду за Пелл Грант и национални просечан износ награде за средства за студирање, као и максималне износе директног зајма. Износи кредита ће укључивати и субвенционисане и несубвенционисане кредите.

» ВИШЕ: Како добити студентски кредит

Корак 3: Израчунајте

Када изаберете „Израчунај“, добићете резултате.

Разумевање ваших резултата

Након што изаберете „Израчунај“, видећете три ствари:

• Трошкови похађања ваше школе.

• Укупна помоћ на коју имате право — укључујући грантове, стипендије и савезне зајмове — и разлику између то двоје, која вам говори колико бисте требали да покријете из џепа или приватним студентским кредитима.

• Ваш ЕФЦ, који може бити већи или мањи од наведене разлике, биће приказан директно испод речи „Разлика.”

На ФАФСА4цастер, ваш ЕФЦ, приказан у црвеном пољу, ће се приказати испод речи „Разлика."

ФАФСА4цастер је прилично тачан предиктор федералне помоћи који се заснива на вашем ЕФЦ-у, као што је Пелл Грантс. Али то има своја ограничења.

Алат не узима у обзир помоћ институција или државе, на пример. И, као што је раније поменуто, алатка користи национални просек за износ средстава за рад и учење, али стварни износ који добијете може бити већи или мањи.

Најбоље је узети резултате ФАФСА4цастер-а са резервом и запамтити да је то само један од алата који вам стоје на располагању.

Други начини за предвиђање трошкова факултета

Калкулатори нето цене

За разлику од ФАФСА4цастер, калкулатор нето цене колеџа може вам дати конкретну идеју о зајмовима, стипендијама и грантовима које можете добити од одређене школе. За већину калкулатора нето цене, ваши резултати ће бити засновани на историјским подацима о финансијској помоћи из те школе.

Ниво финансијских детаља који ови калкулатори захтевају може веома да варира од школе до школе. У најмању руку, мораћете да доставите пореске пријаве за студенте и родитеље и информације о неопорезованом приходу, као и извештаје о заради у банци и инвестицијама. Као опште правило, што више информација тражи калкулатор нето цене, то ће резултати бити тачнији.

Саветници за финансијску помоћ

На крају, ФАФСА4цастер и калкулатори нето цене могу дати само процене. Спољни фактори, попут нивоа финансирања или промене циљева уписа, могу утицати на помоћ коју добијате у различитим школама.

Посебне финансијске или породичне околности, као што су драстичне флуктуације годишњих прихода или високи медицински трошкови, такође ће утицати на вашу помоћ.

„То није нешто што би калкулатор питао, али многе канцеларије за финансијску помоћ би то узеле у обзир приликом додељивања помоћи“, каже Мередит Барнхарт, директорка интегрисаних комуникација у Управи за финансирање образовања Масачусетса.

С обзиром на та ограничења, најбоље је користити ФАФСА4цастер и калкулатор нето цене као водиче и увек разговарати директно са саветницима за финансијску помоћ у школама у које планирате да се пријавите како бисте разговарали о својој подобности за помоћ.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here