Шта је финансијска помоћ за факултет?

Данашње растуће цене школарине значе да већина породица не може сама да приушти цео рачун. Финансијска помоћ може помоћи да се попуне празнине. Ево шта треба да знате:

Шта је финансијска помоћ?

Финансијска помоћ је било који облик финансирања који вам помаже да платите факултет, укључујући стипендије, грантове, зајмове и програме учења на послу.

Морате попунити бесплатну апликацију за савезну помоћ студентима, познату као ФАФСА, да бисте имали право на већину тога. У наставку ћемо детаљно описати различите врсте помоћи.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Како се квалификовати за финансијску помоћ

Генерално, постоје два начина да се квалификујете за помоћ: кроз финансијске потребе и кроз заслуге.

  • Помоћ заснована на потребама: Савезна влада израчунава ваше финансијске потребе на основу информација које дате на ФАФСА. Долари за рад и учење и већина грантова су засновани на потребама.

  • Помоћ заснована на заслугама: Факултети и приватне организације додељују стипендије студентима са академским, атлетским или уметничким талентом.

» ВИШЕ: Помоћ заснована на потребама вс. помоћ заснована на заслугама 

Студентски кредити се не уклапају у потпуности ни у једну категорију. Неки, укључујући федералне директне субвенционисане зајмове, засновани су на потребама. Други, укључујући приватне студентске зајмове, зависе од вашег кредитног резултата. И сваки ученик који похађа акредитовану школу може да се квалификује за федералне директне несубвенционисане зајмове, без обзира на његове или њене финансијске потребе или заслуге.

Помоћ заснована на потребама

Помоћ заснована на заслугама

Потребне квалификације

Финансијска потреба

Академски, атлетски или уметнички таленат

Примери

Грантови, савезни рад-студије, федерални директни субвенционисани зајмови, савезни Перкинс зајмови

Већина стипендија

Извор

Савезне и државне владе, неки факултети, неке приватне организације

Факултети и универзитети, приватне организације

Апликација

ФАФСА, а понекад и друга апликација

Обично ФАФСА и друга апликација

Где добити финансијску помоћ

Можете добити финансијску помоћ из различитих извора укључујући савезну владу, вашу државу, ваш колеџ и приватне организације као што је ваш локални Ротари клуб.

Попуњавање ФАФСА ће вас ставити у трку за сву савезну помоћ и потенцијално неку државну и институционалну помоћ. Након тога, проверите код ваше државне агенције за високо образовање и канцеларија за финансијску помоћ у школама у које се пријављујете да видите да ли испуњавате услове за друге државне и институционалне грантове и стипендије. Затим користите алатку за претрагу стипендија, као што је У.С. Алатка за претрагу стипендија Министарства рада, да бисте идентификовали спољне награде за које можете да се квалификујете.

» ВИШЕ: Пријављивање за финансијску помоћ за факултет: 6 савета саветника на факултету

Врсте новчане помоћи

Грантови су долари финансијске помоћи које не морате да враћате. Можете их добити од савезне владе или ваше државне владе, и обично морате да имате финансијске потребе да бисте се квалификовали.

Стипендије су такође долари финансијске помоћи које не морате да враћате, али се обично заснивају на вашим заслугама, а не на вашим финансијским потребама. Можете добити стипендије од свог колеџа или универзитета или приватних организација, као што је локални Елкс Лодге.

Ворк-студи је савезни програм који финансира хонорарне послове за студенте основних и постдипломских студија са финансијским потребама. Ако се квалификујете за радну студију, мораћете да нађете одговарајући посао за студирање на или близу вашег кампуса и радите да бисте зарадили те доларе.

Федерални студентски кредити су владини зајмови са фиксном каматном стопом. Програм директних зајмова је главни савезни програм зајма. Студенти основних студија могу да позајмљују директне субвенционисане или несубвенционисане кредите. Свршени студенти могу да позајмљују директне несубвенционисане или директне ПЛУС кредите, а родитељи могу да позајмљују директне ПЛУС кредите.

Приватни студентски кредити су кредити са фиксном или променљивом стопом од банке или кредитне уније. Да бисте се квалификовали, обично вам је потребан добар кредитни резултат или супотписник који има добар кредит. Ваша стопа ће варирати у зависности од вашег кредита или кредита вашег супотписника.

» ВИШЕ: Како добити студентски кредит

Како сазнати која вам је финансијска помоћ додељена

Нешто након што попуните ФАФСА, добићете писмо о додели финансијске помоћи од сваке школе која вас је прихватила. Пакети награда ће се разликовати, али ће вероватно укључивати мешавину савезне, државне и институционалне помоћи. Ако се пријављујете за помоћ за јесен 2021., вероватно ћете добити писмо о додели финансијске помоћи у зиму 2020. или пролеће 2021., у зависности од школе и када сте предали ФАФСА. Не морате да прихватите сву помоћ која вам се нуди у наградном пакету.

» ВИШЕ: Како добити већу финансијску помоћ

Који облик финансијске помоћи је најбољи?

Није свака финансијска помоћ једнака, па будите разборити о врсти помоћи коју прихватате. Максимално искористите помоћ следећим редоследом пре него што преузмете следећи тип:

  1. Поклон помоћ је новац који не морате да враћате, укључујући грантове и стипендије.

  2. Зарађена помоћ је новац који зарађујете радећи на послу и студирању.

  3. Позајмљена савезна помоћ је новац који позајмљујете од Министарства образовања и који враћате са каматом. Зајмопримци савезних студентских кредита имају приступ плановима отплате заснованим на приходима, који могу смањити вашу месечну уплату, и програмима опроста, који могу понудити олакшицу зајма након што извршите квалификоване уплате у одређеном временском периоду.

  4. Позајмљена приватна помоћ је новац који позајмљујете од банке који враћате са каматом. Ваша каматна стопа обично зависи од вашег кредитног резултата и других детаља о вашим финансијама. Приватни зајмови не нуде толико флексибилних опција отплате као савезни зајмови, а приватни зајмодавци немају програме опроста.

Следећи кораци: Попуните ФАФСА

Ако то већ нисте урадили, попуните ФАФСА. Затим проверите свој ФАФСА статус да бисте се уверили да га је Министарство образовања исправно обрађивало, прегледајте свој Извештај о помоћи студентима и исправите све грешке које сте направили у пријави. Пре него што то схватите, стићи ће ваша наградна писма и можете изабрати колеџ који одговара вама и вашем буџету.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here