Шта је постдипломска школа?

Зароните дубље у похађање постдипломских студија

 • Стратегије за добијање постдипломских студија: Како платити постдипломске студије

 • Ко се квалификује за помоћ: Финансијска помоћ за постдипломске школе

 • Плаћање постдипломских студија: Субвенционисани кредити за постдипломске школе

 • Пронађите зајам: Најбоље опције позајмице за дипломце

Дипломска школа је образовни програм за студенте који већ имају додипломске студије и желе да стекну напредни академски или професионални степен.

За неке каријере, као што је постати лекар или професор, на пример, потребна је диплома. У другим случајевима, можда ћете желети да стекнете диплому из бизниса или неке друге дисциплине да бисте стекли знање, побољшали изгледе за посао или унапредили своју каријеру.

Дипломска школа вс. колеџ

Одлазак на колеџ обично значи стицање дипломе сарадника или дипломе. Неке кључне разлике између постдипломских студија и тих академских програма укључују:

 • Како уђете. Програми постдипломских школа су често мањи и селективнији од додипломских програма. Улазак ће захтевати не само квантитативну памет — као што је добар резултат на пријемном испиту за ГРЕ или другом пријемном испиту — већ и квалитативна мерења, укључујући препоруке и изјаву о сврси.

 • Шта ћете учити. Додипломски програм може укључивати широке курсеве либералних уметности и велика предавања која се могу или не морају односити на ваш главни предмет. Дипломске наставе су од првог дана усмерене ка вашем специфичном напредном степену и обично се сматрају ригорознијим, са фокусом на истраживање и темељну дискусију.

 • Твоја улога у школи. Дипломирани студенти често функционишу много више као универзитетско особље него њихови колеге на додипломским студијама. Као студент, можда ћете морати да водите дискусионе групе, оцењујете рад других и подржавате истраживачке иницијативе факултета. За свој рад ћете добити стипендију или плату.

 • Који степен добијате. По завршетку вашег програма, биће вам додељена звање магистра или доктора. Магистарске дипломе укључују Мастер оф Артс (М.А.), магистар наука (М.С.) и магистар пословне администрације (МБА); докторати укључују доктора филозофије (Пх.Д.), доктор медицине (М.Д.) и Јурис Доцтор (Ј.Д.).

Колико траје постдипломска школа?

Дипломска школа може бити од једне до шест година или више. Колико дуго ћете провести у постдипломским студијама зависиће од захтева вашег програма. Ево неких типичних дужина:

 • Пословна школа: две године. Убрзани једногодишњи програми могу бити доступни.

 • Правни факултет: три године. Убрзани двогодишњи програми могу бити доступни.

 • Медицинска школа: четири године. Ово не укључује време проведено у програму боравка након дипломирања. Остали програми здравствених радника, укључујући стоматолошку школу и фармацију, такође трају четири године.

 • Докторски програми: До 8 година. Време за стицање доктората у великој мери зависи од ваше специјалности и програма. Иако ћете можда моћи да завршите за три године, стекнувши докторат.Д. могло потрајати и до осам година. Средње време за завршетак докторског програма након почетка је скоро шест година, према Националном центру за научну и инжењерску статистику.

Личне околности такође могу продужити ваш боравак на постдипломским студијама. На пример, можете се одлучити да похађате школу са скраћеним радним временом док жонглирате каријером, породицом или другим обавезама.

Остала разматрања за дипломске школе

Ако желите да се бавите каријером која захтева напредну диплому, нећете имати другог избора осим да идете на постдипломске студије. Одлука је личнија - и, вероватно, компликованија - за послове који не захтевају професионалну диплому.

Вероватно ћете одмерити факторе као што су циљеви у каријери и посвећеност времена. Али највеће питање на које треба одговорити може бити како ћете платити постдипломску школу.

Ако добијете великодушну стипендију или помоћ послодавца која покрива већину тих трошкова, можете добити највећу финансијску корист. Напредовање може бити теже ако треба да у великој мери финансирате своју диплому кредитима за дипломиране студенте.

Просечан студентски дуг само за постдипломске школе био је 71.000 долара у периоду 2015-2016, према најновијим подацима Националног центра за статистику образовања, што је више него дупло више од просечног дуга за студенте у истом периоду. Према НЦЕС-у, средња зарада оних са дипломом мастера или више је нешто више од 10.000 долара више од оних са дипломама у 2018.

Ваш поврат улагања зависиће од дуга који преузмете, дипломе коју сте добили и могућности запошљавања. Користите податке о школама и платама из колеџ Сцорецард Министарства за образовање, као и калкулатор приступачности дуга, да донесете информисану одлуку.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here