Који је највиши кредитни резултат? Можете ли добити „савршен“ резултат?

Највиши кредитни резултат који можете имати на најчешће коришћеним скалама је 850. За уобичајене верзије ФИЦО и ВантагеСцоре, скала се креће од 300 до 850, а зајмодавци обично сматрају све изнад 720 одличним кредитом.

Чак и ако успете да добијете највиши могући кредитни резултат, мало је вероватно да ћете га задржати из месеца у месец. Резултати варирају јер су снимак вашег кредитног профила, који се временом мења.

Широко коришћени модел бодовања ФИЦО 8 и ВантагеСцоре 3.0 су оба на скали 300-850. Компанија за оцењивање кредита ФИЦО каже да око 1% њених оцена достиже 850. Портпарол ВантагеСцоре-а Џеф Ричардсон каже да је мање од 1% његових кредитних резултата савршено.

Начин на који људи добијају савршене резултате је конзистентно и дуго практиковање добрих кредитних навика. Као што можете очекивати, већа је вероватноћа да ће старији потрошачи имати високе резултате од млађих.

Али резултати варирају јер су снимак вашег кредитног профила. Чак и ако успете да добијете највиши кредитни резултат, мало је вероватно да ћете га задржати из месеца у месец.

Одличан кредитни резултат је довољно добар

Није вам потребан савршен кредитни резултат да бисте добили најбоље понуде. Резултат од 720 или више се генерално сматра одличним. А резултат 800 или више вас квалификује за најбоље понуђене услове.

То је прилично сјајна вест ако тежите да уђете у групу људи који имају врхунски кредит, али не желите да опседате сваки појединачни поен у покушају да добијете највиши могући резултат.

Сазнајте како је ваш кредит оцењен. Погледајте свој бесплатни резултат и факторе који на њега утичу, као и увид у начине да наставите да градите. Почети

Шта раде људи који имају 800 или више бодова

Према ФИЦО-у, они који постигну ултра високе кредитне резултате плаћају на време, олако користе кредит, имају дугу кредитну историју и ретко отварају нови рачун. Ево шта им је обично заједничко:

  • Кредитна историја од око 25 година.

  • Дугује мање од 3.500 долара на кредитним картицама.

  • Користи само 7% кредитног лимита.

  • Без кашњења плаћања на кредитним извештајима (што значи да су кашњења била пре више од седам година).

Како циљати на највиши могући кредитни резултат

Ако заиста, заиста желите да се борите за сваки могући поен, имамо неке стратегије које вам могу помоћи:

  • Плаћајте сваки рачун на време, сваки пут. Историја плаћања је највећи фактор у вашем резултату, тако да вас погрешни корак заиста може вратити назад.

  • Одржавајте стање кредита испод 10% ваших кредитних лимита. Искоришћеност кредита — износ ваших кредитних лимита у употреби — је још један веома утицајан фактор у вашем резултату. Што ниже можете добити, то боље.

  • Имајте више кредитних рачуна, кредите на рате као и кредитне картице.

  • Ако је ваша кредитна историја кратка, затражите да будете овлашћени корисник старе, успостављене кредитне картице са беспрекорном евиденцијом плаћања и ниским коришћењем кредита.

  • Проверите своје кредитне извештаје да бисте уочили грешке које би могле да смање ваше резултате. (До 22. априла 2022. имате седмични приступ бесплатним кредитним извештајима за сва три кредитна бироа.)

  • Пријавите се за нови кредит само ако вам је заиста потребан.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here