Шта је џамбо ЦД?

Шта је џамбо ЦД?

Џамбо ЦД је сертификат о депозиту који традиционално захтева минимални депозит од 100.000 долара. Неке банке и кредитне уније нуде велике ЦД-ове са нижим минимумом, као што је 50.000 долара. Али за већину људи, обични ЦД-ови имају тенденцију да буду боља опција: нема високих захтева за депозит, а стопе могу бити једнако добре или веће од јумбо ЦД стопа.

Редовни ЦД вс. јумбо ЦД

Џамбо ЦД захтева више новца за отварање од обичног ЦД-а, који може имати минимални захтев за депозит од, на пример, 500 долара или 5.000 долара. Или чак без минимума, посебно у неким онлајн банкама као што су Барцлаис и Цапитал Оне 360.

» Погледајте неке од најбољих цена џамбо ЦД-а овог месеца

Јумбо ЦД-ови обично имају нешто веће каматне стопе, у просеку, од обичног ЦД-а, али генерално можете пронаћи ЦД-ове са нижим минимумом који и даље имају неке од најбољих стопа. Највеће банке, за референцу, немају тенденцију да имају високе стопе без обзира колико депонујете.

» Спремни да видите више? Проверите нашу листу највиших цена ЦД-ова доступних овог месеца.

Осим различитих стопа и минимума, обични и џамбо ЦД-ови функционишу слично. Обојица држе новац закључан на одређено време, обично од три месеца до пет година. У замену за жртвовање приступа вашим средствима, зарађујете камату која је обично виша од оне на редовном штедном рачуну.

» Желим краткорочни ЦД? Погледајте нашу листу најбољих једногодишњих стопа

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Упоредите цене ЦД-а

Ево погледа на националне просечне стопе за јумбо ЦД-ове у поређењу са онима за обичне ЦД-ове. Разлика у годишњим процентуалним приносима тежи да буде једна стоти део процентног поена; прошле године разлика је била нешто већа.

ЦД термин

Национална џамбо ЦД стопа

Национална редовна стопа ЦД-а

3 месеца

0.23% АПИ

0.20% АПИ

6 месеци

0.42% АПИ

0.37% АПИ

1 година

0.60% АПИ

0.53% АПИ

2 године

0.75% АПИ

0.69% АПИ

3 године

0.87% АПИ

0.82% АПИ

4 године

0.94% АПИ

0.90% АПИ

5 година

1.07% АПИ

1.05% АПИ

Историјски гледано, џамбо ЦД-ови су имали већи принос од обичних ЦД-ова, каже Дерек Браинард, директор финансијског образовања у АццессЛек центру за финансијску способност. „Током рецесије, међутим, разлика између обичних ЦД-а и џамбо ЦД-ова се смањила“ за стопе на сличној дужини трајања.

Када размотрити ЦД-ове — а можда и џамбо ЦД-ове

ЦД-ови дају неке од највећих приноса за депозитне рачуне и обично најбоље функционишу за одређене краткорочне циљеве, као што су штедња за венчање или учешће за кућу неколико година касније. (Да бисте уштедели за циљеве, погледајте најбоље петогодишње цене ЦД-а овог месеца.)

Али савезни лимит осигурања депозита за банковни рачун је 250.000 долара. Ако желите да будете сигурни да ћете добити сав свој новац назад ако ваша банка или кредитна унија пропадну, добра је идеја да задржите свој депозит и очекивани износ камате који ћете зарадити, на или испод тог ограничења. Да бисте били сигурни да је ваш новац заштићен, можете отворити и заједнички рачун, који осигурава 250.000 долара по сувласнику, или размотрити више ЦД-ова из различитих банака.

Ако имате довољно уштеде за џамбо ЦД, упоредите цене за џамбо и обичне ЦД-ове. Генерално, већи ЦД минимуми не значе веће стопе.

Царрие Хоуцхинс-Витт, сертификовани финансијски планер у својој фирми у Коралвилу у Ајови, види неке клијенте у пензији који више воле џамбо ЦД-ове јер не желе ризик који долази са улагањем новца на берзу. Али ако можете толерисати ризик и желите веће приносе, отварање брокерског рачуна може бити боља опција.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here