Шта је Медицаид и ко има право?

Медицаид је бесплатан или јефтин национални програм јавног здравственог осигурања који покрива више од 74 милиона Американаца, укључујући одрасле особе са ниским примањима, труднице, децу, старије особе и особе са инвалидитетом.

Медицаид је највећи појединачни извор здравственог осигурања у земљи, осигуравајући око 1 од 5 Американаца.

Иако Медицаид финансирају и појединачне државе и савезна влада, њиме управљају државе. Свака држава такође може назвати свој Медицаид програм другим именом. На пример, на Хавајима се зове Мед Куест, а у Луизијани програм се зове Здрава Луизијана. (Проверите име у вашој држави.)

Подобност за Медицаид

Подобност за Медицаид варира у зависности од државе, али се традиционално примењују следећа правила:

  • Морате бити становник државе у којој се пријављујете.

  • Ваша финансијска ситуација би се обично дефинисала као низак приход или веома низак приход.

  • Мора да сте У.С. држављанин или квалификовани недржављанин, као што је законити стални становник.

Државе су законски обавезне да покрију одређене групе људи, укључујући породице са ниским примањима, квалификоване труднице и децу, одраслу децу са инвалидитетом, старије одрасле особе и људе који примају додатни безбедносни приход или ССИ. (Погледајте комплетну листу група са обавезним испуњавањем услова.)

Друге категорије покривености су опционе, а државе могу да изаберу да ли ће покривати те појединце.

Захваљујући Закону о приступачној нези из 2010. године, државе имају опцију да прошире Медицаид како би покриле скоро све Американце са ниским примањима млађе од 65 година (укључујући оне без малолетне деце). Већина држава је проширила покривеност, али неколико то још није учинило. Погледајте ову мапу држава које имају (или немају) проширену покривеност.

Шта Медицаид покрива

Према савезном закону, државни програми Медицаид-а су обавезни да покрију услуге укључујући болничке посете и амбулантне посете, лекарске услуге, лабораторије и рендгенске снимке, услуге планирања породице и услуге сертификованих педијатријских и породичних медицинских сестара.

Опционо, државни Медицаид програми могу да покрију ставке као што су физикална терапија, радна терапија, стоматолошка нега, подијатрија, оптометрија и хоспис, између осталих услуга. Све државе тренутно покривају амбулантне лекове на рецепт, иако то није обавезна корист.

Можете проверити комплетну листу обавезних и опционих погодности.

Колико кошта Медицаид

Медицаид је често бесплатан, али државе могу да наплаћују премије и имају услове за поделу трошкова за људе који се упишу, укључујући партиципацију, суосигурање и одбитке. Постоји ограничење трошкова из џепа, али појединци са већим приходима могу се суочити са вишим трошковима. Неке групе људи су изузете од трошкова из џепа, као што су деца млађа од 18 година или људи који примају хоспицијску негу.

Државе имају могућност да наплаћују различите доплате за генеричке лекове и лекове брендова, а такође могу да наплаћују веће накнаде за посете болничком одељењу за хитне случајеве за услуге које нису хитне.

Медицаид вс. Медицаре

Медицаид и Медицаре су програми здравствене заштите које води влада, али служе различитим популацијама:

  • Медицаре је програм здравственог осигурања који углавном служи људима од 65 и више година, без обзира на њихов ниво прихода.

  • Медицаид пружа здравствено осигурање особама са ниским примањима и угроженим особама свих узраста.

Могуће је да неки људи добију и Медицаид и Медицаре.

» ВИШЕ: Сазнајте више о Медицаид вс. Медицаре

Како се пријавити за Медицаид

Процес пријаве за Медицаид зависиће од ваше државе, али обично можете проћи кроз тржиште здравственог осигурања или своју државну канцеларију за Медицаид.

  • Пријавите се преко тржишта здравственог осигурања: Посетите Хеалтхцаре.гов да видите да ли се квалификујете за Медицаид у својој држави. Ако попуните апликацију и ви или неко у вашем домаћинству испуњавате услове за Медицаид, државна агенција ће вас контактирати.

  • Пријавите се преко ваше државне Медицаид канцеларије: Пронађите веб локацију своје државне агенције и потражите информације о подобности и упису.

За више информација о Медицаиду, посетите Медицаид.гов или контактирајте своју државну агенцију Медицаид.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here