Шта је накнада за отварање хипотеке?

Накнада за издавање хипотеке је свака накнада која додаје профиту који зајмодавац може остварити на зајму.

Хипотекарни кредитори ће наплаћивати накнаде на овај или онај начин; зато је важно купити зајам од више од једног провајдера хипотеке. Али то је помало шашава игра: да ли су накнаде укључене у каматну стопу, као додатна накнада на листи накнада - или обоје?

И то није тако једноставно као да сте само у потрази за нечим што се зове „накнада за почетак“.” Постоје десетине назива за ове фиксне трошкове који се могу појавити у вашој процени зајма као део трошкова затварања зајма.

» ВИШЕ: Пронађите најбоље зајмодавце без накнаде за покретање

Како хипотекарни кредитори зарађују новац

Каматна стопа зајма већ долази са неком уграђеном маржом за зајмодавца. Да би њихове каматне стопе изгледале конкурентније, неке хипотекарне компаније ће наплаћивати додатне накнаде зајмодавцу уместо да профитирају само од стопе.

„То је један од начина да се производ [зајма уоквири тако да изгледа привлачније него што јесте.„Кејси Флеминг, саветник за хипотеке

„То је један од начина да се производ [зајма уоквири тако да изгледа привлачније него што јесте“, каже Кејси Флеминг, хипотекарни саветник који ради у Силицијумској долини.

Када се пореде зајмодавци који купују, кључ је идентификовати накнаде које су важеће, можда чак и преговарачке, и накнаде које се стављају на кредит да би се повећао профит зајмодавца.

Како уочити нежељене накнаде

Ове накнаде можете пронаћи тако што ћете прегледати процену зајма коју су зајмодавци законски обавезни да вам обезбеде након подношења захтева за кредит. Дуга је само три странице, али одељак на који ћемо се фокусирати је на левој страни друге странице.

Потражите било шта што је наведено у одељку А, Трошкови порекла, процене зајма осим поена попуста које можете купити да бисте смањили каматну стопу. Овде ћемо пронаћи „смеће“ накнаде – додатке које кредитор користи да заради више новца.

„То су накнаде као што су накнада за почетак, административна накнада, накнада за преузимање, накнада за обраду, накнада за припрему докумената, накнада за преглед – све ове врсте накнада“, каже Царолин Варрен, хипотекарни брокер у Киркланду, Вашингтон. „Неки зајмодавци воле да поделе своје накнаде у три или четири категорије тако да ниједна накнада не изгледа веома висока."

Ворен каже да зајмодавци мисле да задржавање накнада испод 1.000 долара може изгледати довољно пријатно да им се зајмопримци неће противити, посебно када изгледају легитимно.

Али то не значи да се накнаде не могу испитати или да би ви, као зајмопримац, требало да се осећате непријатно када тражите да се оне уклоне.

» ВИШЕ: Стратегије за смањење трошкова затварања

Све 'накнаде за порекло' се могу преговарати

Имајте на уму да је свака накнада у одељку А "Таксе поласка" подложна преговорима и део је профитне стратегије зајмодавца. И што је већи зајам који тражите, то је већа полуга коју имате да се цењкате са накнадама – изворним, отпадним или другим.

Можете чак започети преговоре пре него што добијете званичну процену зајма. Да бисте то урадили, питајте сваког зајмодавца о коме размишљате: „Ако наставимо, које су све ‘накнаде за покретање’ које ћу наћи наведене у процени зајма под Трошкови зајма, ставка А?" Користите тачно те речи и добијте њихов одговор у писаној форми.

„Када довољно људи одбије прескупе кредите и смеће накнаде, онда ће они отићи“, каже Ворен. „Све док могу да се извуку, [зајмодавци ће то радити."

Често постављана питања Можете ли преговарати о накнади за почетак?

Да, све накнаде за издавање хипотеке се могу преговарати, тако да се не плашите да о њима разговарате са својим хипотекарним кредитором. Што је износ кредита већи, можда ћете имати више задужења за цењкање.

Да ли је накнада за почетак део трошкова затварања?

Да, накнаде за одобравање кредита су једна компонента трошкова затварања хипотеке. Ове накнаде зајмодавац наплаћује за припрему вашег хипотекарног кредита. Купци кућа обично плаћају око 0.5% износа који позајмљују на име накнаде за почетак.

Да ли је накнада за почетак исто што и бодови?

Хипотекарни бодови, такође познати као дисконтни поени, су једна врста накнаде за отплату коју можете видети у понуди зајма. Поени за попуст су опциони начин да смањите стопу хипотеке тако што ћете платити више унапред.

Шта је процес настанка хипотеке?

Процес издавања хипотеке укључује све кораке које зајмопримац предузима када покушава да добије стамбени кредит од зајмодавца, почевши од захтева за кредит и завршавајући затварањем хипотекарног кредита.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here