Шта је финансијска помоћ заснована на потребама?

Постоји неколико врста финансијске помоћи за колеџ које се додељују на основу финансијске ситуације ваше породице. Ово је познато као помоћ заснована на потребама.

Ево шта треба да знате о помоћи која се сматра заснованом на потребама, како да се квалификујете за њу и шта мора да се врати.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Шта укључује помоћ заснована на потребама?

Финансијска помоћ заснована на потребама додељује се преко савезне владе, државне владе или колеџа. Савезна влада додељује три врсте помоћи засноване на потребама:

  • Пелл Грантс.

  • Рад студија.

  • Субвенционисани директни студентски кредити.

» ВИШЕ: Шта је финансијска помоћ?

Државе и школе такође могу пружити помоћ засновану на потребама у облику стипендија и грантова.

Како се квалификујете за помоћ засновану на потребама?

Морате да поднесете бесплатну апликацију за савезну помоћ студентима, такође познату као ФАФСА, да бисте утврдили да ли ваша породица испуњава услове за финансијску помоћ засновану на потребама. Информације које укључите у ФАФСА користе се за израчунавање вашег очекиваног породичног доприноса, који ће бити укључен у вашу награду.

» ВИШЕ: Пријављивање за финансијску помоћ за факултет: 6 савета саветника

Неки факултети такође могу захтевати ЦСС профил да би утврдили да ли испуњавају услове за нефедералну финансијску помоћ. Подношење ЦСС профила, за разлику од ФАФСА-е, кошта. Такође прикупља детаљније финансијске информације од ФАФСА.

» ВИШЕ: ЦСС профил вс. ФАФСА: По чему се разликују?

Међутим, само зато што се квалификујете за помоћ засновану на потребама не значи да ћете је добити. Факултети не морају да задовоље 100% потребе сваког студента. Одређене награде, као што су Пелл Грантс, и институционалне стипендије се често додељују по принципу „први дође, први добије“.

Да бисте повећали вероватноћу да добијете помоћ засновану на потребама, поднесите своје пријаве за финансијску помоћ и пријаве за факултет што је пре могуће. Свака школа има своје писмо о додели финансијске помоћи које ће стићи са вашим писмима о прихватању колеџа. Они ће детаљно описати врсте и износе финансијске помоћи коју сте добили.

Да ли морате да вратите помоћ засновану на потребама?

Грантови и стипендије се не враћају.

Уз радни студиј, зарађујете новац на пословима у кампусу, тако да се ни тај новац не враћа.

Али субвенционисани кредити, као и сви кредити, морају да се враћају. Ваш први рачун ће стићи шест месеци након што дипломирате.

» ВИШЕ: Како добити студентски кредит

Помоћ заснована на потребама вс. помоћ заснована на заслугама

Ако се не квалификујете за помоћ засновану на потребама, и даље можете да примате помоћ засновану на заслугама. Не узима у обзир приход или имовину ваше породице и обично се заснива на способностима, талентима или достигнућима у вези са стварима као што су академија, атлетика, музика или грађанско учешће.

Помоћ заснована на заслугама се обично додељује кроз стипендије, грантове или попусте на школарину. Најчешће су академске стипендије које се заснивају на оценама, стандардизованим резултатима тестова и рангу у разреду.

Сазнајте коју врсту помоћи засноване на заслугама ваша школа има и услове за квалификовање тако што ћете контактирати канцеларију за финансијску помоћ сваке школе.

Прво узмите сву бесплатну помоћ, без обзира да ли је заснована на потребама или на заслугама. То значи федералне, државне и школске стипендије и стипендије, након чега слиједи савезни радни студиј. Ако требате да узмете зајмове, максимизирајте субвенционисане директне кредите које узимате пре несубвенционисаних директних зајмова. Ако још увек постоји празнина коју треба попунити након прихватања све додељене помоћи, размотрите опције приватних зајмова.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here