Шта је Пелл Грант?

Када видите речи „бесплатан новац за колеџ“ може да покрене аларм да вас маме за лажну узбуну или превару. Али за разлику од маркетиншких трикова, Пелл Грантс су веома стваран начин да добијете федерални новац за колеџ који обично не морате да враћате. Ево шта треба да знате да бисте добили овај бесплатни новац - и задржали га.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

О федералном Пелл Гранту

Пелл Грант је програм финансијске помоћи савезне владе заснован на потребама који је осмишљен да помогне студентима из породица са ниским примањима да приуште факултет. Грантови не захтевају да вратите новац и не носе камату, за разлику од зајмова. Вашу квалификованост и износ који добијате одређују ваше финансијске потребе на основу информација које сте дали у бесплатној пријави за савезну помоћ студентима, познатијој као ФАФСА.

» ВИШЕ: Водич за стипендије за факултет

Колико је Пелл Грант?

Савезна влада сваке године мења максималан износ награде. Максимум за 2021-22. је 6.495 долара, што је повећање од 150 долара у односу на академску годину 2020-21. Сви студенти који испуњавају услове добијају најмање 10% од максималног износа награде за годину, у зависности од финансијске потребе.

» ВИШЕ: Колики је животни максимум Пелл Грант-а?

Студенти који испуњавају услове за Пелл могу добити до 150% своје предвиђене награде сваке године. То укључује летње семестре, што може помоћи студентима у финансијским потребама да заврше диплому раније.

Повлачење током ЦОВИД-19 неће утицати на доживотна ограничења

Оба пакета помоћи у вези са коронавирусом позивају на укидање доживотних ограничења на Пелл грантове за  оне који се повуку из школе због пандемије ЦОВИД-19. То значи да се новац од Пелл Грант-а који се користи за школу током семестра који сте повукли због пандемије неће рачунати у ваш животни лимит.

Подобност за Пелл Грант

Да бисте се квалификовали за Пелл Грант, морате бити У.С. грађанин који тренутно или ускоро треба да буде уписан као додипломски. Ако сте већ стекли диплому, не можете добити Пелл Грант да бисте стекли другу диплому. Међутим, Пелл грантови су доступни студентима који су уписани у постдипломске програме да постану наставници.

» ВИШЕ: Да ли испуњавам услове за новчану помоћ?

Ваша подобност ће такође зависити од:

  • Ваш очекивани породични допринос, износ који влада одреди да ви и ваша породица можете да платите за колеџ.

  • Цена похађања вашег факултета.

  • Било да похађате скраћено или пуно радно време.

  • Било да похађате годину или мање.

Можете добити средства од само једне школе одједном, тако да ако сте дупло уписани, квалификоваћете се за финансирање да похађате једну од њих.

Ажурирања квалификованости стижу у програм Пелл Грант

Од академске године 2023-24, право на Пелл Грант ће бити проширено на оне:

• Који нису у могућности да заврше студије због затварања школе.

• чији су кредити отпуштени под одбраном зајмопримаца до отплате.

• Који су затворени.

Подобност за Пелл Грант ће такође бити поједностављена за школску 2023-24. Максимални расположиви износ ће ићи студентима или, ако издржавају, њиховим родитељима који су испод прага прихода за подношење пореске пријаве — прилагођени бруто приходи испод 225% (неожењен) или 175% (у браку) линије сиромаштва.

Како се пријавити за Пелл Грант

Ако желите Пелл Грант или било који други облик финансијске помоћи - укључујући стипендије, рад-студије и савезне студентске зајмове - мораћете да поднесете ФАФСА. За школску годину 2021-22, имаћете до 30. јуна 2022. да поднесете документацију, али је најбоље да предате што је могуће ближе окт. 1, 2021, датум почетка — када се отвори ФАФСА 2022-23 — да повећате своје шансе да се квалификујете за највише новца за помоћ. Да би наставили да испуњавају услове за било коју врсту савезне помоћи, студенти морају сваке године поднети нови ФАФСА. Увек прво прихватите све грантове и стипендије пре него што узмете савезне зајмове.

Процените своју награду Пелл Грант

Знајући за коју помоћ се квалификујете може вам помоћи да одлучите где да похађате колеџ. Да бисте сазнали колико Пелл новца можете добити, користите алат ФАФСА4цастер који је доступан на веб страници Федерал Студент Аид. То је прилично прецизан алат за тражиоце Пелл Грант-а јер своја предвиђања федералне помоћи заснива на вашем ЕФЦ-у, што је оно што Пелл Грант Програм такође користи за испуњавање услова.

Али алатка вам неће рећи о помоћи заснованој на институцијама или држави, и није поуздани предиктор било које радне студије за коју можда имате право. Можда ћете желети да разговарате са саветником за финансијску помоћ у вашој школи да вам помогне да процените Пелл износе, као и другу помоћ за коју се можда квалификујете.

» ВИШЕ: Како платити факултет

Пелл Грант исплата

Писмо о додели финансијске помоћи које добијете од ваше школе ће детаљно описати сву помоћ на коју имате право, укључујући Пелл грантове. Средства из Пелл Грант-а се углавном исплаћују директно за школарину, накнаде и, ако је применљиво, собу и пансион. Остатак новца се обично плаћа директно вама. Пелл грантове можете добити само 12 семестара или шест година. Контактирајте свој колеџ да бисте сазнали како ћете добити помоћ за Пелл Грант.

Да ли морам да вратим Пелл Грант?

Да бисте задржали свој Пелл Грант, морате испунити неколико услова. Мораћете да одржавате упис на додипломски студиј на У.С. школа. Могли бисте да изгубите цео или део гранта ако се ваш статус уписа промени — рецимо, ако пређете на пола радног времена са пуног радног времена. Или, ако добијете вањске стипендије или друге грантове за плаћање школе након што прихватите грант, ваше финансијске потребе би се смањиле и мораћете да вратите новац који вам је већ дат Пелл Грант.

Ваша школа ће вас обавестити ако морате да вратите део гранта. Одатле ћете имати 45 дана да платите осим ако се не договорите са својом школом. То је кључно: ако не отплатите или не направите аранжман, изгубићете право на било какву савезну помоћ за студенте у будућности.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here