Шта је реалиста?

Реалтист је професионалац за некретнине који је члан Националне асоцијације посредника за некретнине, организације за једнака права која је фокусирана на пружање услуга људима у боји. НАРЕБ-ова мисија је „демократија у становању“, што је право да људи свих раса, боја или вероисповести постану власници куће.

НАРЕБ, најстарије мањинско удружење за трговину некретнинама у Сједињеним Државама, основано је 1947. године као алтернатива Националном удружењу продаваца некретнина. У то време, статути многих локалних агенција за некретнине искључивали су црне чланове, наводи НАР. Ово је блокирало црне агенте за некретнине да користе услугу вишеструких огласа, базу података о кућама за продају, поред других професионалних ресурса. Тек 1964. године Бен Слејтон је примљен за првог црног агента некретнина у НАР-у, тренутно највећем трговачком удружењу у У.С.

Реалтист вс. Реалтор

Реалтист је заштићени назив за члана НАРЕБ-а, као што је Реалтор заштитни знак за професионалце у области некретнина који су чланови НАР-а.

И агенти за некретнине и агенти за некретнине представљају широк спектар занимања у професији у области некретнина, укључујући агенте за некретнине, проценитеље и хипотекарне брокере.

Чланство НАРЕБ-а првенствено чине Афроамериканци. Међутим, организација је отворена за сваког стручњака за некретнине који подржава и промовише поштено становање за све.

Ових дана, већина НАРЕБ Реалтиста су такође продавци некретнина, који припадају обема организацијама. Обе групе се слажу да се придржавају строгог етичког кодекса, који укључује професионалну одговорност да никог не дискриминише због њихове расе или боје коже и других класификација попут пола или вере.

Али то није увек био случај са НАР-ом. Својевремено је удружење подржавало политике које су допринеле стамбеној неједнакости, као што су црвена линија и расно рестриктивни споразуми, који су спречавали власнике имовине да продају Црнцима, као и друге боје коже и припаднике одређених имигрантских и етничких група.

Од тада, НАР је предузео кораке да исправи те грешке. Организација се извинила због својих прошлих политика и изменила свој етички кодекс да захтева од продаваца некретнина да пруже исти квалитет услуге свима, без обзира на боју, расу и друге класификације. НАР је такође покренуо Акциони план за праведно становање 2019. године, који укључује едукацију и обуку о несвесним пристрасностима за агенте некретнина.

» ВИШЕ: Како власници кућа могу да се позабаве дискриминацијом при процени

Шта је примарни фокус Реалтиста?

Више од седам деценија, НАРЕБ је посвећен повећању власништва црних кућа и борби против стамбених диспаритета који и данас постоје. Лидија Попе, председница НАРЕБ-а, каже да су Реалтисти спровели своју мисију „демократије у становању“ у дело тако што су извршили „5 стубова НАРЕБ-а“.” Иницијативе укључују:

Ангажман заснован на вери и грађанско ангажовање: Допирање до верских и локалних организација како би се образовале и мотивисале црначке заједнице о власништву над кућама.

Жене у некретнинама: Помагање црнкињама да постану власници кућа, инвестирају у некретнине и развијају каријеру у некретнинама.

Разноликост и инклузија/мали бизнис: Учење чланова НАРЕБ-а како да подстичу вештине развоја пословања и остварују приход кроз нове пословне могућности.

Вишегенерацијска изградња богатства: Учење младих, генерације З и миленијумских потрошача и старијих одраслих како да изграде богатство и створе финансијску заоставштину.

Односи са владом: Залагање за законодавство које ће повећати власништво црнаца.

„Многи од нас који смо чланови дошли су из области које се не опслужују“, каже Папа. “Дошли смо из области, из наших основа, у којима је стопа поседовања кућа црнаца веома ниска. Живели смо у овим насељима, шетамо улицама, тамо идемо у школу, идемо у продавницу, живимо тамо, разговарамо са комшијама. Па ко боље разуме нашу заједницу од нас?”

Током прошлог века, јаз у власништву црно-белих Американаца кретао се од 20% до 30%, према Националној коалицији за реинвестирање заједнице, организацији фокусираној на окончање дискриминације у погледу становања и других неједнакости у финансијском систему потрошача. НЦРЦ наводи подјелу у власништву куће као један од кључних фактора који су допринијели расном јазу у богатству.

У жељи да премости подјелу, НАРЕБ Реалтистс су удружили снаге са организацијама укључујући НАР, НААЦП, Удружење хипотекарних банкара и Националну фер стамбену алијансу како би формирали Блацк Хомеовнерсхип Цоллаборативе. Коалиција има план од седам тачака да се избори за 3 милиона нових црних власника кућа до 2030. године кроз иницијативе као што су маркетинг и контакт, образовање, саветовање о власништву и помоћ при плаћању аванса.

Како пронаћи Реалтиста

НАРЕБ-ова веб локација има алатку где можете да тражите Реалтиста по држави и поштанском броју. Удружење има 90 огранака у више од 30 држава широм земље.

Ако тражите Реалтисту у одређеној дисциплини, као што су процене, или вам је потребна помоћ у вези са одређеним проблемом као што је управљање имовином, Папа препоручује да контактирате НАРЕБ-ову националну канцеларију или да потражите НАРЕБ поглавља по регионима. Председник локалног огранка може да вас упути на одређену услугу која вам је потребна.

Повезивање са НАРЕБ-овим локалним огранком такође вам може дати приступ обуци финансијске писмености и радионицама за купце куће.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here