Шта је покриће надокнаде за изнајмљивање?

Надокнада за изнајмљивање аутомобила је осмишљена тако да се крећете када ваше примарно возило није. Ово покриће плаћа трошкове изнајмљивања аутомобила док је ваш аутомобил у радњи, чак и ако сте ви криви у случају несреће изнајмљеног аутомобила.

Полисе ауто осигурања обично не долазе са надокнадом трошкова за изнајмљивање аутомобила, а ви ћете морати да платите накнаду да бисте додали покриће. Када то учините, бићете покривени за сваки инцидент који би ваше свеобухватно осигурање или осигурање од судара обично покривало.

Како функционише надокнада за изнајмљивање?

Када сте у несрећи, возач који је изазвао несрећу обично подиже картицу за било какву штету. Ако неко удари ваш ауто и пошаље га у продавницу, његово осигурање може платити поправке и изнајмљени аутомобил који ћете возити док вам се ауто поправља, али то није сигурна ствар.

Слично томе, ако је несрећа ваша кривица, ваше осигурање од одговорности ће платити изнајмљени аутомобил другог возача. У овом случају, међутим, заглављени сте са трошковима поправке сопственог аутомобила - осим ако немате покриће од судара - и плаћањем изнајмљивања док чекате.

Покриће од судара је опција осигурања која плаћа трошкове поправке вашег аутомобила чак и ако сте ви одговорни за несрећу. Покривеност судара има блиског сродника који се зове свеобухватна покривеност, и покрива необичности као што су поплаве и крађе.

Са овим опцијама политике, можете додати покриће надокнаде за изнајмљивање. Пошто други возач плаћа вашу најамнину ако је то њихова грешка, надокнада за изнајмљивање долази у обзир само када није крив други возач, а ви имате судар или свеобухватно покриће.

У суштини, ако је ваш аутомобил у радњи и ваше осигурање плаћа рачун, оно ће такође платити и ваш изнајмљени аутомобил - све док имате покриће.

Шта ако је грешка оспорена?

Ако се ви и други возач не слажете са полицијским извештајем након несреће, ситуација може бити тежа. Ако имате покриће надокнаде за изнајмљивање, можете ступити у контакт са својим осигуравачем и подесити изнајмљивање. Ако се касније утврди да је други возач крив, ваша осигуравајућа компанија може да се позабави њиховим да би добила надокнаду.

Ако немате осигурање надокнаде за изнајмљени аутомобил, мораћете да сачекате да видите да ли можете да затражите поврат трошкова изнајмљеног аутомобила. Ако је утврђено да је несрећа ваша кривица, бићете на улици за изнајмљивање. Ако је други возач крив, радићете са њиховом осигуравајућом компанијом да добијете надокнаду новца који сте већ потрошили на изнајмљено возило.

Колико покрића ми треба?

Као и други облици осигурања, покриће надокнаде за изнајмљивање аутомобила има ограничења. Већина полиса има дневни и укупни максимум потраживања. Дневни износ је укупан износ који ће ваше осигуравајуће друштво платити по дану за ваш изнајмљени аутомобил. Све преко тог износа ће изаћи из вашег џепа.

Укупан износ по захтеву је максимум који можете да добијете након сваке незгоде. То може бити или вредност у доларима (800 долара) или временско ограничење (30 дана). Ако вам је потребан аутомобил на дужи временски период, можете брзо наићи на ова максимална ограничења. Неки осигуравачи нуде неколико опција за лимите, док други имају на располагању само један лимит.

Да бисте одредили количину покривености која вам је потребна, погледајте стопе у вашој области и размислите колико је важно имати приступ аутомобилу. Ако сте возач викендом, можда вам неће требати много дана покривености. Ако вас аутомобил вози на посао и кући пет дана у недељи, мораћете да се уверите да имате довољно покрића надокнаде за изнајмљивање за поуздано путовање на посао.

Колико је скупо осигурање надокнаде за изнајмљивање аутомобила?

У зависности од тога колико дуго мислите да ће вам требати изнајмљивање и какав аутомобил возите, покриће надокнаде за изнајмљивање аутомобила може коштати од око 35 до 60 долара годишње за основе. Што више возите, требат ће вам већа покривеност.

Такође ћете морати да узмете у обзир своју локацију. Док осигуравајуће компаније често преговарају о бољим ценама за себе са добављачима, можда у вашој близини не постоји преферирани провајдер за изнајмљивање аутомобила. На пример, ако ваша компанија за осигурање аутомобила ради само са Хертз-ом, али сте окружени локацијама предузећа, можда ћете имати веће трошкове изнајмљивања.

Коначно, пошто накнада за изнајмљивање аутомобила функционише само за незгоде за које имате покриће, мораћете да додате цену судара или свеобухватно покриће, ако их већ немате. Куповина около да упоредите стопе осигурања аутомобила је једини начин да будете сигурни да имате најбољу полису за себе по најбољој могућој цени.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here