Шта је стандардни план отплате студентских кредита?

Стандардни план отплате је основни план отплате студентских кредита. Аутоматски сте стављени у овај план када почнете да отплаћујете, осим ако не изаберете другу опцију. Ево кључних детаља о стандардном плану отплате студентских кредита:

  • Рок отплате: 10 година.

  • Број уплата: 120.

  • Износи плаћања: Исти износ сваког месеца.

  • Остале квалификације: Мора имати савезне студентске кредите.

Да ли је стандардна отплата права за вас?

Стандардни план отплате студентских кредита може имати смисла за вас ако желите да ограничите укупни износ који плаћате. Плаћања по стандардној отплати су већа него по другим плановима који продужавају ваш рок отплате. Али ћете платити најмање камате и најбрже завршити отплату користећи стандардну отплату.

» ВИШЕ: Опције отплате студентског кредита: Пронађите најбољи план за себе

Ако су стандардна плаћања прескупа, можда ћете моћи да смањите своје месечне рачуне отплатом на основу прихода, продуженом отплатом или постепеном отплатом. Имајте на уму да ће сваки план који смањује ваша плаћања вероватно повећати износ камате коју плаћате. Генерално, држите се стандардне отплате ако то можете приуштити.

Плаћања по стандардном плану отплате

Стандардна отплата дели износ који дугујете на 120 нивоа плаћања, тако да плаћате исти износ сваког месеца током 10 година. Према овом плану, уплате не могу бити мање од 50 УСД.

На пример, рецимо да имате студентски кредит од 35.000 долара са каматом од 4%. Са стандардним планом отплате, плаћали бисте 354 УСД сваког месеца и 42,523 УСД укупно.

Укључите своје податке о зајму у симулатор зајма Одељења за образовање да бисте добили представу о томе колико бисте платили према стандардном плану отплате студентских кредита, као и другим плановима отплате.

» ВИШЕ: Како да промените план отплате студентског кредита

Брже отплатите кредите

Ако вам је пријатно да плаћате стандардна плаћања, размислите о начинима да још брже отплатите своје студентске кредите. На пример, не постоји казна за отплату кредита унапред према било ком савезном плану отплате студентског кредита. Само се уверите да ваш сервисер уплати додатни новац на вашу главницу, а не на следећу уплату.

Такође ћете можда моћи да рефинансирате савезне студентске кредите у нови приватни зајам. Ово ће вас коштати приступа отплати на основу прихода и другим бенефицијама федералног зајма. Али ако не мислите да ће вам те опције требати – а ионако сте планирали да се држите стандардне отплате – рефинансирање би вам могло уштедети новац ако се квалификујете за нижу каматну стопу.

» ВИШЕ: Упоредите зајмодавце за рефинансирање студентског кредита

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here