Шта је трговачка школа?

Трговачке школе — познате и као стручне, каријерне или техничке школе — дају ученицима практичну обуку у вештинама потребним за одређену област. Они су дизајнирани да припреме ученике за директан улазак у радну снагу. Трговачке школе су уобичајене за каријере као што су заваривање, кулинарска уметност и грејање, вентилација и климатизација (ХВАЦ).

Пре него што се упишете у трговачку школу, требало би да истражите могућности да добијете исту обуку по повољнијим ценама. У многим случајевима, можете се обучити за исту каријеру радећи приправнички или технички програм на локалном колеџу.

НА ПРВИ ПОГЛЕД

  • Типична дужина програма: једна до две године или мање

  • Понуђени акредитиви: Сертификат

  • Цена: варира

Предности трговачких школа

  • Можете добити фокусирану, практичну обуку за одређену каријеру. Мање је вероватно да ће у занатској школи постојати захтеви за опште образовање, као што су курсеви енглеског и математике.

  • Школа вам може помоћи да пронађете посао. Међутим, чувајте се школа које погрешно представљају стопе запошљавања; профитни колеџи у власништву Цоринтхиан Цоллегес били су оптужени за то пре него што је компанија затворена и поднела захтев за банкрот 2015.

» ВИШЕ: Да ли је колеџ вредан тога? Ево како да израчунате

Против трговачких школа

  • Програми се разликују по квалитету и угледу. Федерална трговинска комисија препоручује евалуацију програма на основу фактора укључујући трошкове, стопе завршетка и стопе запошљавања.

  • Ако школа није прописно акредитована - нису све трговачке школе - нећете имати право на федералну финансијску помоћ, која укључује Пелл Грант, програме рада и студирања и савезне студентске зајмове.

» ВИШЕ: 5 ствари које треба размотрити пре него што похађате профитни колеџ

Како се уписати у трговачку школу

  1. Упоредите своје опције. Користите колеџ Сцорецард Министарства за образовање да упоредите школе провером просечних годишњих трошкова, стопе дипломирања и средњих плата бивших ученика. Још једном проверите да ли су школе у ​​које се пријављујете правилно лиценциране и акредитоване.

  2. Применити. Питајте о захтевима за програм који вас занима; разликују се у зависности од програма и школе.

  3. Поднесите бесплатну апликацију за федералну помоћ студентима. Ова апликација, позната као ФАФСА, је кључ савезне финансијске помоћи. Ако ваш програм има савезни школски код, може прихватити савезну финансијску помоћ, али не раде све трговачке школе.

Ако не испуњавате услове за федералну помоћ или морате да позајмите више од ограничења савезног зајма, можда ћете морати да узмете приватне студентске зајмове. Приватни студентски кредити немају толико флексибилних опција отплате и друге заштите зајмопримца као савезни зајмови.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here