Шта је УСДА кредит? Да ли сам квалификован за једног?

Можда се више осећате као код куће окружени пашњацима него плочником. Ако је тако, куповина куће би могла бити на дохват руке, захваљујући У.С. Хипотекарни програм Одељења за пољопривреду. У ствари, УСДА може имати један од најмање познатих владиних програма помоћи хипотекама.

Кућни зајам УСДА је хипотека са нултим учешћем за квалификоване купце сеоских кућа. УСДА зајмови се издају кроз програм зајма УСДА, такође познат као УСДА програм зајамченог стамбеног зајма за рурални развој, од стране Министарства пољопривреде Сједињених Држава.

» ВИШЕ: Најбољи кредитори УСДА

У 2017. години, као део свог програма руралног развоја, УСДА је помогла око 127.000 породица да купе и надограде своје домове. Програм је осмишљен да "побољша економију и квалитет живота у руралној Америци.” Нуди ниске камате и без учешћа, а можда ћете бити изненађени када откријете колико је доступан.

Са свим врстама хипотекарних кредита које можете изабрати, како знате да ли је УСДА кредит прави за вас? Ево прегледа како то функционише и ко се квалификује:

Како функционишу УСДА кредитни програми

Постоје три УСДА програма стамбених зајмова:

Гаранције зајма: УСДА гарантује хипотеку издату од локалног зајмодавца – слично ФХА зајму и кредитима са ВА – омогућавајући вам да добијете ниске каматне стопе на хипотеку, чак и без учешћа. Међутим, ако уложите мало или нимало новца, мораћете да платите премију хипотекарног осигурања.

Директни зајмови: које издаје УСДА, ове хипотеке су за кандидате са ниским и веома ниским примањима. Прагови прихода разликују се у зависности од региона. Уз субвенције, каматне стопе могу бити и до 1%.

Кредити и грантови за побољшање дома: Ови зајмови или директне финансијске награде омогућавају власницима кућа да поправе или надограде своје домове. Пакети такође могу комбиновати зајам и грант, пружајући помоћ до 27.500 долара.

Квалификујете се за гаранцију хипотеке коју подржава УСДА

Ограничења прихода да бисте се квалификовали за гаранцију стамбеног кредита разликују се у зависности од локације и зависе од величине домаћинства. Да бисте пронашли ограничење прихода од гаранције за кредит за округ у којем живите, погледајте ову УСДА мапу и табелу.

Кућни зајмови са гаранцијом УСДА могу финансирати само примарне резиденције у којима живе власници. Остали услови за испуњавање услова укључују:

  • У.С. држављанство (или стални боравак)

  • Месечна уплата — укључујући главницу, камату, осигурање и порезе — то је 29% или мање вашег месечног прихода. Остале месечне отплате дуга не могу да пређу 41% вашег прихода. Међутим, УСДА ће размотрити веће стопе дуга ако имате кредитни резултат изнад 680.

  • Поуздан приход, обично за најмање 24 месеца

  • Прихватљива кредитна историја, без рачуна претворених у наплату у последњих 12 месеци, између осталих критеријума. Ако можете да докажете да су на ваш кредит утицале околности које су биле привремене или ван ваше контроле, укључујући хитну медицинску помоћ, још увек можете да се квалификујете.

„Апликанти са кредитним резултатом од 640 или више добијају поједностављену обраду. Испод тога, морате испунити строже стандарде осигурања. Такође можете да се квалификујете са нетрадиционалном кредитном историјом.”

Кандидати са кредитним резултатом од 640 или више добијају поједностављену обраду. Они са нижим резултатима морају испунити строже стандарде осигурања. А они који немају кредитни резултат или ограничену кредитну историју, могу се квалификовати са „нетрадиционалним“ кредитним референцама, као што су историја плаћања закупа и комуналних услуга.

» ВИШЕ: Добијте унапред одобрење за ваш стамбени кредит

Како функционишу стамбени зајмови које издаје УСДА

Идући корак даље у помагању потенцијалним купцима кућа, УСДА издаје хипотеке кандидатима за које се сматра да имају највећу потребу. То значи појединца или породицу који:

  • Без „пристојног, безбедног и санитарног смештаја“

  • Није у могућности да обезбеди стамбени кредит из традиционалних извора

  • Имају прилагођени приход на или испод границе ниског прихода за област у којој живе

УСДА обично издаје директне кредите за куће од 2.000 квадратних стопа или мање, са тржишном вредношћу испод границе зајма. Опет, то је покретна мета у зависности од тога где живите. Стамбени зајмови могу бити чак 500.000 долара или више на скупим тржиштима некретнина као што су Калифорнија и Хаваји, а тек нешто више од 100.000 долара у деловима руралне Америке.

Кућне локације које испуњавају услове

Метрополитанска подручја су генерално искључена из УСДА програма, али џепови могућности могу постојати у предграђима. Руралне локације су увек квалификоване.

Следећи кораци

Да бисте се пријавили за зајам који подржава УСДА, разговарајте са зајмодавцем који учествује. Ако сте заинтересовани за УСДА директну хипотеку или зајам или грант за побољшање дома, контактирајте канцеларију УСДА ваше државе.

Можда се чини да је програм који спонзорише УСДА намењен пољопривредницима и ранчерима, али ваше занимање нема никакве везе са процесом квалификација. Подобност је једноставно питање прихода и локације. И не, не морате да разликујете сирак од соје.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here