Шта тражити у кредитној картици за лошу кредитну способност

Ако сте један од милиона Американаца са лошим кредитним способностима, лако је осећати се као да морате да прихватите све услове које вам издавалац кредитне картице жели дати. Истина је да су ваше опције ограниченије ако издаваоци виде у вама велики ризик због ваше кредитне историје.

Али имате избор о томе како ћете да обновите свој кредит. Не морате да плаћате превисоке накнаде за кредитну картицу. Не морате заувек да останете у лошој кредитној колотечини. А у неким случајевима, не морате чак ни да се одрекнете награда са кредитне картице док се ваш кредит не побољша.

Ево питања која треба да поставите када процењујете да ли су кредитне картице лоше.

Да ли ће ова кредитна картица помоћи да поправите ваш лош кредит?

Замислите да добијете одобрење за кредитну картицу, користите је одговорно, плаћате рачун на време сваког месеца — а затим сазнате да активност вашег налога није ни пријављена кредитним бироима. У тој ситуацији, сво ваше добро понашање вам не помаже да побољшате свој кредит.

Зато се уверите да издавалац пријављује активност рачуна кредитним бироима. Најбоље је да пријаве сва три бироа — ТрансУнион, Екуифак и Екпериан — јер ћете тада правити кредитни досије са сваким бироом. Пошто су кредитни резултати изведени из података које прикупљају ова три бироа, желите да се сви ваши кредитни добици приказују у њиховим датотекама.

Нерд тип

Да бисте видели шта кредитни бирои имају да кажу о вама, проверите своје кредитне извештаје код сва три бироа једном годишње бесплатно на АннуалЦредитРепорт.цом.Због тога штребери препоручују обезбеђене кредитне картице у односу на унапред плаћене дебитне картице за људе који покушавају да поврате кредит. Обезбеђена кредитна картица захтева готовински депозит, али иначе функционише као обична кредитна картица. Позајмљујете новац и враћате га; ваша активност се пријављује бироима, што повећава ваш кредит. Са припејд дебитним картицама, учитавате свој новац на картицу, а затим тај новац трошите. Ништа се не пријављује кредитним бироима, тако да вам не помаже да изградите кредит.

» ВИШЕ: Која је разлика између припејд дебитних картица и обезбеђених кредитних картица?

Да ли су накнаде за картицу разумне?

Неки издаваоци кредитних картица искоришћавају људе са лошим кредитним способностима тако што их наплаћују прекомерним накнадама.

Неке накнаде су уобичајене на кредитним картицама за лошу кредитну способност:

  • Годишња накнада: Доступне су неке картице без икакве годишње накнаде. За обезбеђене кредитне картице које их наплаћују, просек је око 30 долара. Ако картица наплаћује знатно више од ове, то би требало да буде црвена заставица.

  • Накнада за пренос стања: Да бисте пренели стање са једне кредитне картице на другу, обично ћете платити 3% до 5% пренетог износа. Људи са добрим кредитом понекад могу да пронађу понуде за пренос стања које не наплаћују накнаду, али за сада потражите нешто што кошта приближно 3% од 5%.

  • Накнаде за кашњење: Ако рачун платите довољно касно, ваш кредит ће бити погођен. Дакле, накнада није једина мана пропуштања рока. Али максимална накнада за кашњење коју дозвољава Биро за финансијску заштиту потрошача је 27 УСД за први прекршај и 38 УСД након тога.

Неки грабљиви издаваоци који су специјализовани за тржиште другоразредних кредитних картица користе додатне накнаде. То може укључивати „накнаду за обраду“ пре него што активирате своју картицу, месечне „накнаде за одржавање“ поред годишње накнаде, па чак и додатну накнаду за то да имате овлашћеног корисника на вашем налогу. Добра кредитна картица за лошу кредитну способност неће наплаћивати такве накнаде.

» ВИШЕ: Истражите кредитне картице које немају проверу кредитне способности

Да ли картица нуди алатке које вам помажу да надгледате свој кредит?

Издавачи кредитних картица све више нуде својим клијентима приступ бесплатним кредитним резултатима. Неки такође нуде калкулаторе за отплату дуга, бесплатне програме финансијског образовања и друге алате који ће вам помоћи да побољшате опште финансијско здравље.

» ВИШЕ: Који издаваоци кредитних картица нуде бесплатне ФИЦО резултате?

Постоји ли добра излазна стратегија?

Боље је за ваш кредитни резултат да старији налози буду отворени. Дакле, ако је икако могуће, избегавајте да добијете кредитну картицу због лошег кредита због чега ћете пожелети да затворите налог чим се кредит побољша. Ево неколико стратегија:

  1. Потражите осигурану кредитну картицу која вам омогућава да пређете на необезбеђену картицу. Обезбеђене кредитне картице захтевају депозит и наравно да ћете желети да тај депозит вратите на крају. Било би лепо када бисте могли да га вратите без затварања налога. Неке безбедне картице аутоматски процењују рачуне власника картица након годину дана и, ако се квалификују, дозвољавају им да пређу на необезбеђену картицу у оквиру истог налога.

  2. Потражите необезбеђену кредитну картицу без годишње накнаде. Плаћање годишње накнаде само да би старија картица остала отворена обично се не исплати, иако старији налози помажу вашем кредитном резултату. Неке кредитне уније нуде необезбеђене кредитне картице људима са лошим кредитом. Ако можете да га пронађете без годишње накнаде, моћи ћете да држите налог отворен на неодређено време.

Зашто је картица добра за лошу кредитну способност

Ако сте у прошлости имали проблема са кредитом, примамљиво је да избегнете коришћење кредитне картице. Али имати добар кредитни резултат вреди тежити. Добар кредит олакшава позајмљивање новца, да, али може да утиче и на друге ствари, као што су ваше стопе осигурања аутомобила, ваша могућност да изнајмите стан, па чак и приступ основним услугама као што су комуналије или мобилни телефони.

Најбржи начин за добијање кредита је коришћење кредитне картице. Дакле, ако имате лошу кредитну способност, вреди тражити кредитну картицу са разумним накнадама и добрим условима који ће вам омогућити да побољшате своју кредитну историју током времена.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here