Колики је просечан дуг зајма родитеља плус?

Просечан неизмирени дуг родитељског ПЛУС зајма је 28.778 долара, према подацима савезног зајма.

Зајмови за родитеље ПЛУС су федерални директни зајмови које родитељи могу користити да плате образовање свог издржаваног детета. Често се користе након што студенти исцрпе сопствене границе савезног студентског зајма, али то није увек случај.

Да би се квалификовали за ПЛУС зајмове, родитељи не смеју да имају лошу кредитну историју - то је једини савезни тип кредита који процењује кредитну способност. Али не процењује способност родитеља да отплати дуг, који почиње одмах након што је кредит исплаћен (родитељ ПЛУС зајмопримци немају грејс период).

За разлику од других федералних директних зајмова, као што су они који студенти узимају за додипломско образовање, ПЛУС кредити имају више лимите - до трошкова похађања минус друге финансијске помоћи. Они такође носе веће камате: 6.28% за 2021-22 за ПЛУС кредите у односу на 3.73% за федералне директне додипломске кредите. Те стопе ступају на снагу 1. јула.

» ВИШЕ: Да ли родитељи треба да плаћају факултет?

Ево шта још треба да знате о дугу родитеља ПЛУС и преузимању ових кредита.

Колико ПЛУС дуга преузимају родитељи?

Већину студентског рачуна за додипломске студије плаћају родитељи, при чему 44% трошкова покривају приходи и уштеђевина родитеља, а 8% долази од новца који су родитељи позајмили, према извештају приватног студентског кредитора Саллие за 2020. Мае.

Износ који родитељи позајмљују је порастао: Дуг зајма Родитељ ПЛУС порастао је за 42% од 2007-08 до 2017-18, утврдио је Урбан Институте. Овај раст је у корелацији са повећањем трошкова колеџа: до 25% (прилагођено инфлацији) од 2007-08 до 2017-18, према федералним подацима. У истом периоду, плате нису пратиле корак: средњи приход домаћинства је повећан само за 3.6% од 2007. до 2017. године, према подацима прилагођеним инфлацији из Банке федералних резерви Ст. Лоуис.

» ВИШЕ: Статистика дуга за студентски кредит за 2021

Укупан дуг родитеља ПЛУС је 103 долара.6 милијарди међу 3.6 милиона зајмопримаца, према савезним подацима из другог квартала 2021.

Постоји неједнакост међу онима који узимају ПЛУС кредитни дуг: Црни родитељи са ниским примањима, на пример, позајмљују ПЛУС кредите по вишој стопи од белаца са ниским примањима, према Нев Америца, истраживачком центру за јавне политике који проучава образовање. Деца црначких родитеља са ниским примањима су такође вероватније уписана у јефтиније четворогодишње јавне установе него у приватне и профитне школе.

Колико дугова треба да преузмете за своје дете?

Уверите се да ваше дете поднесе бесплатну апликацију за федералну студентску помоћ, или ФАФСА, пре него што размислите о преузимању дуга. То је кључ за приступ федералним, државним и факултетским грантовима, стипендијама и студију на послу. Писмо о додели финансијске помоћи вашем детету ће такође укључивати савезне студентске зајмове, као што су кредити за родитеље ПЛУС, које ви и/или ваше дете можете изабрати да прихватите.

Ако постоји празнина за попуњавање финансијске помоћи, размислите о ПЛУС кредитима или приватним кредитима за родитеље. Приватни зајмови ће такође проценити вашу кредитну способност и способност да отплатите дуг, али нећете моћи да приступите отплати која зависи од прихода или могућностима за опрост. Ваша друга опција је да заједно потпишете приватни студентски зајам на име вашег детета, али ћете и даље бити законски одговорни за дуг. Преузимање студентског дуга утицаће на вашу кредитну историју.

ПЛУС кредити имају фиксне каматне стопе, које ће остати исте током трајања кредита. Приватни кредити за родитеље имају или фиксне или променљиве стопе које ће се временом мењати.

Само зато што можете да преузмете комплетне трошкове похађања, минус финансијску помоћ за своје дете, не значи да треба. Ако морате да позајмите, циљајте на износ који ће осигурати да се плаћања могу управљати — месечне уплате мање од 10% вашег дискреционог прихода. Користите калкулатор приступачности студентског кредита да схватите како би могле изгледати месечне уплате.

» ВИШЕ: Колико позајмити за факултет

Просечни износи студентског кредита према врсти дуга

Врста дуга

Просечан дуг

Дуг за диплому

$28,950

Дуг кредита за дипломске школе

$71,000

Родитељ ПЛУС кредитни дуг

$28,778

Дуг правног факултета

$145,500

МБА студентски дуг

$66,300

Дуг медицинске школе

$201,490

Дуг стоматолошке школе

$292,169

Дуг кредита за школу апотеке

$179,514

Дуг ученика школе за медицинске сестре

19.928 долара: помоћна медицинска сестра (АДН)

23.711 долара: дипломирани медицински сестрин (БСН)

47.321 долара: магистар медицинских сестара (МСН)

Дуг ветеринарске школе

$183,302

Извори

1. 2019 Институт за приступ факултету и успех 2. 2015-16 Национални центар за статистику образовања 3. 2017-18 Урбанистички завод 4. 2015-16 Национални центар за статистику образовања 5. 2015-16 Национални центар за статистику образовања 6. 2019 Удружење америчких медицинских колеџа 7. 2019 Америчко удружење за стоматолошко образовање 8. 2020 Америчко удружење фармацеутских колеџа 9. Децембар 2019. федерални подаци о студентској помоћи из У.С. Картица резултата колеџа Одељења за образовање 10. Америчко ветеринарско медицинско удружење 2019

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here