Шта је добар разлог да добијете лични зајам?

Неосигурани лични кредити могу платити скоро све. Њихова флексибилност их чини лаким за обраћање када желите да консолидујете своје дугове или ставите на то кухињско острво.

Али прво процена свих ваших могућности финансирања може вам уштедети новац. Како се економија буде мењала, тако ће се и начин на који се лични зајам уклапа у ваше планове.

Чак и ако необезбеђен зајам није најјефтинији, можда је следећа најбоља опција. Ево шта финансијски планери кажу о неким од разлога зашто људи узимају личне зајмове.

» ВИШЕ: Упоредите необезбеђене кредите и пријавите се

Консолидација дуга

Зајам за консолидацију дуга вам омогућава да повучете постојеће дугове из различитих извора, као што су кредитне картице и други зајмови, у један зајам. Може вам уштедети новац ако добијете нижу годишњу стопу на нови кредит.

» ВИШЕ: Да ли треба да користите кредитну картицу или лични зајам?

То је такође опција ако не желите да отплаћујете своје дугове од најмањег до највећег, који се назива и приступ грудве дуга, каже сертификовани финансијски планер из Мајамија Ангела Мооре из Модерн Монеи Адвисор-а. Тај метод отплате се фокусира на мале победе, али вам неће уштедети време или интересовање.

Она каже да оно што чини да лични зајмови добро функционишу за консолидацију је крајњи датум када су ставили ваш дуг. Кредитне картице, као што су картице за пренос стања које се такође могу користити за консолидацију дуга, обично имају револвинг стања и отворене кредитне линије које можете наставити да трошите на.

» ВИШЕ: Пронађите зајам за консолидацију дуга

Али ако имате навику да користите кредитне картице, покушајте да их одложите пре него што се посветите условима отплате зајма, каже сертификовани финансијски планер из Сакрамента Тони Матхесон.

„Желим да будем сигуран да (људи) неће само ући у дубљу рупу тако што ће проблем довести до још већег дуга“, каже он.

Уређење дома

Ако вам време код куће изазива порив за реновирањем, лични зајмови су један од начина да платите пројекат.

Они не захтевају да имате кућни капитал или да користите свој дом као залог. Али они често имају веће каматне стопе и краће периоде отплате од зајмова за власнички капитал или кредитних линија за власнички капитал.

» ВИШЕ: Кућни кредити и ХЕЛОЦ: у чему је разлика?

Главни аргумент за нешто попут ХЕЛОЦ-а је ниска каматна стопа, каже Мур. Али она препоручује да олако идете тамо где позајмљујете против свог дома.

„Ако дате кредитну линију за власнички капитал“, каже она, зајмодавац би могао да вам узме кућу ако нисте у могућности да вратите новац. „Дакле, мењате нешто за ту нижу камату.”

Будите спремни за сваку апликацију за кредит НердВаллет прати ваш кредитни резултат и показује вам начине да га изградите — бесплатно. УЗМИ КУПУ

Медицински рачуни

Ако сте погођени великим медицинским рачуном који не можете покрити све одједном, лични кредит би то могао покрити. Али друга, потенцијално јефтинија опција је план плаћања са ниским или без камате преко лекара, каже Матхесон.

Он препоручује да упоредите дужину мандата и месечне уплате како бисте одлучили шта најбоље одговара вашој финансијској ситуацији.

Такође можете радити са адвокатом за медицинске рачуне, који може уочити скупе грешке и преговарати о смањењу трошкова како би ваш рачун био приступачнији. Само будите сигурни да се распитате о хонорарима адвоката.

» ВИШЕ: Како да платите своје медицинске рачуне

Помагање неком другом

Финансијски планери углавном препоручују да не добијате лични зајам да бисте помогли неком другом.

Иако разуме потребу да помогне, сертификовани финансијски планер са седиштем у Висконсину Бен Смит предлаже да преиспитате шта позајмљивање у туђе име може да утиче на ваше финансијске планове. Да ли ће позајмљивање новца пореметити ваше планове за пензионисање или одложити ваш сан о поседовању куће?

„То је као када сте у авиону и стјуардеса каже: „Ставите сопствену маску за кисеоник пре него што помогнете другима“,“ каже он.

» ВИШЕ: Уобичајени начини коришћења личног зајма

Рачунима за струју

Узимање личног зајма за покривање хипотеке или рачуна за комуналије је случај када добијање кредита може донети више штете него користи.

Ако не можете да саставите крај с крајем након смањења буџета, каже Мур, вероватно тражите већу промену начина живота, као што је усељење код родитеља или продаја куће.

„Мислим да људи треба да размишљају дугорочно, више стратешки“, каже она. „Препоручујем да пронађете начине да једноставно смањите своје потребе — смањите оно што вам је потребно у смислу новца елиминисањем што више трошкова.”

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here