Шта треба да знате о Чејсовом осигурању од кашњења путовања

Одложено путовање може изазвати главобољу, посебно ако то значи да пропустите лет са пресједањем до сљедећег одредишта. Када дође до кашњења, поседовање праве кредитне картице може учинити сву разлику у одржавању вашег путовања што је лакше могуће.

Цхасе нуди покриће надокнаде за кашњење путовања уз неке од својих најбољих опција путних кредитних картица. Ако имате ову бенефицију, можете добити надокнаду трошкова из џепа ако се ваше путовање одложи. Ево шта треба да знате.

Шта покрива осигурање за одлагање путовања у Цхасе?

Осигурање од кашњења путовања у Цхасе нуди надокнаду трошкова које плаћате ако ваше путовање касни, укључујући оброке, смештај, тоалетне потрепштине и лекове. Ову покривеност можете користити ако:

 • Ваше путовање је одложено више од 12 сати или је потребно ноћење (са два изузетка; погледајте доле).

 • Путовање је удаљено од вашег града пребивалишта и траје мање од 365 дана.

 • Купили сте карту за своје путовање помоћу Цхасе картице која испуњава услове или награде зарађене са Цхасе картицом која испуњава услове.

Осигурање од кашњења путовања у Цхасе покрива вас до 500 долара по карти, по путовању. Покривени сте за одложене летове, као и друге врсте путовања које су класификоване као „обични превозници“.” На пример, још увек можете да добијете надокнаду за кашњење ако сте резервисали путовање аутобусом, бродом за крстарење или возом (али не таксијем или приградском железницом/аутобусом).

Имајте на уму да се ове погодности активирају након што исцрпите све друге бенефиције за надокнаду одложеног путовања које бисте могли да имате кроз програм за честе путнике или покриће путног осигурања треће стране.

» Сазнајте више: Како пронаћи најбоље путно осигурање

Које Цхасе картице укључују осигурање од кашњења путовања?

Добра вест је да постоји неколико Цхасе картица које долазе са уграђеном надокнадом за кашњење путовања. Покривени сте ако имате било коју од ових картица:

 • Цхасе Саппхире Преферред® картица.

 • Цхасе Саппхире Ресерве®.

 • Марриотт Бонвои Боундлесс® кредитна картица.

 • Унитед℠ Екплорер картица.

 • Унитед℠ Бусинесс Цард.

 • Унитед Цлуб℠ Инфините Цард.

 • Ворлд оф Хиатт кредитна картица.

Опет, већина ових картица наводи да кашњење траје 12 сати или више или да од вас захтева да останете преко ноћи пре него што почне да важи покриће надокнаде. Изузетак је Цхасе Саппхире Ресерве®, коме је потребно само шест сати или више одлагања да бисте користили покривеност.

» Сазнајте више: Рецензија Цхасе Саппхире Ресерве: Првокласна премиум путна карта

Ко је покривен?

Као власник картице, ви сте покривени — али ваша покривеност може да се прошири и на људе који путују са вама. Цхасе ће покрити вашег супружника или партнера и сву издржавану децу млађу од 26 година. Исти лимит надокнаде од 500 УСД по карти, по путовању, важи за све у вашој резервацији.

Како поднети захтев за надокнаду кашњења путовања

Подношење захтева значи прво да се уверите да имате прихватљиве трошкове. Ако путујете под познатим упозорењем на опасност, као што је упозорење на ураган, Чејс може да одбије ваш захтев. А унапред плаћени трошкови никада нису покривени надокнадом за кашњење на путовању.

Као власник картице, морате да обавестите Цхасе Бенефит администратора у року од 60 дана од датума кашњења за подношење захтева. Биће вам послат образац захтева који ћете морати да попуните са детаљима о околностима кашњења и вашим трошковима. Имате до 100 дана од датума кашњења да вратите овај образац, заједно са копијама признаница или друге пратеће документације која показује колики су били ваши трошкови.

Добра вест је да се све ово може урадити на мрежи преко компаније треће стране под називом Цард Бенефит Сервицес. Када попуните образац и отпремите признанице, представник ће прегледати ваш захтев. Ако вам буду затражени додатни документи или ако имате питања, можете их послати е-поштом на [емаил протецтед.

Доња граница

У идеалном случају, увек стигнете на време када путујете, али када дође до кашњења, поседовање Цхасе кредитне картице може спасити дан. Ако још нисте члан Цхасе картице, размислите о томе да се пријавите за картицу да бисте искористили надокнаду за кашњење путовања када вам је потребна.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here