Шта треба да знате о раду у пензији

Многи људи планирају да раде барем пола радног времена у пензији јер желе приходе, уживају у ономе што раде, надају се да ће остати активни или им је потребан осећај сврхе - или нека комбинација тих разлога. Али рад у пензији може довести до неких неочекиваних трошкова и опасности. Ево уобичајених питања која вам могу помоћи да планирате оно што вас очекује.

Могу ли да прикупим социјално осигурање са 62 године и да још радим?

Да, али рано прикупљање социјалног осигурања вероватно није најбоља опција ако зарађујете много.

Када започнете социјално осигурање пре пуне старосне границе за одлазак у пензију, социјално осигурање задржава 1 долар бенефиција за свака 2 долара која зарадите преко одређеног износа (18.960 долара у 2021.). Пуна старосна граница за одлазак у пензију била је 66 година за особе рођене од 1943. до 1954. и расте на 67 година за особе рођене 1960. или касније.

Тај задржани новац ће се временом враћати у ваше чекове, почевши од тренутка када достигнете пуну старосну границу за пензионисање. Али у међувремену ћете имати трајно мању основну корист. Да сте одложили почетак социјалног осигурања, ваша бенефиција би могла да порасте за око 7% годишње. Нигде другде не можете добити тако висок, загарантован принос, тако да обично вреди чекати ако је то могуће.

Да ли ће дуже радити повећати моју бенефицију из социјалног осигурања?

Одлагање почетка социјалног осигурања повећаће ваше чекове за отприлике 5% до 8% сваке године када одложите пријаву (до 70 година). Одлагање би могло помоћи и на други начин. Социјално осигурање заснива вашу бенефицију на основу ваших 35 година са највећом зарадом. Ако износ који зарадите премашује износ који сте претходно зарадили, то би могло донекле повећати вашу корист. Људи који имају неколико година ниског или никаквог прихода међу тих 35 година су они који ће највероватније имати користи од дужег рада.

Могу ли да обуставим бенефиције из социјалног осигурања ако се вратим на посао?

Када достигнете пуну старосну границу за пензионисање од 66 до 67 година, можете суспендовати бенефицију из социјалног осигурања, што значи да престајете да примате чекове. Зашто би неко то урадио? Зато што суспендоване бенефиције могу да зараде „кредит за одложено пензионисање“ који повећава износ који људи могу да примају за 8% годишње док не достигне максимум са 70 година. Људи који жале што су раније почели са чековима могу обуставити своје бенефиције у пуној старосној доби за пензионисање и профитирати од овог кредита за одложено пензионисање.

Међутим, ако суспендујете бенефицију, то такође суспендује сваку супружничку накнаду коју ваш муж или жена можда примају на основу вашег радног досијеа.

Нажалост, радници у канцеларијама социјалног осигурања понекад погрешно кажу људима да не могу да обуставе своје бенефиције када је почело. Можете их упутити на ову страницу на сајту социјалног осигурања.

Могу ли да одложим потребне минималне дистрибуције ако још увек радим?

Пореска управа захтева од вас да узмете одређене износе из већине врста пензионих фондова почевши од 72 године ако сте рођени после 30. јуна 1949. (РМД старост је била 70½ за људе рођене пре тог датума.)

Планови радног места као што је 401(к)с су изузетак. Не морате да започнете дистрибуцију од тренутног послодавца 401(к) или другог плана радног места док не напустите посао. Други изузетак су Ротх ИРА, које не захтевају минималне дистрибуције осим ако нису наслеђене.

Могу ли да наставим да доприносим у пензионе фондове ако и даље радим након 70½?

да. Старосна граница за допринос ИРА-и је елиминисана, а ви можете доприносити тренутном послодавцу 401(к) док не напустите тај посао. Ако сте самозапослени, можете наставити да доприносите СЕП-ИРА или самостално 401(к)с.

Може ли ми послодавац отказати здравствено осигурање када напуним 65 година?

Ако је то мали послодавац, одговор је да. Компанија са мање од 20 запослених може одлучити да искључи особе старије од 65 година из плана групног здравственог осигурања. Алтернативно, компанија вам може дозволити да задржите покривеност, али би она постала секундарна у односу на Медицаре.

Када компанија има 20 или више запослених, мора да понуди исто здравствено осигурање за оне од 65 и више година као и за млађе запослене. Међутим, ако желите да радите са скраћеним радним временом у пензији, требало би да проверите код свог послодавца колико сати треба да уложите да бисте задржали здравствено осигурање. Послодавци не морају да наставе са вашим покрићем ако паднете испод минималног броја сати потребног да бисте се квалификовали за бенефиције.

Како ће рад у пензији утицати на моје порезе?

Ако примате социјално осигурање и радите или примате друге приходе као што су пензије, пензиони фонд или друге инвестиције, бар неке од ваших бенефиција социјалног осигурања ће вероватно бити подложне опорезивању.

Опорезивање социјалног осигурања заснива се на вашем "комбинованом приходу" — вашем прилагођеном бруто приходу, плус камате на обвезнице ослобођене пореза, плус једна половина ваших годишњих давања социјалног осигурања. АГИ укључује сав новац који зарадите и опорезиву дистрибуцију коју узимате из пензионих фондова. Ако је комбиновани приход већи од 25.000 УСД за појединачне подносиоце захтева или 32.000 УСД за заједничке подносиоце захтева, до 50% накнаде за социјално осигурање је укључено као део вашег опорезивог прихода. За појединачне подносиоце захтева са више од 34.000 долара у комбинованом приходу, или заједничке подносиоце захтева који зарађују више од 44.000 долара, до 85% бенефиција социјалног осигурања може бити подложно порезу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here