Шта вам је потребно да бисте се квалификовали за кредитну картицу за лошу кредитну способност

Када имате оштећен кредит, није увек лако доћи до тих „лако доступних“ кредитних картица.

Чак и са кредитним картицама за лошу кредитну способност, издаваоци пажљиво проверавају кандидате у складу са неколико захтева, познатих као стандарди осигурања, како би пронашли клијенте за које је мање вероватно да ће. У неким случајевима, савезни закон такође захтева од издаваоца да добију одређене информације пре него што дају кредит зајмопримцу.

Ако желите да се квалификујете за обезбеђену кредитну картицу — односно картицу која захтева готовински депозит — или необезбеђену картицу за лош кредит, ево шта ће вам требати.

» ВИШЕ: Не могу да добијем кредитну картицу? Истражите кредитне картице без провере кредитне способности

Матични број, адреса и други лични подаци

Обавезно за све У.С. кредитне картице.

Без обзира где се пријавите за кредитну картицу, ваш издавалац ће увек желети да зна ко сте. Одредбе Патриотског закона САД смишљене за борбу против тероризма и прања новца захтевају од издаваоца да добију ваше личне податке.

За већину људи, навођење имена, адресе и датума рођења је лак део. Али ако сте нови у У.С., попуњавање поља за број социјалног осигурања може бити камен спотицања. Ако немате ССН, можете добити индивидуални идентификациони број пореског обвезника. Ако у потпуности прескочите ове одељке или ако сте млађи од 18 година, ваша пријава ће бити одбијена.

Приходи

Обавезно за све У.С. кредитне картице.

Издавачи морају да провере да ли зајмопримци имају „способност да плате“ пре него што им дају кредит, у складу са Законом о кредитним картицама из 2009. Али у зависности од издаваоца, то може значити различите ствари.

У најмању руку, ваш емитент ће питати о вашем годишњем приходу, како би се уверио да га имате. Ако сте старији од 21 године, ово укључује сав приход којем "разумно очекујете приступ.” То значи да можете укључити приход свог партнера.

Већина осигураних картица не захтева минимални приход. Али неки узимају у обзир ваш дуг и месечне трошкове живота.  Цапитал Оне Платинум Сецуред кредитна картица ће, на пример, одбити вашу пријаву ако ваш месечни приход не премашује вашу кирију или плаћање хипотеке за најмање 425 УСД, у складу са њеним условима.

Ако се пријављујете за неосигурану кредитну картицу од великог издаваоца, вероватно ћете морати да испуните услов за минимални приход — обично 10.000 или 12.000 долара годишње. Ако су вам приходи прениски или имате превише дугова, ваша пријава може бити одбијена.

Сигурносни депозит

Обавезно за све безбедне картице.

За разлику од „обичних“ кредитних картица, обезбеђене картице обично захтевају готовинско обезбеђење када отворите нови рачун. Обично морате да одложите најмање 200 УСД или 300 УСД за сигурносни депозит, који затим одређује ваше кредитно ограничење. На пример, депозит од 300 УСД би вам донео ограничење од 300 УСД. Ако касните са исплатама, издавалац задржава тај депозит. У супротном, новац ћете добити назад када затворите рачун у доброј репутацији или надоградите на необезбеђену кредитну картицу.

Ако имате проблема да дођете до те врсте новца, обично је најбоље да уштедите за обезбеђену картицу са нижим захтевом за депозит. Такође, истражите кредитне картице за лошу кредитну способност за које није потребан сигурносни депозит. Неосигуране кредитне картице специјализованих издаваоца субприме – или издаваоца који се фокусирају на зајмопримце са лошом кредитном способношћу – могу изгледати привлачно, али би на крају могле да вас коштају више од 100 долара у накнадама сваке године, према студији НердВаллет-а.

Текући или штедни рачун

Захтев се разликује од издаваоца.

Чековни или штедни рачун вам даје безбедно место за чување новца и може вам помоћи да изградите фонд за хитне случајеве. Али често је такође потребан за финансирање сигурносног депозита картице или га издаваоци користе за утврђивање ваше финансијске стабилности. Ако вас ЦхекСистемс евиденција спречава да отворите рачун, потражите банку или кредитну унију која нуди чековни рачун за другу шансу у вашем подручју.

Кредитна историја без озбиљних негатива

Захтев се разликује од издаваоца.

Неке кредитне картице, попут ОпенСки® Сецуред Виса® кредитне картице, не проверавају кредитну способност. Али већина то ради. Обично издаваоци то раде како би потражили црвене заставице да се ваш финансијски живот може погоршати, а не побољшати. На пример, за безбедну кредитну картицу Дисцовер ит®, „Фактори као што су приход, банкрот, дуг и пресуде“ — на пример, заложна права или тужбе — „могу утицати на вашу способност да будете одобрени“, наводи се у изјави са Дисцовер-а. Међу главним издаваоцима, ове врсте упозорења су типичне.

Покушајте да побољшате свој кредит колико год можете пре него што се пријавите за картице – рецимо, тако што ћете се бавити плаћањем на постојећим налозима. Ако вас недавни банкрот спречава да добијете одобрење, сазнајте да ли можете да добијете кредитну картицу у локалној банци или кредитној унији. Иако су картице које прескачу кредитне провере опција, обично су скупље.

» ВИШЕ: Подношење захтева за кредитну картицу након банкрота

Чиста историја са издаваоцем

Захтев се разликује од издаваоца.

Лоша крв понекад може стати на пут одобрењу кредитне картице. Ако сте раније пропустили плаћање код одређеног издаваоца, тај издавалац вероватно неће одобрити вашу пријаву за нову картицу. Уместо да се задржавате на прошлости, почните из чистог листа радећи са другом компанијом. Запамтите, многе банке су срећне што добијају ваш посао. Потражите зајмодавца који вам даје прилику да обновите свој кредит под добрим условима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here