Шта треба да знате о куповини фиксер-горњег дела

Куповина горњег поправљача може да пружи пречицу до власништва над кућом за купце куће први пут, или начин да поновни купци приуште већи дом или бољи кварт. Уз релативно мали инвентар кућа за продају ових дана, може бити тешко пронаћи кућу спремну за усељење, посебно ако имате буџет.

То би могао бити разлог зашто је у 2019. скоро 60% купаца у кући рекло да су отворени за кућу којој је потребно реновирање, према истраживању Реалтор-а.цом.

Горње поправке — постојеће породичне куће којима је потребно ажурирање или поправке — обично се продају за мање по квадратном метру од кућа које су у добром стању, каже Дан Бавден, председник и извршни директор Легал Еагле Цонтрацторс у Хјустону, Тексас.

Али пре него што почнете да тражите повољне цене, морате да знате шта вас чека — реновирање није тако лако као што изгледа на ТВ-у. Наизглед једноставни пројекти могу постати компликовани када рушење почне, а ако трошкови буду већи од процењених, завршетак ваше листе обавеза може потрајати дуже него што је предвиђено.

Одмерите ова разматрања да бисте лакше одлучили да ли је куповина горњег дела за фиксирање права за вас.

Фикер-уппер опције хипотеке

Кредити за реновирање су хипотеке које вам омогућавају да истовремено финансирате кућу и побољшања. Уз кредит за реновирање, можете отплаћивати побољшања током дужег временског периода и по нижој каматној стопи у односу на друге врсте финансирања. Опције укључују:

  • ФХА 203 (к): Понуђени преко Федералне стамбене администрације, ФХА 203 (к) зајмови омогућавају ниже приходе и кредитне резултате од конвенционалних хипотека. Могу се користити за већину пројеката побољшања.

  • Зајам за реновирање ВА: Одељење за борачка питања недавно је ажурирало своје смернице за ВА зајам како би укључило куповину и реновирање куће. Потребан је извођач радова са одобрењем ВА, пројекти који испуњавају услове су донекле ограничени и ваш зајмодавац може да наплати накнаду за изградњу.

  • ХомеСтиле: Гарантује Фанние Мае, ХомеСтиле хипотеке захтевају виши кредитни резултат од ФХА 203(к) кредита. Али скоро сва побољшања су квалификована, укључујући „луксуз“ као што су базен или уређење.

  • ИЗБОР Кредит за реновирање: Гарантује Фреддие Мац, ова хипотека омогућава побољшања која помажу домовима да издрже природне катастрофе, између осталих надоградњи. Зајмопримци могу сами да изврше поправке, пре затварања, како би зарадили кредит за учешће.

Горња хипотека за поправку такође може помоћи да се покрију ваша плаћања хипотеке ако морате да живите негде другде док су побољшања у току, и може укључивати додатна средства у случају да пројекти премашују процењене трошкове.

Потребан посао и ваш буџет

„Постоји мање него савршен облик, а онда је потпуно запуштеност“, каже Царолин Морганбессер, виши менаџер за издавање хипотека у Аффинити Федерал Цредит Унион у Њу Џерсију. Пре него што купите горњи део куће, унајмите професионалног извођача да процени цену свих потребних радова пре него што дате понуду. Кућа која је права за вас зависи од ваших вештина, распореда и начина на који планирате да финансирате побољшања.

» ВИШЕ: Како да преокренете кућу

Ако добијете традиционалну хипотеку, мораћете да платите за надоградњу готовином, кредитном картицом или личним кредитом. Ове опције финансирања могу да смање ваш буџет и да вас ограниче на један по један пројекат, тако да би дом који захтева једноставније поправке могао бити прави за вас.

„Кредит за реновирање може проширити ваш буџет и омогућити вам да се бавите већим пројектима истовремено.”

Кредит за реновирање попут оних горе наведених може проширити ваш буџет и омогућити вам да се бавите већим пројектима истовремено, што може учинити разумнијом куповину куће којој је потребно много посла. Али ове хипотеке за поправке могу поставити ограничења на то које врсте реновирања можете предузети и ко може да доврши побољшања.

И било да урадите сам или унајмите професионалца, немојте се изненадити ако на путу буде препрека. „Увек траје дуже него што сте мислили да ће потрајати, јер је то природа ремоделирања“, каже Бавден.

Ако гледате заплењене куће, којима је често потребан посао, припремите се и за кашњења током процеса понуде хипотеке, додаје Морганбессер. Са некретнинама у власништву банке, преговараћете са зајмодавцем који поседује имовину и он може одбити вашу понуду више пута, каже она. То чини спор почетак пројекта који би могао потрајати месецима.

» ВИШЕ: Погледајте најбоље хипотекарне зајмодавце за кредите за побољшање дома

Додати надзор и процене

Зајмови за реновирање често захтевају додатне консултације, инспекције и процене куће дизајниране да заштите улагања зајмодавца - као и ваше сопствене.

Стандардни ФХА 203(к) зајам, на пример, захтева од вас да унајмите консултанта Одељења за становање и урбани развој који ће одобрити ваше планове, управљати исплатама извођача и прегледати имовину након што се свака фаза рада заврши.

Користећи ЦХОИЦЕРеноватион зајам за знојни капитал значи да можете проћи кроз вишеструке процене. Процењивач ће потврдити да израда и материјали одговарају ономе што је обећано у уговору и да новореновирани дом испуњава своју процењену вредност.

Ове додатне препреке могу бити фрустрирајуће, али помажу да се посао обави на време, у складу са буџетом и додаје вредност дому.

» ВИШЕ: Шта је укључено у кућну инспекцију

Задовољство стварања дома који је јединствен за вас

Нема сумње да је куповина горњег поправљача више посла од куће спремне за усељење, али ће награда највероватније одговарати труду.

Када се прашина очисти и фарба осуши, ваш дом ће бити пун личних детаља, а не остатака нечијег живота.

Кућа која је баш онаква какву желите без премиум цене новоградње? Сада то звучи као кућа из снова.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here