Када купити своју прву кућу за одмор

Продаја кућа за одмор опала је у односу на претходну годину 2015. године, али је и даље била на другом највишем нивоу од 2006. године, према Националној асоцијацији посредника за некретнине. И цене нису пале. Средња цена куће за одмор била је 192.000 долара, што је 28% више у односу на 2014. Лоренс Јун, главни економиста НАР-а, верује да снажна потражња и мање куповина утичу на бројке.

Ако размишљате да набавите сопствену кућу за одмор, ево како да знате када да купите.

» ВИШЕ: Израчунајте своју месечну исплату хипотеке

Када имате довољно времена

Купујте када ви и ваша породица, ако га имате, имате распореде који вам омогућавају да у потпуности искористите имовину. Време путовања је фактор, па имајте на уму удаљеност. Већина власника живи у кругу од 200 миља од своје куће за одмор, према НАР-у.

„Моја жена и ја смо купили кућу 2007. на прелепом острву Ана Марија“, каже Рон Шмедли из Синсинатија. Бекство на Флориди је око 1.000 миља удаљено од његовог дома у Охају. „Локација не може бити боља, а ми смо проводили скоро осам недеља годишње на плажи и добро се забављали.”

Али како су деца пара расла, школске активности су почеле да доминирају викендом. Каже да сада породица проводи само Дан захвалности, Нову годину и сваки други пролећни распуст у одмаралишту на Флориди.

„Сигуран сам да ћемо када наша деца заврше средњу школу, што је за 11 година, проводити више времена тамо доле, али мислим да смо прерано купили кућу за одмор да бисмо је на најбољи начин искористили “, признаје он.

Када имате довољно новца

Вредност коју добијате од свог дома ће се повећати што више времена проведете у њему. Али како год да га исечете, други дом је још један трошак - често, значајан. Желећете да будете сигурни да сте финансијски пријатни пре него што започнете претрагу куће.

Давид Горман, регионални директор продаје у Банк оф Америца, каже да потенцијални купци треба да размотре:

  • Њихови приходи и финансијски јастуци. Требало би да имате стабилан приход и да будете у могућности да платите додатне трошкове који долазе са другим домом, као што су осигурање, одржавање, поправке, намештај и накнаде за управљање имовином.

  • Њихов дуг. Зајмодавци углавном желе да ваш дуг, укључујући потенцијалну нову хипотеку, не представља више од 36% вашег месечног прихода пре опорезивања.

  • Њихова учешћа. Зајмови за куће за одмор обично захтевају веће уплате од оних за примарну резиденцију, каже Горман. Међутим, хипотекарне камате које вам се нуде могу се побољшати са већим уплатама - тако да би ваша месечна уплата могла бити нижа.

Такође ћете платити државни и савезни порез на своју другу имовину. Стопе и колико тих пореза можете да одбијете у великој мери зависе од врсте имовине коју купујете и како је користите. Консултујте пореског стручњака за упутства пре него што кренете у куповину.

Пре него што погледате некретнине, требало би да разумете и опције хипотеке. А преквалификација за кредит може помоћи да се осигура да добијете најбољу могућу стопу.

» ВИШЕ: Основе куповине другог дома

Куће за одмор могу додати вредност

Одлука о куповини другог дома је она коју ћете желети пажљиво размотрити. Али некретнине за одмор не морају бити јаме за новац.

„Потенцијал за изградњу дугорочног капитала је велика предност поседовања куће за одмор“, каже Горман. „Док сва имовина краткорочно варира у вредности, куће за одмор ће вероватно задржати своју вредност и ценити јер се налазе у популарним географским областима са ограниченом понудом станова.”

Такође постоји вредност коју можете добити ако изнајмите свој дом када нисте тамо. Све одсутнији Шмедлис је то почео да ради 2014. године.

Јохн Банцзак, извршни председник компаније ТурнКеи Вацатион Ренталс, каже да је добро правило да за сваких 100.000 долара које потрошите на куповину куће за одмор, требало би да имате за циљ да зарадите од 12.000 до 14.000 долара прихода од најма годишње.

И тада ће ваша кућа за боравак заиста заслужити своје задржавање.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here