„Када могу да уситним овај чек?’ и друга честа питања о онлајн банкарству“,

Ако сте заглавили у томе како да се носите са неким од практичних аспеката онлајн банкарства, ево одговора на уобичајена питања.

Да ли да чувам месечне изводе?

Екпериан, један од три главна кредитна бироа, препоручује чување банковних извода у пореске сврхе како бисте потврдили свој приход или одбитне трошкове. Ако на крају користите своје изјаве за своје порезе, можда ћете желети да задржите своје изјаве до седам година у случају да пореска управа одлучи да вас ревидира. Чак и ако ваша банка води дигиталну евиденцију ваших извода, можда ћете желети да одштампате или преузмете своје изводе за сваки случај.

» Погледајте избор НердВаллет-а: Најбољи онлајн текући рачуни

Када треба да исецкам папирни чек са мобилног депозита?

Велике банке препоручују да након што уплатите мобилни депозит, упишете „мобилни депозит“ и датум депозита на предњој страни чека. Чувајте чек док се не уверите да је депозит прошао – што може потрајати неколико дана – и да банци из било ког разлога не треба оригинални чек. Када се чек почисти на вашем налогу, најбоље је да га уситните.

Како да пошаљем новац или платим рачуне преко апликације за мобилно банкарство?

Ако желите да пошаљете новац пријатељима или породици, ваша банка може да вас покрије услугом Зелле трансфера новца. Зелле, који је интегрисан са многим великим банкама и такође доступан као посебна апликација, омогућава регистрованим корисницима да примају и шаљу новац са својих банковних рачуна.

Такође можете да се пријавите за апликације за трансфер новца као што су Венмо или Цасх Апп и да их повежете са својим банковним рачуном да бисте слали и примали новац, све док ваш пошиљалац или прималац има исту апликацију.

Да би плаћала ваше рачуне на мрежи, ваша банка може имати опцију да подеси периодична плаћања услугама као што су провајдер мобилних телефона или комунално предузеће, што вам омогућава да аутоматизујете своје месечне рачуне. Неке банке такође могу послати чек у ваше име ако је потребно. Веллс Фарго, на пример, нуди услуге плаћања рачуна на мрежи, али такође можете да закажете да вам се шаљу папирни чекови ако ваш добављач услуга не прихвата електронска плаћања. Претражите најчешћа питања своје банке или се обратите одељењу за корисничку подршку за детаље о њеним функцијама плаћања рачуна.

» Треба брзо да пошаљете новац? Како доћи до новца породици и пријатељима у кризи

Шта да радим ако моја апликација за мобилно банкарство не ради?

Универзална је истина да технологија долази са повременим фрустрацијама. Понекад банке имају проблеме са апликацијама, а понекад постоје проблеми на страни корисника. Постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте дијагностиковали проблем:

  • Проверите да ли су ваши акредитиви за пријаву тачни. Уношење нетачног корисничког имена и/или лозинке је чест камен спотицања и спречиће приступ вашем налогу. Неке банке би вас могле чак и закључати након превише неуспјелих покушаја пријаве. Ако сте заборавили своје податке за пријаву, контактирајте тим за техничку подршку своје банке.

  • Проверите своју е-пошту и налоге на друштвеним мрежама ваше банке. Ваша банка је можда објавила на својим Фацебоок или Твиттер налозима или послала обавештење е-поштом о свим познатим проблемима са апликацијом. Многи потрошачи данас такође користе платформе својих банака како би сами означили проблеме. Ако дође до прекида, ваша банка може да објави информације о томе колико дуго ће трајати и како можете да приступите свом рачуну у међувремену. Означите или пратите налоге на друштвеним мрежама ваше банке за брзи приступ.

  • Ажурирајте апликацију и/или софтвер телефона. Ваша верзија апликације је можда застарела или је можда потребно ажурирање софтвера вашег телефона да бисте користили новију верзију апликације. Идите на тржиште апликација на свом телефону (нпр.г., Аппле Апп Сторе или Гоогле Плаи Сторе), потражите апликацију своје банке и погледајте да ли постоји опција за ажурирање.

  • Добијте техничку подршку од своје банке. За помоћ, обратите се представницима корисничке службе своје банке телефоном, имејлом или ћаскањем, ако је доступно.

  • Користите свој десктоп логин или посетите филијалу или банкомат. Ако ваша апликација не ради, можда ћете и даље моћи да се пријавите на десктоп рачунару. Ако ваша банка има физичке филијале, требало би да будете у могућности да добијете личну услугу, иако мере предострожности у вези са ЦОВИД-19 могу значити да је радно време ограничено или да су обавезни састанци. Ако покушавате да депонујете чек или проверите стање, можете да користите банкомат, све док ваша банка нуди коришћење мреже.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here