Када престају накнаде за незапослене?

Како се нација окреће од ванредног стања пандемије ка економском опоравку, одређена федерална давања, укључујући накнаде за незапослене, ће истећи.

Савезне накнаде за незапослене које су допуњавале државне накнаде за незапослене и пружале бенефиције за незапослене самозапосленим престају да важе крајем септембра. Али то је на савезном нивоу; неки рокови могу бити и раније, у зависности од ваше државе.

» ВИШЕ: Водич за накнаде за незапослене због корона вируса

Накнаде за незапослене, заједно са мораторијумима за исељење станара и власника куће; савезни студентски зајам; рокови за упис на посебно здравствено осигурање; и друге бенефиције за мала предузећа и породице ће истећи у другој половини 2021. Ево датума које треба имати на уму:

Накнаде за незапослене

Федерална пандемијска накнада за незапосленост

Овај програм допуњује државне накнаде за незапослене са додатних 300 долара недељно.

Датум завршетка: до 53 недеље до септембра. 6, 2021. Међутим, неке државе ће укинути савезне бенефиције по сопственом распореду.

12. јун: Аљаска, Ајова, Мисисипи, Мисури.

19. јун: Алабама, Ајдахо, Индијана, Небраска, Њу Хемпшир, Северна Дакота, Западна Вирџинија, Вајоминг.

26. јун: Арканзас, Флорида, Џорџија, Охајо, Јужна Каролина, Јужна Дакота, Тексас, Јута.

27. јун: Монтана, Оклахома.

3. јул: Мериленд, Тенеси.

10. јул: Аризона.

Најмање четири државе — укључујући Аризону, Монтану, Њу Хемпшир и Оклахому — укидају федералну накнаду за незапослене и нуде новчане бонусе за раднике који се запосле.

Помоћ у случају пандемије незапослености

Овај програм пружа помоћ за незапослене онима који немају право на редовно осигурање од незапослености, као што су самозапослени, слободни и сви радници.

Датум завршетка: до 79 недеља до септембра. 6, 2021. Међутим, неке државе ће раније укинути бенефиције.

12. јун: Аљаска, Ајова, Мисисипи, Мисури.

19. јун: Алабама, Ајдахо, Индијана, Небраска, Њу Хемпшир, Северна Дакота, Западна Вирџинија, Вајоминг.

26. јун: Арканзас, Џорџија, Јужна Каролина, Јужна Дакота, Тексас, Јута.

27. јун: Монтана, Оклахома.

3. јул: Мериленд, Тенеси.

Накнада за незапослене са мешовитим приходима

Овај програм обезбеђује додатних 100 долара недељно самозапосленим, слободним радницима и радницима на свиркама који су такође зарадили приход преко традиционалног В-2 запослења. 100 долара је поврх редовне накнаде за незапослене и додатних 300 долара надокнаде за пандемијску незапосленост. Не пружају све државе ову погодност.

Датум завршетка: сеп. 6, 2021.

Мораторијуми за исељење власника кућа и закупаца

Мораторијум на исељење станара

Овај програм олакшица за изнајмљиваче забрањује деложацију због неплаћања због ванредне ситуације у вези са вирусом корона.

Датум завршетка: 30. јун 2021. 

Мораторијум за одузимање имовине и исељење

Овај програм олакшица за власнике кућа предвиђа мораторијум на заплене у једној породици и деложације у власништву некретнина.

Датум завршетка: 31. јул 2021.

» ВИШЕ: Олакшице за хипотеку због ЦОВИД-19 за власнике кућа који се суочавају са кризом плаћања

Трпљење хипотеке

Програм одлагања хипотеке омогућава власницима кућа са хипотекама загарантованим на савезном нивоу (само кредити ФХА, ВА и УСДА) да затраже одлагање плаћања до шест месеци у корацима од три месеца.

Датум завршетка: 30. јун 2021.

Пауза плаћања зајмопримца студентског кредита

Савезни студентски зајам

Зајмопримци савезних студентских кредита не морају да плаћају своје студентске зајмове током овог периода одлагања. Током овог периода, камата се не повећава на кредите и обустављају се све активности наплате.

Датум завршетка: сеп. 30. 2021.

» ВИШЕ: Студентски кредити су на чекању — да ли ипак треба да платите?

Порески кредити за децу

Авансно плаћање пореског кредита за децу

Овај проширени порески кредит за децу омогућава породицама да добију до 3.000 долара по квалификованом детету узраста од 6 до 17 година на крају 2021. Они са децом млађом од 6 година на крају 2021. добиће 3.600 долара по квалификованом детету.

Програм почиње да се гаси на основу прихода и статуса пријаве: 150.000 долара за заједничко подношење захтева у браку; 112.500 долара за главе домаћинства; 75.000 долара за све остале пореске обвезнике.

Датум завршетка: дец. 31, 2021.

Заштита власника малих предузећа

Програм заштите плате и опрост зајма за ЈПП

Овај програм омогућава малим предузећима кредите које подржава Администрација за мала предузећа како би могли да наставе посао током пандемије. Програм опроштаја омогућава зајмопримцима да затраже опроштај зајма ППП након што се искористе сва средства зајма.

Датум завршетка: 31. мај 2021. за Програм заштите плате. Зајмопримци могу затражити опрост у било ком тренутку до датума доспећа зајма. 

Здравствено осигурање

Посебан уписни период за АЦА (Обамацаре)

Овај посебан уписни рок омогућава У.С. грађани и законити становници да се пријаве за здравствено осигурање преко Маркетплаце здравственог покрића.

Датум завршетка: август. 15, 2021.

Бесплатно ЦОБРА покривеност

Овај програм, који је почео 1. априла 2021., захтева од одређених послодаваца да понуде бесплатно здравствено осигурање ЦОБРА. Послодавци су имали рок до 31. маја 2021. да обавесте бивше запослене о испуњавању услова.

Датум завршетка: сеп. 30. 2021.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here