Када је рок за ЦСС профил 2021-22?

Рок за ЦСС профил није исти за сваку школу. Ако се пријављујете у више школа, поднесите пријаву најкасније две недеље пре најранијег рока.

За школску 2022-23, датум отварања ЦСС профила је октобар. 1, 2021 — истог дана као и друга, више коришћена апликација за финансијску помоћ, Бесплатна апликација за федералну помоћ студентима или ФАФСА. За разлику од ФАФСА, који има рок до 30. јуна 2022, за школску годину 2021-22, рок за ЦСС профил варира. У већини школа рокови су између јануара. 1. и 31. марта.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Добро правило је да се пријавите што је могуће ближе датуму отварања. Такође можете да проверите на веб локацији сваке школе да бисте сазнали најранији датум подношења приоритета, који ће показати колико времена имате да поднесете пријаву.

Ако желите да се ваши резултати ЦСС профила пошаљу у додатне школе, уверите се да ће их добити пре датума приоритетног подношења. Можете да додате колеџ у било ком тренутку за 16 долара по школи тако што ћете се пријавити на своју контролну таблу на сајту ЦСС профила.

» ВИШЕ: Како могу да добијем ослобађање од накнаде за ЦСС профил?

Планирајте да поднесете ЦСС профил сваке године када планирате да похађате школу која прихвата пријаву.

Покрети за прављење

Пошаљите ФАФСА. ФАФСА вас квалификује за савезну финансијску помоћ, укључујући савезне студентске зајмове. То би требало да буде ваша прва станица пре подношења ЦСС профила, који је потребан одређеним школама за државну или институционалну помоћ.

» ВИШЕ: ЦСС профил наспрам. ФАФСА: по чему се разликују? 

Пратите рокове финансијске помоћи колеџа. Пронађите и запишите све најраније рокове за финансијску помоћ у школама у које се пријављујете како бисте знали када да пошаљете ЦСС профил.

Поставите подсетник за октобар. 1 рок. То је најраније што можете да пошаљете ЦСС профил, као и ФАФСА. Поднесите пријаве што је могуће ближе овом датуму како се не бисте мучили у последњем тренутку.

Пазите на своје писмо о додели финансијске помоћи, у којем је детаљно наведено колико државне и институционалне помоћи се квалификујете.

» ВИШЕ: Како до веће финансијске помоћи

Након што сазнате сву бесплатну помоћ која вам је доступна и ако треба да позајмите новац да бисте попунили јаз у плаћању, почните са савезним зајмовима пре него што пређете на приватно задуживање. Федерални зајмови нуде ниже каматне стопе од приватних, заједно са више опција отплате и могућности опроста. Користите калкулатор приступачности студентског кредита да видите колико би требало да позајмите.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here