Када је најбоље време за куповину намештаја?

Куповина намештаја који одговара вашем стилу и буџету је тежак, али не и немогућ задатак. Ако купујете у одређеним периодима године када је распродаја обилна, можете да уштедите новац.

Било да је крајње време да замените тај половни Цраигслист кауч или обновите свој спољашњи простор новим сетом за терасу, ево кога да купите.

Најбоље време за куповину намештаја

Најбоље време за куповину намештаја зависи од врсте намештаја који купујете. Унутрашњи намештај је јефтина у зимским или летњим месецима, док се најбоље распродаје намештаја на отвореном дешавају између четвртог јула и празника рада. Периоди за продају намештаја по мери се разликују.

Унутрашњи намештај: зима, лето

Индустрија намештаја има тенденцију да ради по двогодишњем распореду. Нови стилови унутрашњег намештаја долазе у малопродајне подове сваког пролећа и јесени, тако да ако желите да се договорите, пожелећете да почнете да купујете у месецима непосредно пре него што нови стилови стигну у продавнице.

То значи да ћете желети да купујете крајем зиме (јануар и фебруар) или крајем лета (август и септембар). Продавци ће током ових месеци снижавати своје старе залихе како би направили места за нове стилове. Викенди Дана председника и Празника рада су посебно добро време за продају.

Пре него што направите буџет, НердВаллет разлаже вашу потрошњу и показује вам начине да уштедите. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈУ ПОТРОШНУ

Намештај по мери: Варира

Међутим, та времена важе само за унапред направљен намештај. Џери Еперсон, који води истраживање индустрије намештаја за фирму за инвестиционо банкарство Манн, Армистеад & Епперсон, води рачуна да прави разлику између унапред направљеног намештаја и намештаја по мери.

„Није много скупље да се нешто направи само за вас“, каже он. Али пошто се намештај по мери израђује на захтев, нећете наћи какве попусте примењују продавци када треба да пренесу своје старије унапред направљене залихе. Дакле, ако сте заинтересовани за намештај по мери, нема потребе да чекате продају.

Спољни намештај: Лето

Што се тиче намештаја на отвореном, углавном ћете видети најбољу продају између четвртог јула и празника рада. Нови намештај на отвореном обично стиже на малопродајне подове између средине марта и средине априла, а продавнице желе да попуне своје залихе до августа.

Општи савети за куповину намештаја

Намештај је велика куповина, па ако не можете да пронађете савршену софу по савршеној цени, будите стрпљиви. „У индустрији намештаја увек постоји распродаја“, каже Марк Вербена из Модани Фурнитуре у Сан Франциску. Ако оно што тражите није у продаји сада, можда ће бити за неколико месеци.

Вербена саветује да одвојите време и погледате више продавница. Ово не само да ће вам помоћи да пронађете најбоље понуде и цене, већ ће вам такође омогућити да саставите посебну естетику која је јединствена за ваш дом.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here