Када је ФАФСА рок?

Зароните дубље у ФАФСА

  • Када треба да се пријавите: Сазнајте који је рок за ФАФСА

  • Колику помоћи ћете добити: Процените своју награду за финансијску помоћ

  • Шта је на вашој ФАФСА контролној листи: Шта ће вам требати да довршите пријаву

  • ФАФСА ФАКс: Ваша ФАФСА питања, одговоре

Морате да поднесете бесплатну апликацију за савезну помоћ студентима, или ФАФСА, за сваку школску годину да бисте се квалификовали за помоћ као што су грантови, стипендије, савезни радни студиј и савезни студентски зајмови.

Али рокови се разликују за савезну, државну и институционалну помоћ. Два најважнија датума којих треба да запамтите су октобар. 1. и 30. јуна.

ФАФСА датум и рок отварања

Академска година

Датум отварања ФАФСА

Федерални ФАФСА рок

2021-22

окт. 1, 2020

30. јуна 2022. године

2022-23

окт. 1, 2021

30. јуна 2023. године

Поднесите свој ФАФСА за следећу годину близу 1. октобра

Сваке године, ФАФСА се отвара 10. 1. Поднесите свој ФАФСА што ближе окт. 1 што је више могуће да побољшате своје шансе да се квалификујете за највише грантова, стипендија и помоћи за учење. Пријаве за школску 2021-22. годину почели су да се примају октобра. 1, 2020. За школску 2022-23, датум почетка је октобар. 1, 2021.

» ВИШЕ: Колико треба да позајмите за колеџ?

Одређена помоћ се додељује студентима који се најраније пријаве, као што су федерални долари за рад и учење и многи државни и институционални грантови и стипендије.

Пријавите свој ФАФСА за прошлу годину до 30. јуна

Савезна влада даје ученицима рок до 30. јуна након школске године у којој им је потребна помоћ — на пример, 30. јуна 2022. за школску годину 2021-22 или 30. јуна 2023. за школску годину 2022-23. поднесите ФАФСА.

Али морате да предате образац много раније да бисте испунили рокове за финансијску помоћ за своју државу и факултет и да бисте добили доларе помоћи на време за почетак школске године.

Морате само једном да поднесете ФАФСА да бисте имали право на све три врсте помоћи. Ево шта треба да знате о сваком од њих.

» ВИШЕ: Разумевање ваших опција финансијске помоћи ФАФСА

Државни и институционални ФАФСА рокови

Државе и појединачни факултети постављају своје ФАФСА рокове који су обично много ранији од савезног. Морате да поднесете пријаву до ових рокова да бисте се квалификовали за државне и институционалне грантове и стипендије.

Ако похађате школу ван државе, можда се не квалификујете за државну помоћ - проверите у држави да ли то чините. Пронађите крајњи рок за државну финансијску помоћ на веб страници Федералне студентске помоћи.

Неопходна сазнања за матуранте 2021. Погледајте НердВаллет и Инцептиа водич за кретање новца и каријере након факултета. ПРЕУЗМИТЕ БЕСПЛАТНО

Федерални ФАФСА рок

Савезни рок је ваша последња прилика да поднесете ФАФСА сваке године. Ако вам је потребна финансијска помоћ за школску 2021-22, образац можете да пошаљете до 30. јуна 2022.

Долари за рад и учење и већина државне и институционалне помоћи ће најбрже нестати, али ће још бити времена да се квалификујете за савезне грантове и студентске зајмове.

Чак и ако сачекате до 30. јуна, можете добити ове грантове и зајмове ретроактивно да покријете оно што сте већ платили за пролећни и јесењи семестар. Или, у зависности од ваше школе, можда ћете моћи да примените средства за плаћање летње школе 2022.

Често постављана питања Када се отвара ФАФСА?

ФАФСА се отвара 10. 1 сваке године.

Када се пријавити за ФАФСА?

Пријавите се за ФАФСА што је пре могуће након што се отвори. Рана пријава даје вам најбољу шансу да добијете највише бесплатног новца за школу.

Када ФАФСА треба за јесен 2020?

ФАФСА за школску 2020-21 школску годину треба да буде 30. јуна 2021. Исправке су до септембра. 11, 2021.

Да ли треба да се пријавите за ФАФСА пре него што се пријавите на колеџ?

Да, пријавите се за ФАФСА чим се отвори, чак и ако је то пре него што сте се пријавили или примљени на било који факултет. Када првобитно попуните ФАФСА, морате да наведете само један од колеџа на који размишљате да се пријавите, али је најбоље да укључите све факултете о којима размишљате како не бисте пропустили никакву финансијску помоћ. Касније ћете такође моћи да додате факултете.

Следећи кораци

Пратите рокове финансијске помоћи колеџа. Приоритетни рокови у појединачним школама често падају најраније, па је те рокове најважније пратити. Ти датуми су такође најбоља шанса да добијете највећу помоћ. Потражите рокове за све школе у ​​које се пријављујете и запишите их на једном месту – покушајте да користите календар свог телефона, табелу или свеску посвећену вашој претрази факултета.

Поднесите све друге апликације за финансијску помоћ. Многе школе захтевају додатне или алтернативне апликације за финансијску помоћ, као што је ЦСС профил, да би се квалификовале за државну или институционалну помоћ. Мораћете да предате сву потребну документацију пре истека рока да бисте били узети у обзир за помоћ.

Пре свега, запамтите октобар. 1. Није крајњи рок, али ако поднесете ФАФСА убрзо након тог дана, покрити ћете све своје основе.

Сачекајте писмо о додели финансијске помоћи, у којем је детаљно наведено колико бесплатне помоћи се квалификујете и колико федералних зајмова можете да позајмите. Можете се жалити на своју награду ако нисте добили довољно помоћи.

Можете да унесете промене у ФАФСА након што сте се пријавили. Ако уочите грешку или вам је потребна додатна помоћ због промене у финансијама ваше породице, можете ажурирати ФАФСА. Пријавите се на фафсу.ед.гов, затим на страници „Моја ФАФСА“, кликните на „Направи ФАФСА исправке“, унесите свој ФСА ИД, промените информације и поново пошаљите пријаву.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here