Када рефинансирати студентске кредите

Пронађите најновије

 • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

 • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

 • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

 • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Генерално, што пре рефинансирате студентске кредите, то боље.

Када рефинансирате, зајмодавац отплаћује ваше постојеће кредите новим по нижој каматној стопи. То ће вам дугорочно уштедети новац — и то од прве уплате.

Када рефинансирати студентске кредите зависи од тога да ли ћете пронаћи стопу која чини разлику у вашем животу. Приватни студентски зајам од 30.000 долара са каматом од 8%, на пример, даће вам месечну исплату од 364 долара током 10 година. Рефинансирање на рок од 10 година зајма уз камату од 5% уштедеће вам укупно 5.494 долара и 46 долара месечно — довољно да се смањи рачун за струју, кабл или телефон.

» ИЗРАЧУНАЈТЕ: Да ли треба да рефинансирате студентске кредите?

Када рефинансирати студентске кредите

Не може свако да се квалификује за рефинансирање студентских кредита. Обично вам је потребна факултетска диплома, добар кредит и приход који вам омогућава да удобно приуштите своје трошкове и отплату дугова. Ако испуњавате ове услове, размислите о рефинансирању у овим околностима:

 • Уштеде ће направити разлику. Није неопходно чекати док не добијете савршен кредит за рефинансирање, све док се можете квалификовати за бољу стопу него што имате сада. Погледајте да ли зајмодавац нуди бонус за рефинансирање студентског кредита, како бисте још више повећали своју штедњу.

 • Имате приватне студентске кредите. Углавном немате шта да изгубите рефинансирањем приватних студентских кредита јер ови кредити не испуњавају услове за програме федералних зајмова, као што су отплата заснована на приходима и опрост зајма у јавној служби.

 • Имате студентске кредите са високим варијабилним стопама. Може бити тешко предвидети плаћања са зајмом са варијабилном каматном стопом, а чак и кредити са ниским варијабилним стопама могу постати скупљи за отплату. Пре него што порасту, размислите о рефинансирању да бисте закључали фиксну стопу.

 • Окружење стопа је јако. И фиксне и варијабилне стопе рефинансирања приватних кредита могу се променити на основу економских фактора, као што су повећање или смањење стопа Федералних резерви. Када се стопе смање, можда ћете желети да искористите ситуацију рефинансирањем.

 • Ваше финансије су се побољшале. Ако рефинансирање нема смисла када дипломирате, размислите о томе када будете на чвршћим финансијским основама. А ако сте раније рефинансирали, али сте само отплатили дуг по кредитној картици или добили повишицу, на пример, сада можете добити бољу стопу — можете рефинансирати колико год желите.

Питају и читаоци

Да ли треба да рефинансирам своје студентске кредите?

Требало би да рефинансирате своје студентске кредите ако желите да уштедите новац, можете се квалификовати и ваше финансије су стабилне. Да бисте се квалификовали за најниже стопе - и највећу уштеду - требаће вам одличан кредитни резултат, чиста кредитна историја и довољно прихода да подржите своје дугове и трошкове.

Ако имате савезне кредите и борите се да извршите доследна плаћања, рефинансирање није за вас. Уместо тога, размислите о савезној консолидацији студентског кредита или о плану отплате заснованом на приходима.

» ВИШЕ: Да ли да рефинансирам своје студентске кредите?

Могу ли рефинансирати своје студентске кредите више пута?

Студентске кредите можете рефинансирати онолико често колико желите. Ако сте већ рефинансирали и ваш кредит се недавно побољшао, размислите о поновном рефинансирању да бисте закључали нижу стопу. Не постоје накнаде за пријаву или покретање, тако да вас рефинансирање неће коштати ништа.

» ВИШЕ: Колико често могу да рефинансирам студентске кредите?

Да ли рефинансирање студентских кредита штеди новац?

Да, ако се квалификујете за нижу каматну стопу. Са нижом стопом, имаћете нижу месечну уплату, ослобађајући готовину за друге трошкове. Можете одабрати и краћи рок отплате, што ће вам помоћи да се брже ослободите дугова и дугорочно уштедите новац у каматама.

» ВИШЕ: Да ли рефинансирање студентских кредита штеди новац?

Када не би требало да рефинансирате студентске кредите

Генерално не можете или не бисте требали рефинансирати ако:

 • Имате савезне кредите и могли бисте да видите пад прихода. Ако ваш посао има или би могао да буде погођен пандемијом коронавируса — или постоји шанса да у супротном промените каријеру — немојте рефинансирати савезне студентске зајмове. Пропустићете опције федералног студентског зајма, као и владине програме као што је отплата заснована на приходима.

 • Тражите опрост студентског кредита. Рефинансирање савезних зајмова их чини неподобним за програме федералних зајмова, укључујући опрост зајма за јавне службе и опрост зајмова за наставнике.

 • Недавно сте прогласили банкрот. Није немогуће рефинансирати студентске кредите ако сте прогласили банкрот, али је теже. Многи зајмодавци захтевају да од вашег банкрота мора да прође одређено време - било где од четири до 10 година.

 • Недавно сте каснили са студентским дугом.  Подразумевано у вашој прошлости је црвена заставица за зајмодавце. Ако се неизвршена обавеза избрише из вашег кредитног извештаја, што обично траје седам година, могли бисте да се квалификујете све док испуњавате кредит, приход и друге критеријуме за осигурање.

 • Требаће вам много дуже да отплатите зајмове. Рефинансирање на ниску месечну отплату може значити дужи рок кредита и плаћање веће камате. Рецимо да имате пет година на рок зајма од 10 година и да рефинансирате нови 10-годишњи кредит. Свеукупно ћете платити више камате јер отплаћујете кредите укупно 15 година, а не 10.

Процијените своју потенцијалну уштеду у рефинансирању

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here