Када треба да тражим повећање кредитног лимита?

Тражење од издаваоца кредитне картице да повећа ваш кредитни лимит не само да може повећати вашу куповну моћ, већ и смањити искоришћеност кредита, што би могло помоћи вашим кредитним резултатима. Међутим, да ли ће ваш захтев бити одобрен, питање је времена. Често се каже да је најбоље време за тражење новог кредита када вам не треба (бар не још).

» ВИШЕ: Како издаваоци кредитних картица одређују ваш кредитни лимит

Право време да затражите повећање кредитног лимита

Када сте недавно добили повишицу. Повећање прихода значи да ћете моћи да покријете повећање трошкова кредитне картице. Напомена: Можда ћете морати да доставите доказ о свом новом приходу да бисте добили одобрење за виши кредитни лимит.

„Имаћете веће шансе ако је рачун отворен најмање шест месеци до годину дана.”

Када је ваш кредит добар. Добар кредитни резултат сигнализира издаваоцу кредитне картице да сте одговорни за позајмљени новац. Стога је већа вероватноћа да ћете плаћати на време и разумети колико можете да приуштите да наплаћујете сваког месеца. Можете бесплатно да пратите свој кредитни резултат преко веб-сајтова за личне финансије, укључујући НердВаллет. Запамтите, добар кредит није исто што и добро финансијско здравље, али кредитори претпостављају да су ови квалитети повезани. Циљајте да имате обоје.

Када имате добре резултате. Ако сте све своје уплате извршили на време и никада нисте искористили своју картицу, већа је вероватноћа да ћете добити одобрење за повећање лимита. (Касне уплате и висока искоришћеност кредита могу указивати на то да неко има проблема са новцем.) Такође ћете имати веће шансе ако имате свој рачун код овог кредитора најмање шест месеци до годину дана.

» ВИШЕ: Како да добијем већи лимит на својој кредитној картици?

Погрешан тренутак да затражите повећање кредитног лимита

Када сте недавно тражили повећање на другом месту или се пријавили за нове кредитне линије. Налет захтева за новим кредитом може бити знак финансијске невоље. Када се пријавите за нови кредит, а понекад и када се пријавите за повећање кредитног лимита, у вашем кредитном извештају се појављује чврст упит. Нове кредитне пријаве покрећу нову кредитну казну, што може наштетити вашем кредиту, посебно ако је дужина ваше кредитне историје кратка.

„Ако зарађујете мање новца, ваша потрошачка моћ се смањила, тако да издавалац нема разлога да вам даје више кредита.”

Када сте преузели посао који је ниже плаћен. Ако сте недавно преузели посао са нижим платама, чак и ако је испуњенији, ово није време да тражите повећање. Ваша потрошачка моћ је смањена, тако да издавалац нема разлога да вам даје више кредита.

Када је ваш кредит сумњив. Ако ваш кредитни резултат није добар или одличан, вероватно је да вам неће бити одобрено више кредита јер нисте показали добро расуђивање о кредитима у недавној прошлости. Изградите свој резултат пре него што поднесете захтев за повећање ограничења.

Када се упустите у прекоокеанску авантуру. Путовања хране душу, али вас такође чине подложнијим преварама са кредитним картицама. Путовања такође ослобађају наше (финансијске) инхибиције, што нас наводи да трошимо више него што бисмо иначе. Ако повећате свој лимит, даћете себи више слободе да покренете скуп рачун за кредитну картицу који ћете морати да платите када се вратите у стварност. Сачекајте да повећате ограничење док се не вратите.

» ВИШЕ: Предности и недостаци веће кредитне линије

Најгоре што могу рећи је не. Зар не би требало да покушам?

Често ће захтев за повећање лимита покренути тешко повлачење вашег кредитног извештаја. Ово може наштетити вашем кредиту, посебно ако имате кратку кредитну историју. Ако позовете издаваоца кредитне картице, можете да питате да ли ће бити покренута тешка истрага. Понекад можете узети мање повећање и одустати од повлачења.

„Тражење повећања може утицати на ваш кредитни резултат.”

Ако одлучите да је право време да повећате свој лимит, или позовите корисничку подршку или затражите повећање кредитног лимита на мрежи. То је врло једноставна процедура. Немојте се обесхрабрити ако ваш захтев буде одбијен. Издавач ваше кредитне картице може повећати ваш кредитни лимит у будућности када дође прави тренутак.

Закључак: Покушајте да временски одредите захтев за повећање кредитног лимита тако да је већа вероватноћа да ће бити одобрен. И, наравно, покушајте да своју потрошњу одржите довољно ниском да можете у потпуности да платите кредитну картицу сваког месеца.

» ВИШЕ: Потребна ми је услуга издаваоца кредитне картице? Позивање

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here