Када ће се дуг моје кредитне картице појавити у мом кредитном извештају?

Купци који поседују кредитне картице могу бити радознали да сазнају колико брзо ће куповине бити одражене у њиховим кредитним извештајима. Ево детаљнијег погледа како и када ће се дуг ваше кредитне картице појавити у вашим кредитним извештајима.

Потребна је провера кредитног извештаја? Пријавите се за налог да бисте имали свој бесплатни кредитни извештај и резултат при руци, све време. Почети

Кредитни извештаји 101

Вероватно знате да ваши кредитни извештаји диктирају ваше стопе за кредите и осигурање, али схватање од чега се извештаји заправо састоје може бити изазовније.

Поред тога што се наводе сви ваши прошли и тренутни кредитни рачуни, заједно са датумима када су отворени и затворени, кредитни извештаји такође показују зајмодавцима вашу историју плаћања, износ сваког зајма који сте икада подигли, све прошле стечајеве или принудне наплате. — и ваша тренутна стања.

Ове извештаје не само да помно проверавају зајмодавци и осигуравајућа друштва, већ се могу доставити и потенцијалним послодавцима и станодавцима како би им помогли да стекну бољи осећај ваше финансијске поузданости. Станодавац може да повећа ваш депозит ако је био узнемирен због нечега у вашем кредитном извештају — на пример, висок укупан дуг на кредитној картици.

» ВИШЕ: Како да читате своје кредитне извештаје

Време извештавања о кредиту

Пошто ће ваше стање варирати како нагомилавате и отплаћујете дуг са кредитне картице, тешко је са сигурношћу знати који снимак вашег стања ће се појавити у вашим извештајима. Издавачи кредитних картица и други кредитори обично прослеђују информације, попут вашег укупног дуга по кредитној картици, кредитним бироима једном месечно. Дан када то ураде у потпуности зависи од повериоца.

Рецимо да сте много куповали у празничним данима викенда пре Божића. Ти  трошкови би били у јануарском изводу, а стање из тог периода би се појавило у вашем кредитном извештају негде између средине јануара и почетка фебруара. Да ли ће дуг ваше кредитне картице за куповину поклона бити укључен у то стање зависи од ваше способности да отплатите дуг пре него што поверилац то пријави бироима.

Завршна реч

Дакле, ако размишљате о томе да се пријавите за ауто кредит или хипотеку у блиској будућности, почните да одржавате разумно стање неколико месеци раније. Желите да потрошите мање од 30% свог доступног кредита да бисте имали здрав коефицијент коришћења кредита. Ако су ваша стања превисока, на вас се може гледати као на већи ризик, ограничавајући вам приступ приступачнијим кредитима, кредитним картицама или стамбеним опцијама и можда снижавајући ваш кредитни резултат.

Можете да гледате своју контролну таблу коришћења кредита НердВаллет да бисте пратили укупну искоришћеност по картици.  

Желите штреберско знање које је прилагођено вашем новцу? Донесите сав свој новац у један приказ и стекните прилагођене увиде да бисте га максимално искористили. Сазнајте више.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here