Где купити добре, јефтине лаптопове

Шта да купим

Ако желите да минимизирате трошкове куповине технологије, добра опклада је да купите реновиране. Можете пронаћи најновије и најбоље ако одете директно на Бест Буи, Аппле и слично, али многи од тих продаваца такође нуде половне производе, често са добрим гаранцијама. Ево неких опција које треба размотрити:

  • Реновирани лаптопови и лаптопи са „гребањем и удубљењем“. То су половни лаптопи који се враћају продавцу из разних разлога (кварови, власник је изабрао други модел, козметички недостатак итд.). Поправљају се ако је потребно и продају се по нижој цени. Препродати лаптопи чак обично долазе са гаранцијом.

  • Корпоративна продаја ван закупа. Компаније често изнајмљују лаптопове од продаваца на две до три године, а затим их враћају када закуп истекне. Продавац се затим окреће и продаје лаптопове по нижој цени. Лаптопови ван закупа су подскуп реновираних лаптопа, али заправо могу понудити бољи квалитет. Нису враћени због проблема; враћени су због уговора.

Напомена за штребера: Забринутост у вези са реновираним лаптопима је, наравно, да би могли бити испод стандарда. Неопходно је да набавите лаптоп са солидном гаранцијом и да сте спремни да се позабавите техничком подршком ако вам она постане неопходна.

Многе кредитне картице нуде заштиту од гаранције, али углавном искључују рабљене предмете.

Где купити

Проналажење реномираних продаваца лаптопа може бити тешко. Многе сумњиве компаније обећавају одличне понуде и никада их не испоручују. Држите се сигурних, добро познатих сајтова са системима оцењивања или заштитом купаца, посебно ако се не осећате пријатно да сами процените производ. Не заборавите да увек проверите рецензије купаца или акредитацију Беттер Бусинесс Буреау-а пре куповине у било којој продавници.

Ево неколико добрих извора за лаптопове:

  • Сам произвођач. Можете купити обновљене лаптопове од Аппле-а, Делл-а и тако даље. Само проверите да ли постоји ознака "рефурбисхед". Ово је један од сигурнијих и поузданијих начина.

  • Други реномирани трговци на мало. Веб локације као што су Оверстоцк, Бест Буи, ТигерДирецт и Невегг такође нуде гаранцију заштите и гаранције.

  • Општа секундарна тржишта. Амазон, Цраигслист и еБаи нуде тржиште које повезује продавце и купце. Иако Амазон и еБаи имају системе оцењивања, требало би да будете опрезни при куповини од непознатих продаваца, посебно ако они не нуде гаранцију.

  • Владине веб странице. Ако желите лаптоп заиста јефтин и желите да се одрекнете гаранције, владине веб странице су пристојна опција. На пример, ГовДеалс.цом и ПропертиРоом.цом аукција одузетих и вишкова од разних агенција.

Како до још веће уштеде

Тајминг је све када је у питању уштеда. Ако не морате да имате апсолутно најновији модел одређеног лаптопа, купите одмах након што се нови објави и продавци желе да преузму своје претходне верзије. То важи и за куповину реновираних, јер ће многа места још више снизити своје тренутне половне моделе.

Ако желите да купите ново, најбоље време је око Црног петка. Ако не можете да чекате до краја новембра, цене такође обично падају током школских месеци од јула до септембра.

Обавезно посетите тржне центре за награђивање кредитних картица да бисте уштедели још мало. Неке картице нуде повраћај новца ако купите током ротирајућег бонус периода или користите картицу код одређених продаваца, као што су Аппле или ХП.

Остала штедња не захтева кредитну картицу. Веб-сајтови за повраћај новца, као што су ФатВаллет и Ебатес, враћају готовину за куповине код продаваца који испуњавају услове. И СавингЦасхбацк.цом помаже да упоредите све попусте доступне за било коју продавницу.

Суштина

Ако урадите домаћи задатак и вољни сте да купите половни, моћи ћете да набавите лаптоп који сте одувек желели, а да не морате да платите пуну цену.

Такође можете уживати:

  • Најбољи планови за мобилне телефоне

  • Мицрософт Сурфаце Про 4 вс. Мицрософт Сурфаце Про 3

  • ИоуТубе Ред вс. Хулу, Нетфликс и још много тога

Кортни Џесперсен је допринела овом посту.

Овај пост је ажуриран. Првобитно је објављено октобра. 7, 2013.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here