Где заменити валуту без плаћања огромних накнада

Банке и кредитне уније су генерално најбоља места за размену валута, са разумним курсевима и најнижим накнадама. Ево како финансијске институције - и неколико других места - могу помоћи путницима да размене валуту.

Где заменити валуту у САД.С. пре путовања

Ако нисте спаковали кофере, можда ћете имати времена да добијете најбоље курсеве пре него што одете. Многе банке својим клијентима нуде размену валута. Иако може бити мала накнада, ваша банка или кредитна унија ће скоро увек бити најбоље место за размену валуте (и најјефтиније). Можда ћете моћи да наручите валуту на локацији филијале, телефоном или на мрежи да вам је испоруче или да преузмете у филијали. Неки добављачи валута вам омогућавају да подигнете своја средства одмах следећег дана, да их испоручите у року од једног до три радна дана или се одлучите за испоруку преко ноћи.

Такође можете наручити преко онлајн претварача валута, који ће вам готовину доставити кући. Али курсеви су неповољнији, а трошкови испоруке ће појести ваша средства. А аеродромски киосци или продавнице би требало да буду последње решење. Курсеви су лоши, а накнаде високе.

Назад на врх Паметан начин да надгледате свој новац. Пратите готовину, картице и банковне рачуне у исто време. ПОЧНИ ПРАЋЕЊЕ

Где набавити девизе изван У.С.

Када стигнете на одредиште, избегавајте киоске на аеродромима или друге мењачнице. Мрежа банкомата ваше банке је вероватно најбоља опција. Можда ћете моћи да подигнете готовину у локалној валути уз конкурентне курсеве и ниске накнаде (1% до 3%).

“Неке банке и кредитне уније дозвољавају подизање готовине уз ниске накнаде (1% до 3%).”

Користите апликацију своје институције да пронађете банкомат у вашој близини. Покушајте да подигнете веће износе ако ваша банка наплаћује накнаде за банкомат. И избегавајте банкомате ван мреже — поред могуће накнаде за иностране трансакције, могли бисте да платите доплате својој банци и власнику банкомата.

Назад на врх

Најбоље место за размену валуте у Сједињеним Државама.С. после вашег путовања

Опет, ваша банка је вероватно најбоље место за размену валута, али можда неће откупити све врсте валута. Ако не, можете заменити новац у мењачници или киоску на аеродрому у иностранству или у Сједињеним Државама.С., иако вероватно нећете добити најбољу цену.

„Киоск на аеродрому у иностранству или у САД.С. вероватно неће пружити најбоље цене.”

Ако не можете да продате своју страну валуту, можда ћете моћи да је донирате на аеродрому или током лета. Десет међународних авио-компанија учествује у УНИЦЕФ-овом програму Цханге фор Гоод, који узима донације у страној валути за побољшање живота деце широм света. Ако сте се већ вратили кући, своју неискоришћену страну валуту можете да пошаљете поштом у канцеларију програма. Кликните за више информација о Промени за добро.

Повратак на врх ЦД за управљање готовином за штедњу Провера тржишта новца Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Уштедите више помоћу пластике

Утврдите да ли је ваше одредиште погодно за пластику. Ако јесте, многе од ових додатних трошкова путовања можете избећи помоћу једне од омиљених кредитних картица НердВаллет-а без накнаде за иностране трансакције или дебитних картица.

Размислите о томе да се пријавите за једну од ових кредитних или дебитних картица пре него што одете како бисте је могли користити уместо готовине где год је то могуће. Избегавајте коришћење кредитне картице на банкоматима или ћете одмах добити накнаде и камате за подизање готовинског аванса.

Рекапитулација: Где заменити валуту у Сједињеним Државама.С. и у иностранству

Ваша банка или кредитна унија су скоро увек најбоље место за размену валуте.

  1. Пре путовања, замените новац у својој банци или кредитној унији.

  2. Када сте у иностранству, користите банкомате своје финансијске институције, ако је могуће.

  3. Када сте код куће, погледајте да ли ће ваша банка или кредитна унија откупити девизе.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here