Где да сакријете своју уштеђевину када стопе на рачуну за управљање готовином падну

Док дугорочни ефекти на финансијске производе тек треба да се виде, на рачуне управљања готовином је одмах утицао пад. Више провајдера рачуна за управљање готовином смањило је своје годишње процентуалне приносе за 0.50% у протеклој недељи.

Ево шта да урадите ако желите да друга места чувају вашу уштеђевину, посебно зато што ће можда стићи још пада.

» Желите више информација? Прочитајте НердВаллет-ов водич за рачуне за управљање готовином

Алтернативна места за улагање новца

Са просечном стопом штедње у класичним банкама на 0.09%, рачуни за управљање готовином — које нуде небанкарски пружаоци финансијских услуга као што су брокерске и инвестиционе фирме — и даље нуде солидне стопе, углавном између 1.00% и 2.00% АПИ. Штедни рачуни са високим приносом нуде сличне стопе.

Али пошто се чини да су рачуни за управљање готовином подложнији променама стопа од Федералних резерви, вреди размотрити неке додатне опције. Стопе на неке друге производе су остале стабилне - за сада. Каматне стопе на сертификате о депозиту, на пример, нису се тако драматично промениле откако је Фед спустио своју стопу.

„Зато што ЦД-ови имају ограничену могућност [за клијенте да подигну свој готовину“, каже Дан Трип, сертификовани финансијски планер из Сан Франциска, „банке морају да подстакну потрошаче вишим стопама како би их подстакле да купују ЦД-ове преко редовне камате -носиви рачуни који су много ликвиднији.”

Те веће стопе су закључане на почетку термина ЦД-а, што значи да потрошачи знају стопу коју ће добити на готовину. За највише стопе, размислите о томе да свој новац ставите на ЦД са високим приносом.

Или, ако и даље желите да имате лак приступ свом готовини, каматне стопе за високоприносне онлајн штедне рачуне нису пале толико као оне за рачуне за управљање готовином од пада стопе Фед-а. Међутим, камате на неке су већ пале, а ускоро ће их вероватно уследити.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Са стручњацима који предвиђају додатно смањење Фед-а, можда ћете желети да купујете стопе неколико пута ове године да видите где су најбоље стопе за вас како се ситуација развија.

За лак приступ готовини, Трипп такође препоручује рачуне на тржишту новца, па чак и добре старе текуће и штедне рачуне.

» Више од НердВаллет-а: Најбољи рачуни на тржишту новца

Припремите се за даље смањење стопе

Епидемија коронавируса изазвала је узнемиреност међу потрошачима, предузећима и владама, а берза доживљава неке од највећих једнодневних падова процента од рецесије 2008.

„Коронавирус је био догађај црног лабуда“, каже Рајан Свит, директор економије у реалном времену у Мооди'с Аналитицс, користећи финансијски термин за нешто непредвидиво са широко распрострањеним и озбиљним последицама. „Коронавирус је ... нарушавање глобалног ланца снабдевања“, додаје он. „[То је реметило економију, а туризам и мала предузећа посебно осећају бол.”

Фед планира да следеће недеље поново снизи стопе, каже Свит, и мисли да ће се стопа приближити нули, што може утицати на каматне стопе на бројне финансијске производе.

„Штедиоце штети када имате ниске каматне стопе“, рекао је он, „али ако Фед не реагује агресивно, постоји већи ризик од пада у рецесију.”

Без обзира на светску економију, потрошачи могу да се постарају да њихова готовинска уштеда буде негде стабилна и лако доступна. Процените своје опције да бисте одлучили која врста налога вам најбоље одговара.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here