Где У.С. Грађани могу да путују одмах

Како се пандемија коронавируса наставља и пошто су Сједињене Државе биле једно од најтеже погођених места, У.С. грађанима је и даље онемогућен улазак у многе земље.

Ако се надате да ћете путовати у иностранство, не очајавајте. Још увек имате неке опције, а ми смо саставили мапе које показују услове за улазак за У.С. туриста. Генерално, имаћете више опција ако можете да докажете свој статус вакцинације против ЦОВИД-19.

Ево шта треба да знате о томе које су међународне дестинације отворене и затворене за У.С. Грађани.

Важне напомене: У.С. Стејт департмент и Центри за контролу и превенцију болести издали су прилично широк спектар савета „Не путујте“ за већину земаља широм света због пандемије ЦОВИД-19. Мапе и информације у наставку не узимају у обзир ова упозорења о путовању. Обавезно проверите веб-сајтове обе организације за најновије препоруке за безбедност путовања за одређену земљу пре него што направите планове. Информације које следе заснивају се на захтевима за улазак у земљу, а не на ономе што препоручује У.С. Стејт департмент или ЦДЦ.

У сваком случају, важно је запамтити да ако планирате да путујете, размислите о куповини путног осигурања. Ово покриће може помоћи у заштити ваших бесповратних депозита ако ствари не иду по плану.

Дајемо све од себе да ажурирамо информације и мапе, али ако имате информације или везе до ажурираних информација, пошаљите нам их на [емаил протецтед.

У овом чланку

 • Земље Северне Америке које прихватају У.С. туриста

 • Карипска острва која прихватају У.С. туриста

 • Земље Јужне Америке које прихватају У.С. туриста

 • Европске земље које прихватају У.С. туриста

 • Афричке земље које прихватају У.С. туриста

 • Земље Азије, Блиског истока и Океаније које прихватају У.С. туриста

 • Размислите о путном осигурању

Погледајте најбоље путне карте за 2021. Листа најбољих награда је пала. Ево ваше пречице до најбољих програма награђивања путовања у 2021. и још много тога. Проверите листу

Како читати ове мапе

Пређите курсором преко земље за коју сте заинтересовани да видите шта је потребно за пријем. Земље на које ћете желети да се фокусирате су оне обојене зеленом или жутом бојом јер су оне које прихватају У.С. грађана за туризам. „Да, са условима“ означава да та земља има услове за улазак, као што су негативан резултат ЦОВИД теста, ЦОВИД тест по доласку, обавезан карантин и/или други предуслови.

Услови за улазак се могу неочекивано променити, тако да је најбоље да проверите у амбасадама сваке земље или у туристичком одбору пре него што резервишете своје путовање.

» Сазнајте више: Опције путног осигурања за дигиталне номаде

Земље Северне Америке које прихватају У.С. грађана за туризам

Није изненађујуће да није свака земља у овом региону отворена за туристе. Они који желе да путују у земљи можда ће морати да буду у карантину ако држава из које долазе има пораст броја ЦОВИД-а.

Карипска острва која прихватају У.С. туриста

Карипски регион има неколико опција за одмор, иако неки од захтева укључују подношење негативног резултата теста на ЦОВИД или ограничења карантина.

Антигва и Барбуда: Да, али само вакцинисани путници са најмање једном дозом одобрене вакцине могу да уђу, а такође су на снази захтеви за тестирање на ЦОВИД и полицијски час.

Аруба: Да, уз услове — на снази су ЦОВИД тест и карантин. Остала привремена ограничења обухватају забрану алкохола на одређеним јавним местима као што су плаже и паркови, ограничење величине групе од осам људи на јавним местима (осим ако група није из истог домаћинства) и забрану плесања у ресторанима и објектима за ноћни живот.

Барбадос: Да, уз услове — карантин за невакцинисане путнике и захтеви за тестирање на ЦОВИД за све путнике који су на снази.

Кајманска острва: Да, али само потпуно вакцинисани путници могу да уђу, а захтеви за тестирање на ЦОВИД и карантин су такође на снази.

Цурацао: Да, уз услове — сви захтеви за ЦОВИД тест су на снази.

Доминика: Да, уз услове - карантин за невакцинисане путнике и на снази захтеви за тестирање на ЦОВИД за све путнике.

Гренада: Да, али само потпуно вакцинисаним путницима је дозвољен улазак, а такође су на снази и услови за ЦОВИД тест и карантин.

Св. Бартс: Да, уз услове — на снази су захтеви за тестирање на ЦОВИД и карантин.

Св. Китс и Невис: Да, али само потпуно вакцинисани путници могу да уђу, а захтеви за тестирање на ЦОВИД-19 такође су на снази.

Св. Лусија: Да, уз услове – на снази су захтеви за тестирање на ЦОВИД.

Св. Винсент и Гренадини: Да, уз услове – на снази су ЦОВИД тест и карантин. Дужина карантина варира у зависности од статуса вакцинације.

Туркс и Каикос: Да, али само потпуно вакцинисани путници могу да уђу, а захтеви за тестирање на ЦОВИД-19 такође су на снази.

Земље Јужне Америке које прихватају У.С. туриста

Јужна Америка не нуди много опција без ограничења. Врло мало земаља прихвата У.С. грађани иначе.

Европске земље које прихватају У.С. туриста

Генерално, путовање у Европу је могуће за оне који су потпуно вакцинисани, а неке земље захтевају и ЦОВИД тест. Ако нисте вакцинисани, можда вам неће бити дозвољен улазак, а ако јесте, потребни су ЦОВИД тестови и/или карантин.

» Сазнајте више: Могућности за добијање визе за рад на даљину (и како да стигнете до тога на основу бодова)

Афричке земље које прихватају У.С. туриста

Већина Африке је технички отворена за У.С. путници са одговарајућим тестирањем на ЦОВИД-19 и/или карантином. Међутим, обавезно проверите У.С. Препоруке Стејт департмента и центара за контролу и превенцију болести за здравствене и безбедносне смернице за путовање у регион.

Земље Азије, Блиског истока и Океаније које прихватају У.С. туриста

Унутар овог огромног региона, нећете наћи ниједну земљу која ће вас једноставно пустити безусловно. Само неколицина чак дозвољава У.С. туристи путују тамо са негативним резултатима теста на ЦОВИД.

Размислите о путном осигурању

С обзиром на пејзаж који се стално мења око којег земље дозвољавају У.С. туристи, размислите о добијању путног осигурања пре него што резервишете своје путовање. Између отказивања летова, затварања граница и ризика од болести, путно осигурање је добар начин да се заштитите у случају да нешто крене наопако. У зависности од тога где путујете, различите опције путног осигурања могу имати смисла за вас.

 • Самостално путно осигурање — ови планови нуде најсвеобухватније покриће и обично укључују отказивање путовања, прекид/кашњење путовања, хитну медицинску помоћ и изгубљени пртљаг. Доступни су планови за једно и више путовања, а ваше опције зависе од државе из које сте.

 • Путно здравствено осигурање — ови планови углавном пружају хитну медицинску помоћ и бенефиције при репатријацији/евакуацији. Ограничене погодности за отказивање путовања могу бити укључене. Ови планови су добре опције за оне којима није потребна покриће за отказивање путовања и траже само хитну медицинску заштиту.

 • Откажи из било ког разлога (ЦФАР) — ове полисе су понекад доступне као опциони додатак свеобухватној полиси путног осигурања. ЦФАР вам омогућава да откажете путовање из било ког разлога и добијете делимичну надокнаду (обично до 75% вашег неповратног путовања) све док се путовање откаже најмање два дана пре поласка. Мораћете да осигурате све трошкове свог бесповратног путовања.

 • Картично путно осигурање — одређене премијум путне картице као што су Цхасе Саппхире Ресерве® и Тхе Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а нуде различите нивое отказивања путовања, прекида/кашњења путовања и ограничено хитно медицинско осигурање. Примењују се услови. Путовања купљена уз Цхасе Ултимате Ревардс® бодове су такође укључена у полису осигурања Цхасе Саппхире Ресерве®. Слично томе, Америцан Екпресс такође укључује путовања купљена са Мемберсхип Ревардс бодовима у покривености АмЕк картица. Ослањање искључиво на путно осигурање картицама може имати смисла за оне који су задовољни нивоом покрића, јер ће ове заштите вероватно бити ниже од онога што је доступно у свеобухватним плановима путног осигурања.

» Сазнајте више: Да ли моје путно осигурање покрива корона вирус?

Које земље дозвољавају У.С. грађана који се баве туризмом?

Иако ЦОВИД-19 наставља да утиче на опције путовања за У.С. грађана, пристојан број земаља дозвољава У.С. грађани у као туристи. Свака земља вероватно има захтев за тестирање на ЦОВИД-19, а такође може да тражи попуњене здравствене декларације и могући карантин.

 • Африка: Габон, Бенин, Буркина Фасо, Ангола, Боцвана, Бурунди, Камерун, Зеленортска острва, Централноафричка Република., Чад, Конго, Обала Слоноваче, Дем. Реп. Конго, Џибути, Египат, Екваторијал. Гвинеја, Еритреја, Есватини, Етиопија, Гамбија, Гана, Гвинеја, Гвинеја Бисао, Кенија, Либерија, Малави, Мали, Мауританија, Мароко, Мозамбик, Намибија, Нигер, Нигерија, Руанда, Сао Томе и Принципе, Сенегал, Сиерра Леоне, Сомалија, Јужна Африка, Јужни Судан, Судан, Танзанија, Того, Тунис, Уганда, Замбија и Зимбабве

 • Азија: Бангладеш, Киргистан, Монголија, Непал, Пакистан, Јужна Кореја, Таџикистан и Туркменистан.

 • Карипска острва: Антигва и Барбуда, Аруба, Бахами, Барбадос, Курасао, Доминика, Гренада, Ст. Китс и Невис, Ст. Луција, Св. Винсент и Гренадини, и Туркс и Кајкос.

 • Европа: Албанија, Јерменија, Аустрија, Белорусија, Белгија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Кипар, Чешка, Данска, Финска, Немачка, Грузија, Грчка, Исланд, Ирска, Косово, Луксембург, Црна Гора, Холандија, Северна Македонија, Португал, Србија, Словенија, Шведска, Швајцарска, Турска, Украјина и Велика Британија.

 • Блиски исток: Азербејџан, Бахреин, Иран, Ирак, Израел, Јордан, Либан, Кувајт, Оман, Катар, Саудијска Арабија, Сједињене Америчке Државе.А.Е. и Узбекистана.

 • Северна Америка: Белизе, Канада, Костарика, Куба, Доминиканска Република, Салвадор, Хаити, Хондурас, Јамајка, Мексико, Никарагва, Панама, Порторико и Сједињене Државе.

 • Океанија: Палау.

 • Јужна Америка: Боливија, Бразил, Чиле, Колумбија, Еквадор, Фокландска острва, Гвајана, Парагвај, Суринам, Уругвај и Венецуела.

 • Југоисточна Азија: Малдиви, Мјанмар, Шри Ланка, Сингапур и Тајланд.

С обзиром на захтеве који се стално мењају, увек је најбоље проверити У.С. Сајт амбасаде земље коју планирате да посетите пре него што резервишете своје путовање. Имајте на уму да неки пружаоци путног осигурања могу поништити покриће ако земља има савете нивоа 4 Не путујте.

Доња граница

Иако многе земље не поздрављају У.С. туриста ове јесени, још увек постоје опције. Без обзира на то где одлучите да идете, размислите о заштити свог путовања полисом путног осигурања јер то може бити изузетно корисно ако отказивање или затварање границе поремете ваше путовање, и наравно проверите оба У.С. Стејт департмент и локални ресурси на мрежи пре него што направите било какве званичне планове.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here