Који програм награђивања авио-компаније нуди највише новца за ваш новац?

Да бисмо разумели забуну, извршили смо анализу великих домаћих авио-компанија засновану на подацима да бисмо утврдили која нуди најбољу зараду за ваш новац — то јест, који програм нуди највећу вредност заузврат по потрошеном долару.

Како смо то урадили

Да бисмо открили који програм нуди најбољи повраћај трошкова, морали смо да знамо:

  1. Колико миља можете очекивати да ћете зарадити по потрошеном долару (стопа зараде миља).

  2. Колико вриједе ове миље (процјена миља).

Стопа зарађивања миља

И даље зарађујете миље на основу раздаљине четири главне домаће авио-компаније: Аласка, Фронтиер, Хаваииан и Соутхвест. За њих смо тражили најјефтиније доступне повратне карте за пет датума и 14 популарних домаћих рута, укупно 70 рута по авио-компанији. Усредсредили смо цену за пет датума и поделили је са зарађеним миљама за сваку руту.

Четири друге авио-компаније — Америцан, Делта, ЈетБлуе и Унитед — издају миље на основу основне цене карте. За њих смо тражили најјефтиније доступне повратне карте на 14 популарних домаћих рута и прикупили и основну и укупну цену. Поделили смо зарађене миље са укупном ценом карте да бисмо одредили стопу зараде.

Ево резултата:

Програм

Зарађене миље по потрошеном долару

Аљаска

8.3

Американац

4.2

Делта

4.1

Фронтиер

10.5

Хаваииан

6.3

ЈетБлуе

2.4

југозападно

4.7

Унитед

4.0

Другим речима, ако потрошите 100 долара на карту са Фронтиер-ом, можете очекивати да ћете зарадити 1050 миља (100 к 10.5). Ако потрошите 100 долара на Јунајтед, можете очекивати да ћете зарадити 400 миља (100 к 4).

Као што видите, ове стопе зараде се доста разликују. Највиша стопа зараде, Фронтиер, била је више од четири пута већа од најниже, ЈетБлуе.

Наравно, ове стопе зараде постављају питање: колико заправо вреде те миље?

» Сазнајте више: Прегледи програма лојалности путовања

Процене миља

У посебној анализи, упоредили смо готовинске цене и исплате награда за исте повратне руте на неколико дестинација и датума.

На пример, упоредили смо цену повратног лета од Њујорка до Лондона користећи готовину или миље. Поделили смо цену готовинске карте са ценом наградне карте да бисмо одредили вредност „цента по миљи“ за сваки лет, а затим усредсредили ове вредности.

Ево резултата:

Програм

Вредност миља

Аљаска.

1.1 цент.

Американац.

1.2 цента.

Делта.

1.3 цента.

Фронтиер.

0.7 цент.

Хаваииан.

1 цент.

ЈетБлуе.

1.5 центи.

југозападно.

1.4 цента.

Унитед.

1 цент.

Друмролл, молим

Проналажење повраћаја трошкова је тада било једноставно питање множења стопе зараде од миља са проценом миља и дељења са 100 да се добије проценат. Ево резултата, од програма са највећом зарадом до најнижег:

Програм

Поврат потрошених долара

Аљаска

7.5%

југозападно

6.6%

Фронтиер

6.3%

Хаваииан

5.7%

Делта

4.5%

Американац

4.2%

Унитед

3.2%

ЈетБлуе

3.1%

То значи да ако потрошите 100 долара на лет Аласка Аирлинеса, можете очекивати да ћете добити 7 долара.50 у вредности од миља које ћете зарадити. И можете очекивати да ћете добити само 3 долара.10 у замену за ЈетБлуе лет од 100 долара.

Није изненађујуће за многе, већина програма заснованих на даљину надмашила је оне засноване на приходу. У ствари, Аљаски план за километражу нуди више него двоструко већи повраћај трошкова у поређењу са Унитед, Америцан и ЈетБлуе.

Доња граница

Програми за честе лете у авио-компанијама су све о томе да вам узврате што сте лојалан купац. Али, као што смо открили у овој анализи, програми се веома разликују по томе колико ћете добити за свој новац.

Ограничена стопа зараде од миља међу три највећа У.С. авио-компаније — Америцан, Делта и Унитед — значајно смањују вредност њихових програма награђивања. Овај фактор је на крају био важнији од вредности самих миља у одређивању укупне вредности.

Програм Аљаске Милеаге План стоји знатно изнад пакета и нуди солидну вредност за летаче са Западне обале, док буџетски превозници Соутхвест и Фронтиер нуде изненађујуће уносне програме сами по себи.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Планирање путовања? Погледајте ове чланке за више инспирације и савета: Кредитна картица Фронтиер Аирлинес сада је улазница за елитни статус Како да добијете врхунски елитни статус кроз трошење кредитне картице Пронађите најбољу кредитну картицу за путовања за вас

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here