Која Америцан Екпресс картица је права за вас?

Америцан Екпресс нуди велики избор кредитних картица дизајнираних да се допадну низу личних преференција: ако више волите да вратите новац за куповину намирница, на пример, постоји АмЕк картица за вас. Ако ваш укус више скреће ка луксузним путовањима, издавалац такође има картицу за вас.

Власници Америцан Екпресс картица уживају у високим наградама и флексибилном систему бодова (на картицама које учествују у њему), као и у погодностима као што је СхопРуннер претплата за куповину на мрежи (потребна је регистрација). Главна мана је што је Америцан Екпресс мање универзално прихваћен од других мрежа као што су Виса и Мастерцард.

» ВИШЕ: Најбоље Америцан Екпресс картице НердВаллет-а

Проналажење праве АмЕк картице за вас почиње са неким основним питањима:

Имате ли добар кредит?

Ако је одговор не, онда су ваше могућности за Америцан Екпресс ограничене. АмЕк картице нуде високе награде и генерално захтевају барем добар кредит. Ако тренутно имате лош или просечан кредит, можда ћете желети да размислите о томе да погледате другог издаваоца који нуди опције за разноврснији распон кредитних резултата.

Да ли више волите готовину или бодове које можете да примените за путовања?

Америцан Екпресс картице спадају у две главне категорије:

 • Они који зарађују новац назад. Примери укључују Блуе Цасх Преферред® картицу из Америцан Екпресс-а и Блуе Цасх Еверидаи® картицу из Америцан Екпресс-а.

 • Они који зарађују поене за чланство. Примери укључују Америцан Екпресс® Голд Цард и Америцан Екпресс® Греен Цард.

Сужавање врсте награда за које сте заинтересовани може вам помоћи да пронађете праву.

» ВИШЕ: Преглед Америцан Екпресс Мемберсхип Ревардс

Да ли сте вољни да платите годишњу накнаду?

Док неке Америцан Екпресс картице, као што је Блуе Цасх Еверидаи® Цард из Америцан Екпресс-а, не долазе без годишње накнаде, многе АмЕк картице са вишим наградама наплаћују годишњу накнаду, а понекад и високу: Тхе Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а , на пример, наплаћује годишњу накнаду од 695 долара.

» ВИШЕ: Најбоље Америцан Екпресс картице без годишње накнаде 

Где трошите највише новца?

Различите АмЕк картице нуде бонус категорије за различите врсте потрошње: неке више награђују потрошњу намирница, док друге дају приоритет путним или ресторанским трошковима. Права картица за вас ће се поклопити са местом на које обично трошите више новца.

» ВИШЕ: Погодности Америцан Екпресс картице за које можда нисте знали да имате

Проналажење праве Америцан Екпресс картице за вас

 • Наш избор за повраћај новца

 • Наш избор за једноставност

 • Наш избор за гурмане

 • Наш избор за путовање

 • Наш избор за луксузне погодности

Наш избор за повраћај новца

Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресс-а

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Награде:

 • 6% готовине назад у У.С. супермаркети на потрошњу до 6.000 долара годишње.

 • Повраћај 6% на одабрано У.С. претплате за стримовање.

 • 3% назад на транзит, укључујући У.С. бензинске пумпе.

 • 1% назад на све остало.

 • Примењују се услови (погледајте цене и накнаде).

Понуда добродошлице: Зарадите кредит на изводу од 300 УСД након што потрошите 3000 УСД на куповине на новој картици у првих 6 месеци. Услови се примењују.

Годишња накнада: 0 УСД увод за прву годину, затим 95 УСД. Примењују се услови.

Зашто нам се свиђа: Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресс-а нуди тешко надмашив повраћај од 6% на У.С. супермаркети на годишњем трошењу до 6.000 долара поред осталих награда, а за домаћинства која троше много на храну, то је драгоцено. Повраћај готовине је флексибилан, а картица такође долази са бонус понудом. Све ове предности чине Блуе Цасх Преферред® картицу из Америцан Екпресс-а изузетно привлачном опцијом. Примењују се услови.

Недостаци: Картица долази са годишњом накнадом након прве године, што је искључење за неке власнике картица. Ограничење награда зарађених у У.С. супермаркет је такође ограничавајући за оне који троше више од тога.

» ВИШЕ: Комплетан преглед Блуе Цасх Преферред® картице из Америцан Екпресс-а

Наш избор за једноставност

Блуе Цасх Еверидаи® картица из Америцан Екпресс-а

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Награде:

 • 3% назад у У.С. супермаркети на до 6.000 долара потрошених годишње (тада 1%).

 • 2% назад у У.С. бензинске пумпе и изаберите У.С. робне куће.

 • 1% назад на све остале куповине.

 • Примењују се услови (погледајте цене и накнаде).

Понуда добродошлице: Зарадите кредит од 200 УСД након што потрошите 2000 УСД на куповину на новој картици у првих 6 месеци. Услови се примењују.

Годишња накнада: 0 УСД увод за прву годину, затим 95 УСД. Примењују се услови.

Зашто нам се свиђа: попут Блуе Цасх Преферред® картице из Америцан Екпресс-а, Блуе Цасх Еверидаи® картица из Америцан Екпресс-а награђује потрошњу намирница. Његова стопа награђивања је нижа, али такође не наплаћује годишњу накнаду. Са тобом.С. бензинске пумпе и изаберите У.С. робне куће такође зарађују бонус награде, то је картица која нуди много флексибилности за породице које цене лакоћу зараде (и трошења) поврата готовине. Примењују се услови.

Недостаци: Стопе награда су ниже од осталих картица (али такође недостаје годишња накнада).

» ВИШЕ: Потпуна рецензија Блуе Цасх Еверидаи® картице из Америцан Екпресс-а

Наш избор за гурмане

Америцан Екпресс® златна картица

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Награде:

 • 4 поена за наградно чланство по долару потрошеном у ресторанима, укључујући оне направљене преко независних процесора као што су Скуаре и Тоаст.

 • 4 поена по долару потрошеном у У.С. супермаркети на куповини до 25.000 долара годишње.

 • 3 бода по потрошеном долару за летове резервисане директно код авио-компанија или код Америцан Екпресс Травел-а.

 • 1 поен по долару потрошеном на друге куповине које испуњавају услове.

 • Примењују се услови (погледајте цене и накнаде).

Понуда добродошлице: Освојите 60.000 Мемберсхип Ревардс® поена након што потрошите 4.000 УСД на куповине које испуњавају услове помоћу нове картице у првих 6 месеци. Услови се примењују.

Годишња накнада: $250. Примењују се услови.

Зашто нам се свиђа: Висока стопа награда за потрошњу у ресторанима и продавницама значи да зарађујете поене на брзом снимку, било да уживате у финој трпези или кувању код куће. Бодови за чланство вреде око 0.5 центи до 1 цент сваки у зависности од тога како их искористите, при чему коришћење путних и поклон картица обично нуди највећу вредност. Картица такође нуди годишње кредите, укључујући до 120 УСД годишњег кредита за вечеру, што помаже у компензацији годишње накнаде (важе услови). Упис је обавезан, а 120 долара долази из месечних кредита од 10 долара. Примењују се услови.

» ВИШЕ: Предности Америцан Екпресс® Голд картице 

Недостаци: Релативно висока годишња накнада може уплашити неке потенцијалне власнике картица, али ако је ваша потрошња у складу са категоријама бонуса, онда можете више него да повратите вредност те накнаде.

» ВИШЕ: Комплетан преглед Америцан Екпресс® Голд картице 

Наш избор за путовање

Америцан Екпресс® зелена карта

Награде:

 • Зарадите 3 поена за чланство за сваки долар потрошен на путовање, укључујући авионске карте, хотеле, крстарења, изнајмљивање аутомобила, кампове, возове, таксије, дељење вожње, обиласке, трајекте, путарине, паркинг, аутобусе, подземне железнице, сајтове за путовања трећих страна и амектравел.цом.

 • Зарадите 3 поена за сваки долар потрошен у ресторанима широм света.

 • Зарадите 1 поен за 1 $ свуда другде.

 • Примењују се услови (погледајте цене и накнаде)

Понуда добродошлице: Зарадите 30.000 Мемберсхип Ревардс® поена након што потрошите 2.000 УСД на куповину на новој картици у прва 3 месеца. Примењују се услови.

Годишња накнада: $150. Примењују се услови.

Зашто нам се свиђа: Награде за путовања на овој картици су свеобухватне, покривајући разнолику лепезу превоза, укључујући цене подземне железнице и крстарења, као и традиционалније авионске карте и хотелске трошкове. Без обзира на то како волите да путујете, ова картица ће вас наградити за то. Осим тога, када једете у ресторанима, било локално или на путу, скупљате бонус поене. Примењују се услови.

» ВИШЕ: Предности Америцан Екпресс® зелене карте 

Недостаци: Картица долази са годишњом накнадом. Имајте на уму и да они који су лојални одређеном хотелу или авио-компанији можда желе да размотре АмЕк кобрендиране картице као што су Хилтон Хонорс Америцан Екпресс Цард или Делта СкиМилес® Голд Америцан Екпресс Цард. А ако више волите да плаћате већу годишњу накнаду за луксузне погодности, читајте даље.

» ВИШЕ: Комплетан преглед Америцан Екпресс® зелене карте 

Наш избор за луксузне погодности

Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Награде:

 • 5 наградних поена за чланство по долару потрошеном на летове резервисане директно код авио-компанија или код Америцан Екпресс Травел-а.

 • 5 поена по долару за препаид хотеле резервисане преко Америцан Екпресс Травел-а.

 • 2 поена по долару на друге прихватљиве путне трошкове резервисане у Америцан Екпресс Травел-у.

 • 1 поен по долару за све остале куповине.

 • Примењују се услови (погледајте цене и накнаде).

Понуда добродошлице: 

 • Зарадите 100.000 Мемберсхип Ревардс® поена након што потрошите 6.000 УСД на куповине на картици у првих 6 месеци чланства на картици. Услови се примењују.

 • За ограничено време: 10 бодова за чланство по долару потрошеном на куповину у ресторанима широм света и у У.С. мала предузећа, до 25.000 УСД у комбинованим куповинама, у првих 6 месеци. Мала предузећа која испуњавају услове можете пронаћи тако што ћете претражити Америцан Екпресс’ Схоп Смалл Мап за малопродајне локације и трговце на мрежи. Примењују се услови.

Годишња накнада: 695 долара. Примењују се услови.

Зашто нам се свиђа: Ако трошите много на путовања и желите премиум погодности — и вољни сте да их платите у виду огромне годишње накнаде — онда би Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а могла бити за вас. Зарађујете велике награде и уживате у луксузним погодностима као што су кредити на изводу, приступ салону на аеродрому и надоградње хотела. Примењују се услови.

Недостаци: Та велика годишња накнада није за свакога.

» ВИШЕ: Комплетна рецензија Тхе Платинум Цард® компаније Америцан Екпресс

Све информације о Америцан Екпресс® зеленој картици независно је прикупио НердВаллет. Америцан Екпресс® Греен Цард више није доступна преко НердВаллет-а.

Да бисте видели цене и накнаде за Америцан Екпресс® Голд Цард, погледајте ову страницу.

Да бисте видели цене и накнаде за Тхе Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу.

Да бисте видели стопе и накнаде за Блуе Цасх Преферред® картицу од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу.

Да бисте видели стопе и накнаде за Блуе Цасх Еверидаи® картицу од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here