Које кредитне картице дају бесплатне ФИЦО резултате?

Пре много година, ваш ФИЦО резултат је био тајна коју зајмодавци нису желели да знате. Тада вам је Закон о поштеном кредитном извештавању омогућио да затражите свој кредитни резултат од кредитних бироа, али сте морали да платите за то. Сада смо у ери бесплатних резултата.

У 2013, Фаир Исаац Цорп., компанија која је креирала ФИЦО резултат, покренула је свој програм отвореног приступа ФИЦО Сцоре, који је омогућио зајмодавцима да својим клијентима дају бесплатне ФИЦО резултате.

Следеће године, Биро за финансијску заштиту потрошача позвао је главне издаваоце кредитних картица да понуде бесплатне кредитне оцене својим клијентима, а многи од њих сада то чине. Ево где се налазе највећи издаваоци кредитних картица:

Који издаваоци кредитних картица нуде бесплатне резултате?

Издавач

Фрее Цредит Сцоре Типе

Ко то може добити

Америцан Екпресс

ФИЦО

Било ко

Банк оф Америца

ФИЦО

Власници картица

Барцлаицард УС

ФИЦО

Власници картица

Цапитал Оне

ВантагеСцоре 3.0

Било ко

потера

ВантагеСцоре 3.0

Било ко

Цити

ФИЦО

Неки рачуни

Откријте

ФИЦО

Било ко

америчка банка

ВантагеСцоре 3.0

Власници рачуна

Веллс Фарго

ФИЦО

Клијенти са рачунима потрошачких кредита

Напомена: ФИЦО резултати које дају различити издаваоци кредитних картица могу се разликовати. То је зато што издаваоци добијају ФИЦО резултате од различитих бироа за потрошачке кредите. Сваки биро самостално прикупља податке о потрошачким рачунима и израчунава резултате само на основу података које је прикупио.

Као што табела показује, неки издаваоци чак превазилазе своје власнике картица. Цапитал Оне нуди бесплатне ВантагеСцорес свима, а Дисцовер свима даје бесплатне ФИЦО резултате.

» ВИШЕ: Шта је кредитни резултат и који су распони?

Зашто би требало да проверите свој резултат?

Познавање вашег ФИЦО резултата има бројне предности. Прво, већина зајмодаваца у Сједињеним Државама користи ФИЦО резултате када одлучују да ли да продуже кредит. Уз приступ резултату заснованом на истим моделима које користе банкари и издаваоци картица, имаћете бољи осећај о томе где стојите у њиховим очима.

Такође, ако радите на побољшању кредита, провера вашег ФИЦО резултата сваког месеца је одличан начин да процените свој напредак. Задовољство је видети да се ваш труд исплати. Са друге стране, биће лакше уочити кредитне грешке када их направите и прилагодите своје навике у складу са тим.

Коначно, праћење вашег ФИЦО резултата је добар начин да уочите проблеме. Ваш ФИЦО резултат је одређен информацијама у вашем кредитном извештају. Ако постанете жртва крађе идентитета или грешке у кредитном извештају, то ће се вероватно појавити у вашем ФИЦО резултату. Иако ће и даље бити корисно да најмање једном годишње проверите своја три кредитна извештаја — што такође можете учинити бесплатно на АннуалЦредитРепорт.цом — видети свој ФИЦО резултат сваког месеца је добар систем за рано упозорење ако ствари почну да крену ван шина.

НердВаллет такође нуди бесплатан кредитни извештај. 

Зашто ваши резултати нису потпуно исти?

Ево где постаје незгодно: немате само један ФИЦО резултат. Сваки од три главна бироа за кредитно извештавање — Екуифак, Екпериан и ТрансУнион — прикупља податке независно и оцењује вас на основу сопствених података. Издавачи кредитних картица не користе сви исти резултат из истог бироа.

Обично ће сва три ФИЦО резултата бити прилично слична. Али резултат је да ако се пријавите за велики зајам, попут хипотеке, немојте се изненадити ако резултати које ваш кредитор гледа нису исти као они који видите код издаваоца ваше кредитне картице 'с сите.

» ВИШЕ: Објашњене бесплатне кредитне услуге 

Закључак: Знање је једнако моћи

Ако је ваш резултат доступан, даје вам већу моћ над вашим финансијским животом. Ваш кредитни извештај се састоји од свих врста осетљивих информација које могу имати снажан утицај на ваше финансије и у великој мери утицати на ваш кредитни резултат. Важно је проверити да ли су подаци тачни и ажурни, а већина великих издаваоца сада ово чини бесплатним и лаким.

» ВИШЕ: Како изградити кредит

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here