Које кредитне картице помажу овлашћеним корисницима да изграде кредит?

Додавање некога на вашу кредитну картицу као овлашћеног корисника је једноставан начин да потенцијално побољшате њихове кредитне резултате, под претпоставком да сте платили рачун на време и да нисте искористили превише свог доступног кредита. Али да би ова стратегија заиста функционисала, желећете да будете сигурни да су информације о том налогу укључене у њихове кредитне извештаје. У супротном, додавање некога на вашу картицу – било да је дете, партнер или родитељ – неће учинити ништа за њихове резултате.

Да би се тај исти налог појавио као „траделине“ у кредитним извештајима вашег овлашћеног корисника зависиће од два главна фактора:

  • Политика издаваоца. Сви главни издаваоци које је НердВаллет анкетирао пријавили су активности овлашћених корисника трима великим кредитним бироима — Екуифак, Екпериан и ТрансУнион — у неком облику. Али неки су приметили да не пријављују информације ако примарни налог садржи негативне информације или ако је овлашћени корисник млађи од одређене године.

  • Политика кредитног бироа. Чак и када издаваоци пријаве овлашћени кориснички налог, кредитни бирои га можда неће укључити у кредитни извештај овлашћеног корисника ако садржи негативне информације или ако је овлашћени корисник млађи од одређене године, у зависности од њихове политике.

На крају, ако желите да помогнете некоме да успостави кредитну историју тако што ћете га додати на свој налог, можете уштедети време и енергију тако што ћете унапред знати како издаваоци и бирои рукују овим информацијама. На крају крајева, не желите да додате некога на налог у покушају да помогнете њиховим резултатима, само да бисте месецима касније сазнали да то није имало ефекта.

» ВИШЕ: Прегледајте куповине овлашћених корисника помоћу ових кредитних картица

Политике издаваоца

Сви главни издаваоци које је НердВаллет анкетирао у наставку су рекли да су пријавили активности овлашћених корисника сва три главна кредитна бироа, што генерално значи да се ове информације појављују у кредитним извештајима овлашћених корисника. Међутим, њихова политика извештавања се разликује. Ево како се они слажу од фебруара 2019, према портпаролима издаваоца.

Издавач

Да ли издавалац пријављује активности овлашћених корисника кредитним бироима?

Америцан Екпресс

Да, ако налог није делинквентан, а овлашћени корисник има најмање 18 година.

Банк оф Америца

да.

Барцлаис

Да, ако овлашћени корисник има најмање 16 година.

Откријте

Да; Дисцовер захтева да његови овлашћени корисници имају најмање 15 година.

Цапитал Оне

да.

Цити

да.

потера

да.

У.С. банка

Да, осим ако примарни налог није делинквентан.

Веллс Фарго

Да, ако овлашћени корисник има најмање 18 година.

Политике кредитног бироа

Ево како три главна кредитна бироа рукују овлашћеним корисничким информацијама које издаваоци пријављују од фебруара 2019. године, према портпаролима кредитног бироа.

Кредитни биро

Да ли је пријављена активност овлашћеног корисника укључена у кредитни извештај овлашћеног корисника?

Екуифак

Да; ако је овлашћени корисник најмање 16 година. Биће укључене и позитивне и негативне информације.

Екпериан

Да; али ако информације о примарном налогу постану погрдне, налог се уклања из кредитног извештаја овлашћеног корисника.

ТрансУнион

да. Биће укључене и позитивне и негативне информације.

» ВИШЕ: Која је разлика између овлашћеног корисника и заједничког налога?

Зашто се налог не појављује?

Смернице издаваоца и кредитног бироа могу вам дати добро основно разумевање зашто трговачка линија може или не мора бити укључена у кредитне извештаје вашег овлашћеног корисника. Али осим изузетака наведених у овим смерницама, ево још неколико разлога због којих би налог могао бити МИА:

Ваш издавач не пријављује никакве активности овлашћених корисника. Иако је уобичајено да издаваоци пријављују овлашћене корисничке налоге, то није обавезно. „У неким случајевима, иако ретки, зајмодавци могу одлучити да не пријаве овлашћене корисничке налоге“, каже Род Грифин, директор за образовање и информисање потрошача у Екпериан-у, у е-поруци.

Изоставили сте потребне информације приликом креирања налога. Према Националном плану за помоћ потрошачима, иницијативи коју су покренула три главна кредитна бироа, зајмодавци који пријављују кредитне бирое морају пријавити одређене информације о овлашћеним корисницима, укључујући њихов датум рођења. Иако ћете можда моћи да додате некога на свој налог без да на почетку пружите ове информације, то неће бити пријављено кредитним бироима осим ако не укључите ове информације. На пример, АмЕк напомиње да можете додати додатног власника картице без навођења његовог датума рођења или броја социјалног осигурања, али ако се те информације не додају у року од 60 дана, додатна картица ће бити затворена.

Овлашћени кориснички налог је затворио издавалац. Издавачи генерално задржавају право да затворе овлашћени кориснички налог ако утврде да је било која информација лажна или да овлашћени корисник није дао сагласност за додавање на налог. У неким случајевима, налог је можда затворен грешком. Ако се налог не приказује у кредитним извештајима вашег овлашћеног корисника и нисте сигурни зашто, позовите линију за корисничку подршку свог издаваоца и питајте.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here