Који хотели су се најбоље носили са ЦОВИД-19?

Пандемија ЦОВИД-19 окренула је путовања наглавачке, а хотелска индустрија је била приморана да се носи са стално променљивим пејзажом очекивања путника. Од нових политика отказивања до побољшаних процедура чишћења и социјалног дистанцирања, главни хотелски брендови су се трудили да се прилагоде новој стварности.

Али који хотелски брендови су се најбоље прилагодили? Које су понудиле политике које су највише прилагођене корисницима и биле спремне да жртвују крајње бриге зарад безбедности гостију?

Ажурирали смо свеобухватан преглед осам главних хотелских брендова, прелазећи са „оцена“ на детаљнију оцену на скали од пет поена. Такође смо ажурирали оцене засноване на новоуведеним политикама маски и резервација, новим информацијама које су нам дали на располагање од хотела и дубљем увиду у смернице сваког хотела.

Напомена: Ови хотелски брендови су увели нове политике чишћења и стерилизације, често у партнерству са здравственим радницима. Пошто нисмо стручњаци у овој области, нисмо покушавали да упоредимо ове политике. Уместо тога, фокусирали смо се на политике као што је примена маски које се могу директно упоредити.

На ранг листи

Укупно: Хилтон и Хајат (оцена: 4.8/5)

Друго место: Марриотт (оцена: 4.4/5)

Да бисмо одредили коначан резултат, упоредили смо две главне категорије:

 • Флексибилна правила за промене и отказивање, укључујући тренутне и претходне политике за постојеће и нове резервације.

 • Здравствене и социјалне политике дистанцирања, преко осам критеријума укључујући примену маски, социјално дистанцирање у заједничким просторијама и процедуре пријављивања без контакта.

Сваком бренду смо дали оцену у свакој категорији (погледајте доле за више детаља), а затим смо усредсредили ове две оцене.

Ово августовско ажурирање је доживело огромну потрес на ранг листи, након што су се политике здравља и безбедности (посебно у вези са маскама) промениле за многе брендове крајем јула. Такође, водећи брендови су наставили да нуде флексибилне политике резервација за нове резервације, док су они који су почели да повлаче ове политике нарушени.

Хилтон и Хиатт заузимају прво место захваљујући доследно флексибилним политикама резервације и јасним и свеобухватним безбедносним мерама.

Напомена: Ова рангирања су актуелна од августа. 7. 2020. и не одражавају никакве промене од тада.

Здравствено и социјално дистанцирање

Победник: Хајат (оцена: 5/5)

Друго место: Хилтон (оцена: 4.5/5)

Упоредили смо сваки програм по осам критеријума, на основу званичних политика наведених на веб локацијама хотела:

 • Социјално дистанцирање: Посебне политике које обезбеђују одговарајућу социјалну дистанцу између гостију у заједничким просторијама.

 • Блокиране собе: Правила која осигуравају да се собама за госте не приступа одређени број дана између резервација или након чишћења од стране особља.

 • Низак контакт за пријављивање/одјављивање: Функције као што су мобилно пријављивање и експресно одјављивање, које минимизирају контакт између гостију и особља.

 • Особље носи маске: Посебне политике (не препоруке) које захтевају да особље носи маске.

 • Гости носе маске: Објављене смернице које захтевају од гостију хотела да носе маске чак и у државама у којима то није обавезно.

 • Обучени локални здравствени вођа: Сваки хотел је доделио запосленог, обученог здравственог координатора или вођу.

 • Здравствене провере особља: Специфичне смернице (не препоруке) као што су провере температуре које помажу у прегледу особља.

 • Побољшане процедуре чишћења: Као што је горе поменуто, размотрили смо да ли је хотел објавио политику чишћења, али нисмо упоредили специфичности ових процедура.

Упркос спором старту са својим здравственим протоколима, споро и постојано је победио у трци за Хиатт захваљујући јасној политици маски за лице и обученим локалним здравственим лидерима. Хилтон је такође постигао добре резултате у овој категорији. Радиссон је постигао лош резултат јер нема политику маски за госте или особље, док Виндхам има политику маски, али нема блокирања соба, здравствене провере особља или обучених здравствених лидера.

Флексибилна правила резервације

Победници: Хилтон (оцена: 5/5)

Другопласирани: Мериот и Радисон (оцена: 4.8/5)

Када су планови путовања први пут поремећени, неки хотели су навели флексибилне политике за постојеће резервације, дозвољавајући гостима да промене или откажу ове резервације без накнада. Затим су уследила правила која дозвољавају бесплатне промене и отказивање нових резервација, у покушају да се неки путници наведу да направе нове планове. Затим је дошло до повлачења обе политике током лета, пошто је вирус наизглед јењавао.

Да бисмо оценили ове политике које се стално развијају, погледали смо две врсте ослобађања од накнаде за промену/отказивање (нове и постојеће резервације) у априлу, када су многи путници мењали постојеће резервације, и једну врсту политике (само за нове резервације) у августу. Дакле, сваки хотелски бренд је добио три појединачне оцене (две за април, једну за август), сажете у једну оцену флексибилности испод.

Хилтон је заузео предњу страну пакета захваљујући својој стално великодушној политици промена/отказивања, чак и када су путовања поново порасла током лета. Радиссон се одлично показао у овој категорији са својом отвореном флексибилном политиком за путовања у било који будући датум.

Погледајте најбоље путне карте за 2021. Листа најбољих награда је пала. Ево ваше пречице до најбољих програма награђивања путовања у 2021. и још много тога. Проверите листу

Доња граница

Слично нашој анализи о томе како су се авио-компаније носиле са пандемијом, дали смо све од себе да ову изузетно сложену тему претворимо у једноставан систем оцењивања и пружимо помоћ путницима у одабиру којем хотелу ће веровати резервације за остатак 2020. и даље. По мом мишљењу, важно је да хотеле и друга предузећа сматрамо одговорнима за радње које предузимају у оваквим тренуцима. Дакле, ако сте у недоумици око резервације хотела, можда се нагињете брендовима као што су Хилтон и Хиатт који су постигли добре резултате у целости.

Ако су осигурање здравља и правилно социјално дистанцирање ваша примарна брига, размислите о брендовима са наметнутим политикама маски као што су Бест Вестерн, Хиатт, Хилтон, ИХГ или Марриотт. Ако је, с друге стране, одржавање флексибилности усред неизвесности због корона вируса најважније, погледајте брендове као што су Радиссон, Хилтон, Марриотт и Хиатт, који су овде оценили највише.

У сваком случају, обавезно проверите најновија правила датог хотела пре резервисања.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here