Зашто вам кућна гаранција не може дати поправку за којом жудите

То је ноћна мора сваког власника куће — нешто је покварено и коштаће много новца да се то поправи или замени. Нажалост, без обзира на то колико добро водите рачуна о свом дому, пре или касније, неки уређај или главни систем ће закркнути.

Неки власници кућа планирају ово куповином кућне гаранције, која може покрити неке трошкове везане за нормално хабање ових јединица. Али пре него што се посветите једном, уверите се да заиста разумете шта гаранција нуди.

На пример, чак ни национално признате компаније за гаранцију за кућу неће нужно гарантовати да ће заменски предмет бити исте величине, боје или бренда као његов претходник.

У жалби Цонсумер Аффаирс-у, веб-страници која пружа вести и рецензије потрошача, огорчена власница куће укључила је фотографију свог белог заменског фрижидера који је био превисок да стане испод ормарића у простору где је био стари. Према жалби, власница куће је чекала месец дана да добије замену за свој црни фрижидер, а задржала је превелики бели само након што је компанија за гаранцију рекла да ће бити потребна "накнада за попуну залиха и транспорт" да би га вратила.

Иако ово није искуство сваког купца са гаранцијама за кућу, они који не прочитају ситна слова својих уговора могли би на крају бити разочарани.

На данашњем врућем тржишту некретнина, са неким купцима који одустају од инспекције куће и повећавају своје финансије да би направили већу понуду, обећање попуста на поправке у кући може бити разумљиво привлачно. Али док гаранције за куће имају своје предности, власници кућа треба да знају да не могу купити потпуни мир по цени уговора.

Знајте за шта плаћате

Кућна гаранција је опциона политика за власнике кућа која покрива трошкове поправки за уређаје и системе који имају проблеме. Годишњи трошкови могу значајно да варирају у зависности од политике, са премијама у распону од 300 до око 1.000 долара.

Поред годишњих премија, ако поднесете захтев, такође ћете морати да платите сервисну накнаду за техничара (којег одабере кућа за гаранцију) да дође у ваш дом и процени проблем — чак и ако је гаранција компанија на крају одбија вашу тврдњу. Опет, цена ће зависити од ваше политике; накнаде се углавном крећу између 75 и 150 долара по посети.

Према Натионал Хоме Сервице Цонтрацт Ассоциатион, индустријској трговинској организацији са седиштем у Канзасу, кућне гаранције углавном покривају трошкове везане за „нормално хабање“ система и уређаја као што су унутрашњи водовод, грејање, електрична енергија, машина за прање судова и пећница. Иако неки потрошачи могу очекивати да ће главне јединице попут централне климатизације, фрижидера, машине за прање и сушење веша бити покривене основним планом, то би могло захтевати додатну покривеност.

Даље, тврдње које се односе на "постојеће услове" (питања која претходе куповини гаранције) и штету узроковану неправилним одржавањем или употребом вероватно ће одбити од стране гарантне компаније.

„Мој савет број један је да одржавате свој дом“, каже Арт Цхартранд, бивши извршни директор НХСЦА. Иако компаније за гаранцију имају тенденцију да заузму разуман приступ, каже он, власник куће је на крају одговоран за одржавање свог дома у добром стању. Ако сте техничар и „уђете у нечију кућу, и откријете да не знају шта је филтер за ваздух и да га нису мењали годинама, то може бити проблем."

Истражите историју компаније да бисте добили потпунију слику

Иако истраживање кућне гаранције можете започети на веб локацијама компаније и листама најбољих ствари, ово неће рећи целу причу о томе како је користити своју покривеност. Пошто неке компаније за гаранцију имају бољу историју од других, можете добити јаснију представу о репутацији компаније тако што ћете проверити изворе као што су владине веб странице и рецензије купаца.

На пример, упозорење потрошача из канцеларије Вашингтона, Д.Ц., државни тужилац Карл А. Рацине позива потрошаче да пажљиво прочитају уговоре о гаранцији за кућу. Упозорење подстиче потрошаче да знају шта уговор обухвата, а шта не покрива, да буду опрезни са претераним тврдњама и траже више информација о компанији, по могућности од некога ко је раније радио са њом.

Током година, државни званичници су такође подносили жалбе против неких компанија за гаранцију. На пример, 2014. године, Одељење за потрошачке послове у Њу Џерсију поднело је жалбу против водеће националне компаније за гаранције за кућу због одбијања потраживања путем обмањујућих средстава.

Компанија је оптужена да криви кварове на неправилном одржавању, чак и када су техничари изјавили да су покривени кућни системи или уређаји правилно одржавани и/или да су отказали из разлога који нису повезани са лошим одржавањем или постојећим проблемима." Према жалби, једној муштерији је речено да ће њен захтев за климатизацију бити одбијен осим ако не буде могла да пружи евиденцију о одржавању од 12 година.

Рецензије потрошача, веб локација за државног тужиоца у вашој држави и сајтови као што је Биро за боље пословање могу бити драгоцени ресурси за истраживање историје компаније за кућну гаранцију и разликовање оних са позитивном репутацијом купаца и евиденцијом. Само Беттер Бусинесс Буреау наводи 85 компанија за кућну гаранцију са „А“ или вишим оценама, што би могло бити одлично место за почетак претраге.

Сазнајте када тачно почиње ваша покривеност

Џесика Хоф, брокер власница Центури 21 ЈРС Реалти у Кларку, Њу Џерси, видела је мешовите резултате за своје клијенте са кућним гаранцијама.

„С једне стране, био је клијент који је у петак имао проблем са поквареним тоалетом“, каже она. „Звали су компанију за кућну гаранцију током викенда и неко је био тамо у понедељак. То је био одбитак од 150 долара, а они су завршили целу ову ствар. То је било заиста позитивно искуство."

У међувремену, још једном клијенту је централна клима покварила три дана након затварања, али је компанија одбила да покрије било каква потраживања у првих 30 дана. „У Њу Џерсију је 100 степени“, присећа се Хоф. „Средина је лета и он мора да чека 30 дана да се централни ваздух покрије."

Прилично је уобичајено да компаније за кућну гаранцију почну са покрићем 30 дана након куповине уговора. Иако ће ово бити наведено у споразуму, то је детаљ који се лако може превидети. Чекање 30 дана на нову машину за прање судова може бити незгодно - али чекање толико на исправан ХВАЦ систем може бити проблематичније.

Прочитајте ситно писмо

Артикли са великим улазницама могу имати ниске границе покрића у неким плановима за кућну гаранцију, остављајући потрошачима да покрију остатак рачуна. Кевин Браслер, извршни уредник непрофитне организације за преглед потрошача Цонсумерс' Цхецкбоок, указује на пећи као на пример скупе јединице за поправку или замену, са многим плановима кућне гаранције који покривају само делић предвиђених трошкова. „То није потпуна заштита“, каже он, „и то није мир што се мене тиче."

Неколико примера уговора од водећих компанија за гаранцију за куће наводи ограничење од 1.000 до 2.000 долара за радове у вези са грејањем и климатизацијом, када нова пећ или бојлер могу коштати хиљаде долара више. Дакле, иако потрошачи могу уштедети новац са кућном гаранцијом, и даље бисте требали очекивати да ћете платити из свог џепа када нешто значајно треба да се замени.

Поред тога, Цхартранд препоручује власницима кућа да се посебно распитају о свим паметним уређајима које поседују како би разумели детаље о томе која покривеност може да им буде доступна. Док компаније за кућну гаранцију покушавају да буду у корак са темпом технологије, каже он, и даље може да постоји заостајање у опцијама покривености за власнике кућа са новијим паметним уређајима.

Како да добијете боље искуство од кућне гаранције

„Пре него што нешто прекинете, погледајте уговор о гаранцији за кућу и упознајте се са њим“, саветује Цхартранд. Потрошачи можда остављају новац на столу само зато што забораве или нису свесни ствари које би могле бити покривене њиховом полисом. Његов савет за оне који желе да извуку максимум из своје кућне гаранције је да је увек провере пре него што плате да сами замене нешто.

„На пример, многи људи имају покриће у овим уговорима за светла и славине“, рекао је он. „Искрено, једном сам заборавио. Покварила ми се славина и отишао сам да је купим и отишао „чекај мало, моја кућна гаранција то покрива!'"

Алтернативе кућним гаранцијама

Претпоставимо да бисте радије избегавали да се крећете по специфичностима политике кућне гаранције. У том случају, можете узети готовину коју бисте уложили за куповину гаранције за кућу и уместо тога је сакрили у фонд за хитне случајеве.

На пример, рецимо да сте купили план кућне гаранције који кошта 50 долара месечно и 150 долара за сваки позив сервиса. Ако је ваша машина за прање судова морала да се поправи после другог месеца, већ бисте платили најмање 250 долара пре него што је поправљена.

Да је поправка коштала 250 долара или мање, тај новац би можда био бољи на штедном рачуну са којег сте могли да повучете док бирате своју жељену сервисну компанију. Међутим, претпоставимо да је требало заменити машину за прање судова. У том случају, то би лако могло коштати преко 600 долара за јединицу од 24 инча - што би потенцијално учинило да се гаранција за кућу исплати (у зависности од тога када се покварила и да ли је замена била покривена вашим планом).

Друга опција је да истражите додавање „препорука“ у осигурање власника куће. Они могу проширити вашу покривеност за плаћање електричних или механичких оштећења уређаја, система и комуналних водова, иако вероватно неће покрити штету од нормалног хабања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here