Зашто — и како — да добијете претходно одобрење за кредит за аутомобил“,

Пре него што кренете у куповину аутомобила, одвојите време да добијете претходно одобрење за ауто кредит. Поред тога што вам помаже да обезбедите најбољу могућу каматну стопу, претходно одобрење вам даје предност у продавници и безбрижност у вези са куповином.

Лако је добити унапред одобрење за зајам за аутомобил код кредитних синдиката, банака или онлајн зајмодаваца пре него што кренете у продавницу. Ево зашто би требало и како да почнете.

» УПОРЕДИТЕ: Кредити за аутомобиле за добар, поштен или лош кредит

Поставите реалан буџет

Добивање унапред одобрења за ауто кредит вам помаже да поставите реалан буџет за куповину аутомобила јер знате колико можете да позајмите и по којој каматној стопи.

Ваша куповна цена би требало да буде мања од оне за коју сте стварно одобрени јер ћете морати да резервишете око 10% износа кредита за порезе и накнаде. Такође ћете желети да узмете у обзир учешће и износе замене који компензују куповну цену.

Са свим овим информацијама, користите калкулатор ауто кредита да бисте проценили своју месечну уплату. Тада можете да се уверите да ће се плаћање аутомобила уклопити у ваш буџет, а ако не, можете потражити јефтинији аутомобил. И не заборавите, ваши укупни трошкови аутомобила – укључујући ствари као што су осигурање, бензин и одржавање – биће више од само плаћања кредита.

Заштитите се од марака дилера

Финансирање од дилера је згодно, али ако нисте куповали около, менаџер за финансије дилера би могао покушати да искористи то и повећа вашу каматну стопу. То би могло да значи да плаћате 1 или 2 процентна поена више него што би требало, што може да доведе до стотине долара током трајања вашег кредита.

Ако добијете претходно одобрење, знаћете да сте добили најбољу каматну стопу за коју можете да се квалификујете и моћи ћете да процените да ли вам дилер нуди добру понуду.

Ојачајте своју преговарачку позицију

Са вашим бланко чеком или сертификатом који је одобрио зајмодавац, трансформишете се у „купца у готовини“ на паркингу и налазите се у много јачој преговарачкој позицији.

Без претходног одобрења, ево како се игра преговарање о цени аутомобила:

Насмејани продавац аутомобила пита: „Па, коју месечну уплату тражите?”

Преговарањем о месечној уплати, финансијски менаџер може да надува или „пакује“ уплату са таксама или накнадама које често имају мало везе са ценом аутомобила.

Али ако добијете унапред одобрено финансирање, можете избећи ову тактику продаје.

Можете се одмах осмехнути и рећи: „Ја сам купац у готовини. Хајде да причамо само о цени аутомобила.”

Ако имате занат, куповина онлајн понуда за правилно вредновање вашег старог аутомобила такође ће вас ставити у јачу позицију.

Добијте још бољу стопу и избегавајте препродаје

Док преговарате и закључујете посао, када потписујете папире у канцеларији за финансије и осигурање, можете користити своје претходно одобрење као лак начин да одбаците додатке и понуде продужене гаранције које не желите.

Реците: „Претходно сам одобрен за овај износ и нећу га прекорачити.”

Или можете видети да ли ће дилер надмашити вашу стопу. Дилери често имају приступ јефтинијем финансирању преко „заробљених кредитора“.” Ово су банке које су основале аутомобилске компаније само да дају ауто кредите и могу понудити стопе које су ниже од оних у другим банкама.

Вреди попунити захтев за кредит у продавници да бисте видели на које посебне понуде и подстицаје можете да се квалификујете, посебно ако имате јак кредит.

Да ли треба да будете претквалификовани уместо претходно одобрени?

Добијање претходног одобрења за ауто кредит није исто што и претходно квалификовање – то је мало озбиљније. Када сте спремни за куповину, „понуда „готовина у руци“ или претходно одобрење је оно што вам може помоћи у заступству“, каже Делвин Давис, виши истраживач у Центру за одговорно кредитирање.

Ако немате појма какав је ваш кредитни резултат или какву врсту зајма бисте могли да добијете, претквалификација је нискоризичан начин да сазнате. То захтева само „меко“ повлачење кредита, тако да можете да добијете процену о томе какве стопе можете добити без оштећења резултата. Али цене нису загарантоване – оне могу бити тачне само колико и ограничене информације које дате за претквалификацију, тако да би ваша коначна стопа могла бити виша.

У принципу, сачекајте да добијете претходно одобрење док не будете озбиљни у вези са куповином аутомобила и сазнате свој кредитни резултат јер ће пријављивање утицати на ваш кредит. Иако ни једно ни друго не гарантује финансирање, оба могу бити добри показатељи ваше способности да обезбедите финансирање и помоћи да одредите колико аутомобила можете да приуштите.

Ауто кредити за куповину: претходно одобрење вс. претквалификација

Претходно одобрење значи да је зајмодавац прегледао ваш кредитни извештај (не само резултат) и друге информације како би одредио износ кредита и стопу коју ћете вероватно добити.

Брзе чињенице пре одобрења:

  • Тешко кредитно повлачење.

  • Вероватно ћете добити понуђену стопу (ваш аутомобил такође мора да испуњава критеријуме зајмодавца).

  • Чини вас „купцем у готовини“ у продавници.

Претквалификација значи да ћете вероватно добити зајам по датој стопи (или у широком опсегу) на основу ограничених личних и финансијских информација. То није понуда да вас финансирам.

Кратке чињенице за претквалификацију:

  • Меко повлачење кредита.

  • Процењена стопа може да се промени на основу пуне провере кредитне способности.

  • Често има широк спектар каматних стопа за које можете да се квалификујете, али не гарантује ниједну.

Како добити унапред одобрење за ауто кредит

Можете се пријавити за добијање претходног одобрења за ауто кредит на мрежи, телефоном или лично у банци или кредитној унији. Пошто већ имате однос са тренутном банком, добра је идеја да се тамо пријавите.

Настојте да добијете претходно одобрење од два или три зајмодавца укупно како бисте могли да изаберете најбољу каматну стопу и да се пријавите за све њих у року од 14 дана. Иако је за претходно одобрење потребно тешко повлачење кредита, ако више зајмодаваца затражи ваш извештај у кратком времену, они се рачунају као један. Добра је идеја да касније поново проверите своје извештаје да бисте били сигурни да нема грешака.

Након тога, можете се завалити и гледати понуде док не дође време да се упутите у продавницу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here