Зашто је лакше добити кредитну картицу у продавници него обичну?

За лојалисте бренда, кредитне картице продавнице свакако могу бити корисне. А за оне са кредитом мање од идеалног, за њих се такође може лакше квалификовати од других врста картица.

Али постоје разлози због којих је лакше набавити кредитне картице продавнице: Оне долазе са одређеним недостацима – као што су високи АПР, ниски кредитни лимити и нефлексибилна правила – које опште кредитне картице немају.

Није да картице продавнице не могу бити вредне. У последње време, они су озбиљно побољшали своју игру награда, а такође можете да остварите попусте, погодности, бесплатну доставу, приступ специјалним распродајама и још много тога.

Али пре него што се пријавите за кредитну картицу у продавници, морате имати на уму недостатке и упозорења.

» ВИШЕ: Кредитна картица продавнице у односу на. општа карта: Што је боље? 

Кредитне картице продавница имају тенденцију да имају више АПР

Од овог писања, просечан АПР на кредитној картици која изазива камату је око 16%, према Федералним резервама. Ваша стопа ће зависити од ваших кредитних резултата, који показују издаваоцу картице колики ризик преузима тиме што вам одобрава кредитну линију. Уопштено говорећи, што је ваш кредит бољи, то ће вам бити нижи АПР.

Али кредитне картице продавница обично имају АПР који могу да се крећу знатно изнад 16% — понекад и до 25% или више. Узмите у обзир, на пример, Банана Републиц Виса® кредитну картицу. Текући АПР је 25.99% променљиво. Или Потрошачка кредитна картица Хоме Депот. АПР који је у току је 17.99%-26.99% променљиво.

Дакле, ако сте кандидат са, рецимо, само поштеним кредитом (ФИЦО резултати између 630 и 689), онда да, можда ћете добити одобрење за кредитну картицу продавнице. Али платићете веома високу камату на било који салдо који на крају носите.

Штреберски савет: Када користите општу кредитну картицу за куповину, продавница прима само куповну цену, док банка која издаје картицу наплаћује сву камату која би могла да настане од те куповине. Користите картицу продавнице и продавац ће делити неочекивани приход од било каквог интереса. (Можете у потпуности да избегнете камате ако плаћате свој износ на време и у потпуности сваког месеца.)

» ВИШЕ: Зашто је камата на кредитне картице тако висока?

Кредитне картице продавница често имају ниске кредитне лимите

Други начин на који кредитне картице продавнице смањују ризик од продужења кредита је да понуде ниже кредитне лимите него што бисте могли да добијете са општим кредитним картицама.

Ако ће власник картице платити, ризик за продавца је много мањи ако је лимит на картици само 300 долара, а не, рецимо, 5.000 долара.

Али нижи кредитни лимит може утицати на коришћење кредита, односно износ који дугујете као проценат вашег доступног кредита. Коришћење кредита је главни фактор у вашим кредитним резултатима, и генерално, што је ниже, то боље – али може бити тешко задржати ту цифру на ниском нивоу када је и ваш кредитни лимит низак.

На пример, ако имате картицу продавнице са кредитним лимитом од 300 УСД и на њу ставите куповину у вредности од 150 УСД, ваш однос коришћења кредита је 50%. У идеалном случају, 30% или мање је добра смерница.

» ВИШЕ: 4 грешке које сам направио са својом Таргет кредитном картицом и шта бих волео да сам урадио другачије

Кредитне картице продавнице — и њихове награде — не могу увек да се користе свуда

Постоје две основне врсте кредитних картица продавнице:

  • Картице затворене петље: Ове врсте картица продавнице имају назив продавнице или продавца и могу се користити само са брендом продавнице или сродним брендовима.

  • Отворене картице: Ове картице продавнице носе име и трговца и платне мреже (Виса, Мастерцард, итд.). Као такви, могу се користити унутар и изван бренда — у суштини свуда где се прихватају кредитне картице.

У сваком случају, када имате кредитну картицу продавца, то може дати том трговцу утицај на ваше изборе потрошње. Картице затворене петље су очигледно више ограничавајуће јер трговац може задржати вас (и вашу потрошњу) у потпуности у својој башти ограђеној зидовима.

Али чак и са отвореним картицама, постоје ограничења: могу вам омогућити да зарађујете награде за било коју врсту куповине, али можда ћете моћи да искористите те награде само у оквиру бренда продавнице.

Такође, власници картица продавница често добијају понуде које су применљиве само ако користе картицу. То пружа подстицај не само да се вратите у продавницу већ и користите картицу продавнице, за разлику од кредитне картице опште намене која нуди награде.

Штреберски савет: Ако имате отворену кредитну картицу продавнице – ону која ради на мрежи плаћања као што су Виса или Мастерцард – добро сте заштићени у случају да треба да оспорите наплату или да добијете повраћај новца. Али ако имате затворену картицу без подршке такве мреже плаћања, могли бисте бити рањивији.

Али кредитне картице продавница имају предности

Због својих виших каматних стопа, нижих кредитних лимита и ограничене употребљивости, картице продавница нису увек најефикаснији кредитни алати. Али пошто се за њих лакше квалификују, могу да буду благодат за оне који имају гранични кредит или тек утврђују кредит, све док се користе одговорно. (То јест, плаћања се врше на време и, у идеалном случају, у потпуности сваког месеца.)

Поврх тога, картице продавница — посебно отворене картице — драстично су побољшале своје понуде и подстицаје у последњих неколико година, са намером да постану ваша свакодневна картица на врху новчаника.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Узмите Амазон Приме Ревардс Виса Сигнатуре картицу. Зарађује:

  • 5% назад на Амазон.цом и Вхоле Фоодс.

  • 2% назад у ресторанима, бензинским пумпама и дрогеријама.

  • 1% назад на све остале куповине.

Можете искористити награде према Амазону.цом куповине, наравно, али и за поврат новца, путовања и поклон картице. Ове погодности су му донеле награду НердВаллет Бест-Оф 2021, као наш избор за „Најбољу кредитну картицу за боравак код куће."

Или погледајте Цапитал Оне® Валмарт Ревардс™ Мастерцард®. Доступан је онима са поштеним кредитом, а такође је великодушан и флексибилан. Добићете:

  • Поврат од 5% на куповине у Волмарту.цом и артикли купљени преко апликације Валмарт.

  • Повраћај од 2% на куповине у продавницама, укључујући оне на бензинским станицама Мурпхи УСА и Валмарт.

  • 2% поврата на путовања и у ресторанима.

  • 1% назад на све остале куповине.

Те награде су такође флексибилне. Можете да их користите за куповину у Валмарту, али можете да их искористите и за кредит на општем изводу, за поклон картице или за резервацију путовања преко портала за путовања Цапитал Оне.

» ВИШЕ: Да ли треба да отворите кредитну картицу продавнице за једнократни попуст?

Информације у вези са Амазон Приме Ревардс Виса Сигнатуре картицом и Цапитал Оне® Валмарт Ревардс™ Мастерцард® прикупио је НердВаллет и издаваоци ових картица их нису прегледали или пружили.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here