Зашто вам више кредитних картица помаже да убрзате кроз безбедност аеродрома

Постоји неколико ствари у животу које су дивније од прескакања дуге безбедносне линије аеродрома - и издавачи кредитних картица то знају.

Ових дана је лакше него икада пронаћи кредитну картицу која нуди надокнаду за Глобал Ентри или ТСА Прецхецк, програме дизајниране да убрзају процес безбедности аеродрома. То је зато што више кредитних картица великих издаваоца - укључујући Цхасе, Америцан Екпресс, У.С. Банка и Банк оф Америца® — почеле су да додају ове погодности у вредности од 100 долара или 85 долара да покрију накнаде за пријаву на програм сваких пет година.

„Из перспективе привлачења

клијенти који много путују, то је геније“, каже Хенк Израел, директор банкарске фирме Новантас, специјализован за тржишне понуде и цене. А за путнике, ове погодности такође могу бити од огромне вредности.

У 2018. прескакање реда постаје популарно

Концепт пребрзе вожње кроз линије на аеродрому није баш револуционаран; такви владини програми постоје деценијама. Али програм Глобал Ентри, који су успоставиле У.С. Царинска и гранична заштита у 2008. години је релативно нова. Као и ТСА Прецхецк, убрзани безбедносни процес Управе за безбедност у саобраћају за домаће летове који је раније био доступан само путницима Глобал Ентри-а и често путницима. ТСА Прецхецк није био доступан широј јавности као а ла царте опција до 2013.

Како су безбедносне процедуре аеродрома генерално постале дуготрајније, ови програми су постали привлачнији — а на снагу су ступиле понуде кредитних картица које надокнађују трошкове апликације за њих. Међу најновијим картицама које нуде кредите за трошкове Глобал Ентри и/или ТСА Прецхецк:

  • ИХГ® Ревардс Цлуб Премиер кредитна картица (покренута 2018. године, годишња накнада сада износи 0 УСД за увод за прву годину, затим 89 УСД)

  • Старвоод Преферред Гуест Америцан Екпресс Луксузна кредитна картица (покреће се у августу 2018; годишња накнада од 450 УСД)

За путнике, то значи да глаткија аеродромска искуства постају све доступнија, чак и коришћењем картица са годишњим накнадама које се могу управљати.

Шта је у томе за издаваоце картица?

За издаваоце, понуда Глобал Ентри или ТСА прецхецк надокнаде на кредитној картици је важан пословни потез. То је начин да:

Апел путницима

Чести путници су лепотице кредитних картица јер имају тенденцију да троше много, па им се издаваоци стално удварају великодушним понудама.

За ове људе, лак приступ Глобал Ентри-у или ТСА Прецхецк-у може учинити картицу вредном пажње. Обе су велике уштеде времена: Глобал Ентри је скратио време чекања на безбедност аеродрома за преко 70%, према ЦБП-у. У марту је 93% путника ТСА Прецхецк чекало мање од пет минута, према ТСА.

Понудите већу вредност, по фиксној цени

Трошење 100 или 85 долара сваких пет година може вам изгледати као много. Али за издаваоца, то је релативно подношљив трошак. Већина картица нуди и бенефиције са фиксним трошковима (као што је осигурање) и бенефиције са променљивим трошковима (као што су награде), каже Израел.

„Ако дизајнирам картицу, чак и ако је то бенефиција од 500 долара, радије бих имао функцију фиксне цене него функцију променљиве цене“, каже Израел. У зависности од картице, каже он, издавалац може лако да надокнади трошак размене, део провизија које плаћају трговци за обраду трансакција кредитном картицом. Годишње накнаде такође могу помоћи да се надокнаде трошкови.

Покрени лојалност

Када издаваоци нуде погодности као што су Глобал Ентри и ТСА Прецхецк надокнада – која се обично обнавља сваке четири или пет година – они вам дају разлог да држите своју картицу.

Предност попут ове „апсолутно подстиче дуготрајније задржавање од бонуса за [регистрацију“, каже Кевин Морисон, виши аналитичар у тиму за банкарство и плаћања у Аите Гроуп, банкарској саветодавној фирми.

Шта треба да знате пре пријаве

Повластица за надокнаду кредитне картице Глобал Ентри или ТСА Прецхецк може учинити да ваше време на аеродрому прође лакше, али имајте на уму упозорења.

  • Није аутоматски. Не можете да зумирате поред дугачког низа уморних путника на аеродрому само зато што имате кредитну картицу са елегантним панталонама. Да бисте заиста добили ову погодност, прво морате да се пријавите за њу преко ТСА или ЦБП, прођете проверу прошлости и, за Глобал Ентри, седите на лични интервју.

  • Одобрење није загарантовано. Нећете се квалификовати за ове програме ако сте осуђени за кривично дело или наведете лажне информације у пријави, између осталих разлога. Пре подношења пријаве, прегледајте захтеве које су објавили ТСА и ЦБП.

  • Да бисте добили бенефицију, потребно је да платите својом картицом која испуњава услове. Користите погрешну карту и могли бисте да пропустите ову погодност.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавио Форбес.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here