Зашто нека домаћинства не користе банке – и зашто би требало да преиспитају“,

Небанкарска домаћинства, која Федерална корпорација за осигурање депозита. дефинише као оне који немају рачун у осигураној институцији, такође пропуштају корисне алате и услуге као што су штедни рачуни, обезбеђене кредитне картице и осигурање депозита.

Без обзира да ли по избору или околностима немају банковни рачун, ови људи могу да уштеде новац и време тако што ће се придружити банкарском екосистему или се поново придружити. Разлози због којих немате налог су различити, али сваки се може превазићи.

Они мисле да немају довољно новца

Главни разлог зашто људи не припадају банци је тај што мисле да немају довољно новца да одрже рачун или испуне минимални баланс, према студији ФДИЦ-а.

Али није увек потребан одређени износ у доларима да бисте се квалификовали за банковни рачун; многи омиљени текући рачуни НердВаллет-а немају почетне услове за депозит. Они такође немају месечне трошкове одржавања, што значи да клијенти не морају да држе своје стање изнад одређеног износа да би избегли накнаду.

Баш као што је пензиони рачун користан чак и ако на њега не додајете хиљаде долара сваког месеца, тако је користан и банковни рачун, чак и ако није препун готовине. Рачун такође пружа приступ услугама мобилног депозита чекова, онлајн плаћање рачуна и безбедно место за чување вашег новца.

» ВИШЕ: Трошкови небанкарског пословања

Не верују банкама

Када мање него сјајна корисничка служба већ тестира ваше стрпљење, сазнање да је једна од највећих банака у земљи отворила милионе лажних рачуна на имена својих клијената може вас оставити на ивици потпуног одбацивања традиционалног банкарског система. За неке потрошаче, то је довољно да их спречи да му се придруже.

Упркос насловима, ваш новац је сигурнији на банковном рачуну него испод вашег душека. Већина финансијских институција је федерално осигурана, што значи да депозите до 250.000 долара подржава У.С. влада. Штавише, банке посвећују много ресурса за спречавање хакера и ублажавање других онлајн претњи.

Они мисле да су накнаде превисоке или непредвидиве

Скупе накнаде држе неке људе подаље од банака — и тешко их је кривити. Ако бисте изабрали уобичајени банковни рачун који је дошао са 7 долара.50 месечне накнаде, могли бисте да платите око 150 долара годишње када узмете у обзир неколико трошкова прекорачења од 30 долара.

Али постоје решења: бесплатни текући и штедни рачуни. Често ови рачуни долазе из онлајн институција, које такође имају ниже или никакве накнаде за прекорачење. Пре него што се придружите банци или кредитној унији, добро погледајте њен распоред накнада да бисте избегли изненађења.

Непоседовање банковног рачуна долази са својим високим трошковима. Припејд дебитне картице, које неки људи користе уместо текућег рачуна, могу имати накнаде од скоро 200 или 500 долара годишње, у зависности од тога да ли картица долази са услугама директног депозита, према студији НердВаллет-а.

Имају проблема са банкарством у прошлости

Неки људи из прошлих банкарских проблема, као што су одбијени чекови или неплаћене накнаде, спречавају их да отворе стандардни текући рачун. Ту добро долазе рачуни друге шансе.

Ови производи можда не долазе са свим услугама које нуде традиционални рачуни, али елиминишу потребу да се иде код скупих алтернативних добављача финансијских услуга. Осим тога, ако одговорно користите свој налог од шест месеци до једне године, можда ћете моћи да пређете на стандардни налог.

» ВИШЕ: Друга шанса текући рачуни широм Сједињених Држава.С.

Банке су и даље најбоља понуда

Ако немате банковни рачун из једног од ових разлога, топло препоручујемо да поново процените свој став. Банке и кредитне уније можда нису савршене, али су далеко боље - и јефтиније - од ваших других опција.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here