Зашто бисте требали размотрити преинаку хипотеке

Шта је реконструкција ваше хипотеке?

Када преиначите своју хипотеку, свом зајмодавцу плаћате велику суму према главници, а ваш зајам се затим поново амортизује — другим речима, прерачунава се на основу вашег новог, нижег стања. Ваша каматна стопа и рок остају исти, али пошто се ваша главница смањила, ваше месечне уплате ће бити ниже.

» ВИШЕ: Шта је амортизација хипотеке?

То је корак који треба учинити ако желите да смањите трошкове камата без скраћивања рока зајма, каже Ериц Готсцх, менаџер продаје за Веллс Фарго Хоме Мортгаге.

Најчешћи разлог за преинаку је ако сте купили кућу, али још нисте продали претходну, каже Џим Хетингер, извршни потпредседник операција у Гуарантеед Рате, онлајн хипотекарном зајмодавцу. „Када се заврши продаја пријашње куће, потрошач ће можда желети да средства од продаје стави на нову хипотеку, да преиначи кредит или да га реамортизује, и да успостави нову месечну исплату“, каже он.

Рецастинг је такође идеалан за људе који добијају велику суму новца и желе да смање своје трошкове хипотеке, каже Готсцх. То се често дешава када неко добије наследство, расподелу инвестиција или велики бонус, или има нетрадиционалан ток прихода, каже он. У већини случајева, требаће вам најмање 5.000 долара да преиначите своју хипотеку.

Рецастинг се разликује од рефинансирања. Када рефинансирате, узимате нови кредит, са другачијим условима, да бисте заменили стари. Можете да добијете нижу камату или да пређете са прилагодљиве на фиксну или са 15 на 30 година, на пример.

ВИШЕ: Можете ли снизити каматну стопу? Користите калкулатор рефинансирања да бисте сазнали.

Предности прераде

Предност преинаке хипотеке је једноставна: смањује ваше месечне уплате, чинећи ваше трошкове становања приступачнијим. Ако сте платили паушални износ за хипотеку без преинаке, смањили бисте стање, али би ваше месечне уплате остале исте.

Неће вам требати провера кредитне способности или процена да бисте га преиначили, што га чини једноставнијом опцијом од рефинансирања. Постоје добре шансе да ће то бити јефтиније и од рефинансирања, јер се нећете суочити са уобичајеним низом трошкова затварања. Међутим, можда ће вам требати историја правовремених уплата да бисте га преиначили.

Шта треба да знате пре реконструкције

Нису сви зајмови квалификовани за преобликовање, а ваш сервисер није обавезан да нуди услугу, каже Хетингер. Зајмови које су купили Фанние Мае и Фреддие Мац могу се преиначити, каже он, али кредити Савезне стамбене управе и борачка питања не могу.

Поред тога, велике хипотеке или хипотеке које нису у складу могу испуњавати услове за преинаку само од случаја до случаја, каже Хетингер. Неки зајмодавци наплаћују накнаду за услугу, обично неколико стотина долара, па се распитајте о трошкови.

Дакле, колико заиста вреди ваш дом? НердВаллет може да вам покаже колико вреди ваш дом и да вас обавести о променама током времена. Проверите вредност своје куће

Када је у питању минимални паушални износ, зајмодавци имају доста дискреције. „Такође постоје различите политике у погледу тога колико ће потрошач морати да уложи да би поново вратио кредит“, каже Хетингер. „Уверите се да ваш кредитни службеник провери са сервисером пре него што пређете на затварање, под претпоставком да можете преиначити неколико месеци касније.”

Још једна ствар коју треба размотрити пре него што преиначите је да ли је овај паушални износ боље потрошити негде другде. Отплата дуга по кредитној картици, стварање фонда за хитне случајеве или улагање у берзу, на пример, може бити бољи финансијски избор. Финансијски планер може вам помоћи да одлучите која је најбоља опција.

Како обновити своју хипотеку

Зајмодавци који нуде прераду обично то не оглашавају. Ако сте заинтересовани за реконструкцију свог кредита, контактирајте свог хипотекарног зајмодавца или сервисера да бисте сазнали да ли је то опција. Ако јесте, распитајте се о накнадама и минималном износу који ћете морати да примените на свог принципала.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here