Хоће ли ми студентски кредити узети поврат пореза за 2020?

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Ако не плаћате савезни студентски зајам, ваш поврат пореза може бити узет како бисте покрили оно што дугујете. Међутим, влада је паузирала овај програм и друге активности прикупљања до јануара. 31, 2022, због пандемије.

Након што се та олакшица заврши, најбољи начин да спречите студентске зајмове да вам повраћају је да решите подразумевани износ пре подношења пореске пријаве. Једном када ваш новац нестане, много је теже вратити га.

Да ли се не враћају порези због корона вируса?

Оригинални закон о олакшицама од корона вируса зауставио је повраћај пореза за неплаћене студентске кредите ако сте поднели пријаву након 13. марта 2020. Поврати који су обрађени од тог датума су такође били заштићени.

Ако сте пријавили порез за 2019. пре 13. марта 2020., контактирајте свог власника кредита да видите да ли ће вам вратити део или цео новац. Власници кредита имају различите стандарде за поништавање заплене, али ћете вероватно морати поново да почнете да плаћате да бисте их натерали да делују.

Активности прикупљања су тренутно паузиране до јануара. 31. 2022. за све савезне студентске зајмове и комерцијални ФФЕЛ дуг, који би такође могао заштитити ваше повраћаје средстава за 2020. Одељење за образовање је саопштило да ће зајмопримцима са зајмовима у кашњењу бити дата могућност да уђу у план отплате — који би спречио наплату пореза — пре него што се поново покрену активности наплате.

» ВИШЕ: Ови зајмопримци федералног студентског кредита не добијају олакшице

Чекови за помоћ издати због пандемије коронавируса такође се не узимају за неисплаћене савезне кредите. Али ваш чек би могао бити у опасности ако је судија дозволио зајмодавцу да закини ваш банковни рачун због неисплаћеног приватног студентског кредита.

» ВИШЕ: Не дозволите да ваш чек за помоћ нестане у вашим дуговима

Да ли ће вам повраћај пореза бити кажњен?

Морате да имате подразумеване савезне студентске зајмове да  би вам повраћај пореза био кажњен. Федерални студентски зајмови упадају у статус неизмирених обавеза након 270 дана кашњења плаћања. Приватни студентски зајмови који не испуњавају услове не испуњавају услове за повраћај пореза.

Ако ваш повраћај пореза подлеже кажњавању, добићете писмо од власника зајма у коме се каже да је ваш налог упутио на Програм трезора или ТОП. Ово је део У.С. Министарство трезора задужено да преузима савезна плаћања за покривање заосталих дугова према владиним агенцијама, као што су закаснели издржавање деце и неплаћени студентски кредити.

Власник вашег кредита ће вам послати обавештење о пореском повраћају пре него што вам повраћај буде заплењен. Ово се обично дешава месецима пре него што поднесете пријаву, тако да имате времена да предузмете мере. Али то обавештење можете добити само једном.

На пример, рецимо да сте имали кашњење по кредиту у јануару 2019. До новембра бисте вероватно чули да ће вам повраћаји средстава за 2019. бити надокнађени. То се можда није догодило због мера за ублажавање корона вируса. Иста ствар би се могла десити 2020. Ипак, ако се не позабавите неисплаћеним кредитом, ваш повраћај средстава за 2021. годину могао би бити заплењен без додатног обавештења.

Не можете да оспорите наплату пореза на основу непримања обавештења о пребијању. Проверите да ли ималац кредита има ажурне контакт информације за вас. Ако нисте сигурни ко држи ваше кредите, пријавите се на свој налог на студентаид-у.гов. Министарство финансија ће вас контактирати након компензације.

» ВИШЕ: Колико кошта наплата неисплаћених студентских кредита?

Како зауставити наметање пореза на студентски зајам

Ево најбољих начина да зауставите наплату пореза на студентски зајам, као и евиденцију која ће вам требати да подржите сваки:

  • Отплатили сте део или цео дуг. Ако сте већ у потпуности отплатили дуг, требало би да добијете цео повраћај. Ако износ наведен у вашем обавештењу о офсету није тачан, можда ћете добити нешто новца назад у зависности од тога колико још дугујете. Обезбедите копије чекова или упутница које се користе за плаћање, као и признанице о извршеним уплатама.

  • Не дугујете. Ваш студентски кредит је или ће бити отплаћен из разлога као што су банкрот, потпуни и трајни инвалидитет или превара у школи. Мораћете да обезбедите копије попуњених захтева за отпуштање кредита или судских докумената и налога за разрешење. Ако никада нисте узели студентски кредит, немојте игнорисати офсет писмо – могуће је да сте жртва крађе идентитета.

  • Већ сте пристали да извршите плаћања. Имате званичан уговор са носиоцем кредита и извршили сте уплате у року од 65 дана од пријема обавештења о компензацији. Ако испуњавате тај уговор — доставите копију истог, као и чекове, новчане упутнице или признанице које документују плаћање — ваш повраћај треба да буде враћен.

  • Трпите финансијске тешкоће. Носиоци студентског кредита имају различите стандарде за ублажавање тешкоћа. Неки могу да вам врате цео или део повраћаја пореза ако можете да докажете да сте исцрпели бенефиције за незапослене или да вам је кућа одузета, на пример. Да бисте се квалификовали, већина ће желети да започнете процес рехабилитације или да добровољно уђете у план отплате.

Када се пошаље обавештење о офсету, имате 65 дана да га оспорите. Ако мислите да је украс заснован на нетачним информацијама, имате рок од 20 дана да затражите своју евиденцију. Када власник кредита пошаље вашу евиденцију, имате додатних 15 дана да затражите званични преглед.

Ваше обавештење о офсету ће навести упутства за подешавање прегледа. Ако имате питања о овом процесу, такође можете директно контактирати ТОП на 800-304-3107.

» ВИШЕ: 10+ програми опроста студентског кредита, отказивање и отпуст

Шта се дешава ако не зауставите порески обрачун?

Власник вашег студентског кредита ће моћи да заплени ваш повраћај – и ваше будуће повраћаје – све док не престане повраћај пореза.

Федералне студентске зајмове можете вратити у добру репутацију кроз рехабилитацију и консолидацију, што ће такође зауставити друге последице неиспуњења обавеза као што је заплена плата. Рехабилитација траје дуже да се заврши, али не морате да завршите процес да бисте спречили будуће украсе. Само треба да извршите уплате у складу са вашим уговором.

» ВИШЕ: Да ли је могуће поравнање студентског кредита?

Ако сте пропустили период за преглед или сте већ запленили повраћај новца, требало би да контактирате свог власника кредита да видите под којим околностима можете да добијете део или цео новац назад. Власници кредита имају своје политике за ове ситуације.

Да ли ће и повраћај новца мом супружнику бити наплаћен?

Ако сте у браку и заједно подносите порезе, можда ћете моћи да заштитите део савезног повраћаја пореза свог супружника тако што ћете поднети образац за расподелу повређеног супружника (ИРС образац 8379).

Можете да доставите овај образац када поднесете своје порезе или касније ако нисте знали за компензацију у то време. Можете имати чак три године од датума доспећа вашег првобитног повратка да поднесете ову документацију.

Можда ћете такође моћи да спречите наплату пореза на студентски зајам за ваш заједнички државни повраћај. Та правила зависе од тога где живите. Проверите са пореским одељењем ваше државе да сазнате више.

» ВИШЕ: Ваш водич за пријављивање пореза са студентским кредитима

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here