Ворлд оф Хиатт Елите Статус: Комплетан водич

Елитни статус на нижем нивоу Ворлд оф Хиатт може значити ситне додире како бисте побољшали ваша путовања као што су бесплатна флаширана вода и касно одјављивање. Али за најелитније од елитних чланова, статус Ворлд оф Хиатт Елите може значити ВИП третман, укључујући надоградњу апартмана, приступ клубу и погодности за уштеду новца попут бесплатног паркинга и одустајања од одмаралишта.

Програм елитног статуса Ворлд оф Хиатт подељен је на три нивоа изван његове ознаке за почетне чланове са бесплатним приступом: Дисцоверист, Екплорист и Глобалист. Ево погледа на предности које ће вам дати сваки ниво док се пењете на статусној лествици.

Члан света Хајата

Основни статус „члана“ је еквивалентан трофеју за учешће у хотелској лојалности: овај ниво постижете само пријављивањем за Ворлд оф Хиатт програм. Али само зато што практично није потребан напор не значи да не вреди имати.

Предности за чланове

Као члан Ворлд оф Хиатт-а, зарађујете 5 поена по квалификованом 1 УСД потрошеном у Хиатт објектима, који се могу искористити за бесплатна ноћења, надоградње и искуства. Такође ћете имати приступ тарифама за чланове које вам могу уштедети до 15% у хотелима и одмаралиштима који учествују. Те досадне одмаралишта се ослобађају на локацијама које учествују када резервишете са поенима. У Екхале Спас-у ћете зарадити 10 базних поена за сваки потрошен долар.

Кроз партнерство са малим луксузним хотелима света, чланови Хајата такође добијају бесплатан континентални доручак за највише две особе, бесплатан Ви-Фи, рано пријављивање и касно одјављивање, као и надоградњу собе следеће категорије, када је доступно.

М лифе програм награђивања — програм лојалности за МГМ Ресортс Интернатионал — на захтев ће ускладити ваш статус члана са њиховим нивоом Саппхире, тако да можете уживати у погодностима и када боравите у тим објектима.

» Сазнајте више: Ворлд оф Хиатт: Комплетан водич

Ворлд оф Хиатт Дисцоверист

Дисцоверист статус се може постићи када завршите 10 ноћења, зарадите 25.000 поена или закажете три квалификациона догађаја у објекту Хајата. Такође ћете зарадити статус Ворлд оф Хиатт Дисцоверист држећи Ворлд оф Хиатт кредитну картицу, све док је картица отворена.

Дисцоверист бенефитс

Чланови Дисцовериста имају исте погодности као и чланови базе, уз неколико додатних погодности. Чланови Хиатт Дисцовериста зарађују 5 базних поена по квалификованом 1 УСД у Хиатт објектима, плус 10% бонус поена на све куповине које испуњавају услове.

Додатне предности да будете Дисцоверист су бесплатан врхунски интернет, дневна флаширана вода и надоградње у жељену собу у оквиру истог типа који сте резервисали (на основу доступности на локацијама које учествују). Чланови Дисцовериста такође уживају у 2 п.м. касно одјављивање, зависно од расположивости.

Чланови Хиатт Дисцовериста такође могу добити статус М лифе Пеарл.

» Сазнајте више: НердВаллет-ов водич за најбоље програме лојалности авио-компанијама и хотелима

Ворлд оф Хиатт Екплорист

Доћи ћете до Хиатт Екплорист статуса када испуните 30 квалификованих ноћења, зарадите 50.000 поена или будете домаћини 10 квалификационих састанака или догађаја.

Да бисте добили статус Екплориста, размислите о поседовању кредитне картице Ворлд оф Хиатт. Држећи картицу, добићете пет квалификујућих ноћних кредита за ваш следећи статус сваке године (аутоматски вам се додељује статус Дисцоверист), као и два квалификујућа ноћна кредита за ваш следећи статус сваки пут када потрошите 5.000 УСД на своју картицу.

Погодности за истраживаче

Чланови Хиатт Екплорист-а зарађују 5 базних поена за сваки квалификовани $1, плус 20% бонус поена. Осим тога, додатне користи од експлорисања су занемарљиве.

Добићете исте погодности као члан Дисцовериста када су у питању тарифе за чланове, одбачене одмаралишта, приступ програму за мале луксузне хотеле, врхунски Ви-Фи, флаширану воду и касно одјављивање.

Једина вредна разлика је у томе што ћете добити надоградњу собе на следећу доступну категорију, мада то и даље зависи од доступности при пријави. Чланови Екплорист-а такође добијају гаранцију доступности, која обезбеђује доступност соба у хотелима који учествују у Хиатт-у до 72 сата унапред (са важећим датумима замрачења).

М лифе Ревардс ће на захтев ускладити чланове Екплорист са њиховим златним статусом.

Свет Хиатт Глобалиста

Највиши ниво чланства у Хиатт-у захтева од вас да испуните 60 квалификованих ноћења, зарадите 100.000 поена или одржите 20 квалификационих догађаја или састанака.

Глобалистичке користи

Чланови Хиатт Глобалиста добијају све исте погодности као Екплористс, уз неке одличне додатне погодности.

Уместо да зарадите 20% бонус поена, зарада Глобалиста скаче на 30% бонус поена. Ово је кључно, јер значи да ћете брже скупљати бодове како бисте могли да почнете да уживате у бесплатним ноћима раније. Одмаралишна такса ће бити ослобођена не само за наградне ноћи — као што је случај са свим другим нивоима статуса Ворлд оф Хиатт — већ и за плаћене тарифе које испуњавају услове.

Добићете аутоматску бесплатну надоградњу на стандардни пакет, када буде доступан. Постоји 48-часовна гаранција доступности како бисте били сигурни да је соба доступна када резервишете у последњем тренутку.

Касно одјављивање се продужава од 14 часова.м. до 4 стр.м., што је одлично када желите да извучете максимум из последњег дана вашег путовања. Поред тога, на локацијама где се ваш паркинг може наплатити у вашој соби, добијате наплаћено паркирање када боравите на награди за бесплатну ноћ.

Чланови глобалиста могу да се опусте уз грицкалице, пиће, континентални доручак и вечерња предјела сваког дана у клупском салону. Ако ваш хотел нема салон, добићете комплетан доручак сваког дана за највише две одрасле особе и двоје деце, под условом да су регистровани гости.

Као глобалиста, Хиатт вам омогућава да проширите предности свог статуса на госта. Ова погодност „Почасни гост“ омогућава глобалистима да резервишу наградне боравке за неког другог, што укључује приступ истим елитним погодностима.

Стицање елитног статуса Ворлд оф Хиатт кредитном картицом

Поседовање Ворлд оф Хиатт кредитне картице може вам пружити брзи почетак до елитног статуса. Сваке године када држите картицу, добићете пет елитних ноћних кредита, као и два елитна ноћна кредита за сваких 5.000 долара потрошње. Иако има годишњу накнаду од 95 долара, добићете једно бесплатно ноћење у било ком хотелу или летовалишту Хиатт категорије 1-4 сваке године након годишњице вашег члана картице, што лако може учинити да се картица исплати.

Осим тога, само ако имате ову кредитну картицу, добићете аутоматски статус Дисцовериста све док је чувате.

» Сазнајте више: Рецензија Ворлд оф Хиатт картице: раскошне погодности, разумна цена

Поклапање статуса са Хиатт-ом

Понекад је могуће стећи елитни статус Хиатт-а кроз статусну утакмицу из других програма лојалности за путовања. Неки програми за упаривање статуса су лаки, једноставно захтевају да се региструјете да бисте добили реципрочне елитне бенефиције. Други захтевају мало посла, као што је и даље потребно да останете одређени број ноћи у Хајату да бисте стекли елитни статус, иако по нижој стопи него што је обично потребно.

Поклапање статуса са М лифе Ревардс

М лифе Ревардс је програм лојалности за МГМ Ресортс — власника и оператера казина широм света, али са великим присуством у објектима у Лас Вегасу, укључујући Тхе Мираге, Беллагио и Мандалаи Баи.

Захваљујући партнерству између М лифе Ревардс и Хиатт-а, добићете:

 • Реципрочне бенефиције за елиту и подударање статуса.

 • Могућност коришћења Ворлд оф Хиатт бодова у М лифе хотелима који учествују.

 • Прилика да зарадите партнерову наградну валуту за ваш боравак.

А са чланством у М лифе Ревардс, добићете погодности у МГМ Ресортс, укључујући попусте на собе, представе и малопродајне продавнице које учествују, плус улазнице у претпродаји за догађаје, концерте, летове и још много тога.

Брзи пут до статуса уз Америцан Аирлинес ААдвантаге

Ако већ имате елитни статус Америцан Аирлинес-а, на брзом сте путу ка статусу елитног нивоа са Хиатт-ом. Све док испуњавате услове за ААдвантаге Голд, Платинум, Платинум Про, Екецутиве или Платинум члан, региструјте се до септембра. 30. 2021. да добијете пробни период Хиатт Екплорист статуса, који ће трајати 90 дана након регистрације.

Одатле, мораћете да завршите квалификационе активности у року од три месеца одмах након регистрације. Услов за квалификујућу активност зависи од корисника и заснива се на вашем постојећем статусу, али обично захтева смањен број ноћења да бисте задржали статус. Ако завршите ту активност, имаћете статус Ворлд оф Хиатт Екплорист или Глобалиста до фебруара 2023. (Слично, Америцан Аирлинес је такође креирао програм за чланове елитног статуса Хиатт-а да убрзају свој пут до ААдвантаге елитног статуса.)

Колико вреди Хиатт елитни статус?

Од свих програма лојалности хотела које смо прегледали, програм Ворлд оф Хиатт нашао се на врху у погледу укупне вредности. А ево колико вредности можете зарадити од тога:

По нашим проценама:

 • Дисцоверист статус вреди 19 долара.

 • Статус истраживача вреди 610 долара.

 • Глобалистички статус вреди 5.243 долара.

Да бисмо утврдили ове процене, извршили смо свеобухватну анализу бенефиција елитног статуса које се прилично могу измерити, као што су ослобађање од одмаралишта или бесплатан доручак.

Али важно је запамтити да све има своју цену и да постоји трошак да бисте зарадили ове погодности. Дељењем користи са ценом, можете одредити „елитну стопу зараде“ за сваки ниво.

Вредност бенефиција

Трошак зараде

Елитна стопа зараде

Дисцоверист

$19

$1,460

1.3%

Истраживач

610 долара

$4,380

14%

Глобалиста

$5,243

$8,760

60%

И ово су такође само процене. У зависности од тога где и колико често боравите у Хиатт хотелима, статус би могао да вреди више или мање. Ако имате статус Дисцовериста и довољно сте срећни да добијете надоградњу собе са слободним простором током викенда на врхунцу, могли бисте да добијете стотине долара вредности у једном боравку.

А опет, ако имате статус глобалиста, али не боравите у објектима са клупским салонима и свеједно прескочите бесплатан доручак, можда нећете видети пуну вредност свог статуса глобалиста.

Доња граница

Са портфолиом хотела који се стално шири, бренд Хиатт може имати хотел где год да се налази ваша следећа дестинација. Иако би постизање елитног статуса највишег нивоа могло бити тешко за било кога осим за тешке пословне путнике, вреди имати на уму да са Ворлд оф Хиатт-ом неке вредне погодности почињу да се примећују када стекнете статус Дисцовериста ниског нивоа — тако да није лош избор програма лојалности ни за намерне путнике.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here